Αυτοφροντίδα

Εκπληκτικά οφέλη για την υγεία το θαλασσινού νερού

Εκπληκτικά οφέλη για την υγεία το θαλασσινού νερού

Εκπληκτικά οφέλη για την υγεία το θαλασσινού νερού. Όλοι έχουμε ακούσει για τα οφέλη των βιταμινών A, B και C, αλλά υπάρχει και μια άλλη βιταμίνη που πιθανόν έχετε ήδη αποκομίσει τα οφέλη - χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Τα οφέλη για την υγεία από το θαλάσσιο νερό τεκμηριώθηκαν ευρέως τον 18ο και 19ο αιώνα όταν οι Άγγλοι γιατροί άρχισαν να συνταγογραφούν ωκεάνια λουτρά για να βοηθήσουν στη θεραπεία των συνθηκών που χαρακτηρίζονταν ως “μελαγχολία” και “χολή” οι οποίες, σύμφωνα με την Washington Post, θεωρήθηκαν ως “υπερβολική μαύρη χολή που έκανε τους ανθρώπους εσωστρεφείς, καταθλιπτικούς, επιφυλακτικούς. Αυτές τις μέρες, πολλοί Αυστραλοί περνούν τις περισσότερες καλοκαιρινές διακοπές στον ωκεανό – τα κορμιά μας καλυμμένα με λεπτή επίστρωση λευκής άμμου και τα μαλλιά μας δυσνόητα από το αλάτι. Αλλά, αν και γνωρίζουμε ότι οι διακοπές στην παραλία είναι καλές για την ψυχή, ποια είναι τα αποδεδειγμένα οφέλη υγείας που προέρχονται από τη θάλασσα;

  • Να βρεθείς κλεισμένος άνοιξη από πυρετό; Ίσως είναι ώρα να κατευθυνθούμε προς τον ωκεανό. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ρινική πλύση(όταν ξεπλύνετε τη μύτη σας με ένα αλμυρό διάλυμα όπως το νερό των ωκεανών) μπορεί να βοηθήσει τόσο στη φλεγμονή όσο και στη λοίμωξη των ιγμορείων.
  • Αναπνευστικό σύστημα. Δεν χρειάζεται καν να βυθιστείτε στο νερό του ωκεανού για να αποκομίσετε τα οφέλη του. Μια αυστραλιανή μελέτη, η οποία εξέτασε τα οφέλη του αλατώδους αέρα στους επιφανείς που πάσχουν από κυστική ίνωση, διαπίστωσε ότι ο αλατώδης αέρας βοήθησε στην κάθαρση των πνευμόνων των ασθενών, με ορισμένους από τους συμμετέχοντες στη μελέτη να μειώνουν ακόμη και την εξάρτησή τους από ορισμένα αντιβιοτικά.

Δέρμα. Το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας που επίσης μπορεί να ωφεληθεί από το αλατόνερου είναι και το δέρμα.  Το Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Kiel μελέτησε τα οφέλη του μαγνησίου, το οποίο είναι ένα κοινό ορυκτό στο θαλάσσιο νερό, και διαπίστωσε ότι όχι μόνο βελτιώνει την τραχύτητα του δέρματος και τη φλεγμονή, αλλά ενυδατώνει και υγραίνει το δέρμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορούν τα αρνητικά ιόντα να λειτουργήσουν ως αντικαταθληπτικά

Ασκήσεις στην παραλία

Ψυχικά και σωματικά οφέλη της θαλάσσιας κολύμβησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι μια δυσφορική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο πόνος να επηρεάζει συνολικά τη ζωή τους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους φυσικά.

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

Αυτοφροντίδα: Αυτό-φροντίδα είναι οποιαδήποτε σκόπιμη ενέργεια που αναλαμβάνεται για την κάλυψη των σωματικών, διανοητικών, πνευματικών ή συναισθηματικών αναγκών ενός ατόμου . Δηλαδή είναι όλοι οι μικροί τρόποι που φροντίζουμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε μια βλάβη στους αντίστοιχους τομείς της υγείας.

Η άσκηση στη φύση είναι ηρεμιστική

Αθλητισμός στη φύση: Οι ζωές μας είναι γεμάτες άγχος. Η προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μας ζωής, των κοινωνικών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορεί να μην είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Τα καλά νέα είναι πώς η σύνδεση με τη φύση και ειδικότερα η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από το άγχος και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, ενώ παραμένετε fit.

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα σας

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Αυτο-φροντίδα είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά που βοηθά ένα άτομο να αποφύγει προβλήματα υγείας. Το υπερβολικό στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Έτσι, να έχει την ανάγκη να ανακούφιστεί από το άγχος.

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.