Αυτοφροντίδα

Διαβήτης : Η φροντίδα κατοικιδίων ελέγχει τα επίπεδα Σακχάρου στο αίμα

Διαβήτης : Η φροντίδα κατοικιδίων ελέγχει τα επίπεδα Σακχάρου στο αίμα

Διαβήτης : Σε ένα δείγμα νέων με διαβήτη τύπου Ι, όσοι βοήθησαν ενεργά στη φροντίδα των οικογενειακών κατοικίδιων ζώων είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλά ελεγχόμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σε ένα δείγμα νέων με διαβήτη τύπου Ι, όσοι βοήθησαν ενεργά στη φροντίδα των οικογενειακών κατοικίδιων ζώων είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλά ελεγχόμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.Τα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αποτελεσματική αυτοδιαχείριση του διαβήτη τύπου Ι, όπως η οικογενειακή συνοχή και η αυτορυθμιζόμενη συμπεριφορά, είναι παρόμοια με αυτά που απαιτούνται για την υπεύθυνη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων.

Για να διερευνήσουν μια πιθανή θετική συσχέτιση μεταξύ φροντίδας κατοικίδιων ζώων και αυτοθεραπείας σε χρόνια ασθένεια, οι συγγραφείς της παρούσας ελεγχόμενης περίπτωσης μελέτης εξέτασαν 23 νέους με διαβήτη τύπου Ι σχετικά με την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων και ανέλυσαν τα αποτελέσματα σχετικά με την επιτυχή αυτοδιαχείριση του την ασθένειά τους.
Τι διαπίστωσαν οι ερευνητές
  • Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα διαβητικά παιδιά που φροντίζουν ενεργά τουλάχιστον ένα κατοικίδιο ζώο είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα από τα παιδιά που δεν φροντίζουν κατοικίδιο. Οι συγγραφείς ήταν προσεκτικοί για να διακρίνουν τις πραγματικές ευθύνες φροντίδας από το επίπεδο προσκόλλησης στο κατοικίδιο ζώο, καθώς ορισμένα παιδιά ισχυρίστηκαν ότι αγαπούν το κατοικίδιο ζώο τους αλλά δεν συμμετείχαν στη φροντίδα του. Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι ορισμένοι παράγοντες, για παράδειγμα η καθιέρωση ρουτίνας του νοικοκυριού και η προώθηση των συναισθημάτων ευθύνης, που βοηθούν τους νέους να φροντίζουν υπεύθυνα για τα κατοικίδια ζώα μπορούν επίσης να τους βοηθήσουν να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Η άποψη του συγγραφέα για τα ευρήματά του

  • Ενώ η παρούσα μελέτη δεν προσαρμόζεται για πιθανές πολιτιστικές διαφορές στη στάση απέναντι στα κατοικίδια ζώα ή στη φροντίδα του διαβήτη και ο σχεδιασμός της μελέτης δεν δείχνει αιτιότητα, οι συγγραφείς προτείνουν ότι τα ευρήματά τους μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό χαρακτηριστικών που υποστηρίζουν τους νέους στην αυτοδιαχείριση του τύπου Ι Διαβήτης.

Ακολουθεί βίντεο για τα κατοικίδια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα εφαρμογές : Φρόντισε την υγεία σου με την χρήση εφαρμογών

Κ. Μητσοτάκης: «Το ανοιξιάτικο Πάσχα προμηνύει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι»

Όταν οι δεύτερες δόσεις προσφέρουν πολλά οφέλη, όπως τα αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων, καθώς και πιο συγκεκριμένα, εξευγενισμένα αντισώματα.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικοί τρόποι για την αύξηση σεροτονίνης

Σεροτονίνη: Καταστήστε αυτούς τους φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της σεροτονίνης μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας για έναν πιο ισορροπημένο και χαρούμενο τρόπο ζωής.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς φυσικά;

Πόδια: Πόνος; Κνησμός; Αίσθημα βάρους και κούρασης στα πόδια; Nυχτερινές κράμπες και οίδημα; Οι κιρσοί μπορούν να κάνουν την ενοχλητική τους εμφάνιση με διάφορους τρόπους.

Βρείτε νέες δραστηριότητες και ανακαλύψτε τον εαυτό σας

Χόμπι: Το να δίνετε στον εαυτό σας την άδεια να ασκήσει μια μοναχική τέχνη που είναι αποκλειστικά για εσάς και την υγεία σας είναι μια βαθιά ικανοποιητική, θρεπτική προσθήκη σε κάθε ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης.

Πόδια: Γιατί είναι κρύα τα πόδια μου και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

Καθώς η αδρεναλίνη λόγω άγχους αυξάνεται, προκαλείται συστολή των αιμοφόρων αγγείων στην περιφέρεια, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στις εξωτερικές περιοχές του σώματος.

Περάστε την περίοδο των γιορτών χωρίς άγχος

Γιορτές: Με την ενσωμάτωση αυτών των στρατηγικών, τα άτομα μπορούν να πλοηγηθούν την περίοδο των διακοπών με μεγαλύτερη ευκολία, ενισχύοντας μια ισορροπία μεταξύ των εορταστικών δραστηριοτήτων και της προσωπικής ευημερίας.