Αυτοφροντίδα

Διαβήτης σε κατοικίδια – Ποια 6 σημάδια πρέπει να σας ανησυχήσουν

Διαβήτης σε κατοικίδια – Ποια 6 σημάδια πρέπει να σας ανησυχήσουν

Οι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν τα σημάδια του διαβήτη και επίσης να ξέρουν πώς να μειώσουν τον κίνδυνο να υποφέρουν τα κατοικίδιά τους από αυτή την ασθένεια.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο παροτρύνονται να ελέγξουν τα κατοικίδιά τους για 6 σημάδια διαβήτη. Το κορυφαίο φιλανθρωπικό ίδρυμα για κατοικίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, το People’s Dispensary for Sick Animals (PDSA), προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο απέναντι στα κατοικίδια.

Η συμβουλή ακολουθεί μια έκθεση PDSA που λέει ότι έως και ένας στους 300 σκύλους και μία στις 200 γάτες μπορεί να πάσχουν από διαβήτη. Η φιλανθρωπική οργάνωση είπε ότι «θέλει οι ιδιοκτήτες να γνωρίζουν τα σημάδια του διαβήτη και επίσης να ξέρουν πώς να μειώσουν τον κίνδυνο να υποφέρουν τα κατοικίδιά τους από αυτή την ασθένεια».

Συμπτώματα διαβήτη σε σκύλους και γάτες

Εδώ είναι 6 σημάδια και συμπτώματα του διαβήτη που πρέπει να προσέχετε, σύμφωνα με το PDSA.

  • Πίνουν περισσότερο από το κανονικό
  • Κλαίνε περισσότερο από το κανονικό (συνήθως επειδή πίνουν τόσο πολύ)
  • Αυξημένη όρεξη ή διακοπή του φαγητού τους
  • Απώλεια βάρους (αν και τρώνε περισσότερο)
  • Χαμηλή ενέργεια
  • Έμετος (με άλλα συμπτώματα διαβήτη)

 

Επίσης, η φιλανθρωπική οργάνωση μοιράστηκε μερικές συμβουλές στους ιδιοκτήτες σκύλων και γατών για να τους βοηθήσει να μειώσουν τον κίνδυνο να αναπτύξει την ασθένεια ο γούνινος φίλος τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαβήτη στα κατοικίδια είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο PDSA – απλώς επισκεφτείτε το Κέντρο Υγείας για τα κατοικίδια και αναζητήστε Διαβήτης.

Συμβουλές για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη σε γάτες και σκύλους

Γάτες

Η PDSA μοιράστηκε ότι οι υπέρβαρες γάτες είναι πιο επιρρεπείς στον διαβήτη. Η φιλανθρωπική οργάνωση συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες να βοηθήσουν τα αιλουροειδή τους να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος και να τα ταΐσουν με μια ισορροπημένη διατροφή. Προσθέτει ότι η διατροφή πρέπει να είναι κατάλληλη για την ηλικία τους και ότι το επίπεδο δραστηριότητάς τους είναι επίσης πολύ σημαντικό για την αποτροπή της πάθησης.

Σκύλοι

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου για διαβήτη σε σκύλους, σύμφωνα με το PDSA. Αυτό περιλαμβάνει ορισμένους παράγοντες εκτός ελέγχου των ιδιοκτητών, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας και της γενετικής του σκύλου τους. Επομένως, η PDSA λέει ότι τα μη στειρωμένα θηλυκά σκυλιά είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν Διαβήτη. Η φιλανθρωπική οργάνωση λέει «είναι καλή ιδέα» να μιλήσετε στον κτηνίατρό σας σχετικά με τη στείρωση για να μειώσετε αυτόν τον κίνδυνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα συμπτώματα αρθρίτιδας στα κατοικίδια;

Τα οφέλη της χειροπρακτικής φροντίδας στα κατοικίδια

Tι να κάνετε αν ένα παιδί δαγκωθεί ή γρατσουνιστεί από σκύλο που έχει προσβληθεί από λύσσα;

Tips για την καλύτερη φροντίδα των κατοικιδίων σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείς να αλλάξεις τις προτεραιότητές σου;

Προτεραιότητες: Να θυμάστε ότι η αλλαγή προτεραιοτήτων είναι μια δυναμική και συνεχής διαδικασία. Αγκαλιάστε την ευελιξία να προσαρμόζεστε καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες και εμφανίζονται νέες ευκαιρίες.

Αποτελεσματικές θεραπείες για την πρόληψη της στοματικής κοιλότητας

Ματωμένα ούλα: Με μια τόσο μεγάλη ποικιλία από λαχταριστές λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς, καταλαβαίνουμε τη μανία. Δυστυχώς, όλη αυτή η γλυκιά κουβέντα φέρνει επίσης την προσοχή στην έλλειψη φροντίδας για τη στοματική υγεία περίπου το 85% έως 90% των ενηλίκων και το 60 έως το 80% των παιδιών υποφέρουν από οδοντική αδιαφορία. 

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για ύπνο;

Ποιότητα ύπνου: Ας αφιερώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στον ύπνο μας και ας δώσουμε στον εαυτό μας το πολύτιμο δώρο της καλής υγείας.