Αυτοφροντίδα

Διαβήτης : Η φροντίδα κατοικιδίων ελέγχει τα επίπεδα Σακχάρου στο αίμα

Διαβήτης : Η φροντίδα κατοικιδίων ελέγχει τα επίπεδα Σακχάρου στο αίμα

Διαβήτης : Σε ένα δείγμα νέων με διαβήτη τύπου Ι, όσοι βοήθησαν ενεργά στη φροντίδα των οικογενειακών κατοικίδιων ζώων είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλά ελεγχόμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σε ένα δείγμα νέων με διαβήτη τύπου Ι, όσοι βοήθησαν ενεργά στη φροντίδα των οικογενειακών κατοικίδιων ζώων είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλά ελεγχόμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.Τα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αποτελεσματική αυτοδιαχείριση του διαβήτη τύπου Ι, όπως η οικογενειακή συνοχή και η αυτορυθμιζόμενη συμπεριφορά, είναι παρόμοια με αυτά που απαιτούνται για την υπεύθυνη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων.

Για να διερευνήσουν μια πιθανή θετική συσχέτιση μεταξύ φροντίδας κατοικίδιων ζώων και αυτοθεραπείας σε χρόνια ασθένεια, οι συγγραφείς της παρούσας ελεγχόμενης περίπτωσης μελέτης εξέτασαν 23 νέους με διαβήτη τύπου Ι σχετικά με την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων και ανέλυσαν τα αποτελέσματα σχετικά με την επιτυχή αυτοδιαχείριση του την ασθένειά τους.
Τι διαπίστωσαν οι ερευνητές
  • Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα διαβητικά παιδιά που φροντίζουν ενεργά τουλάχιστον ένα κατοικίδιο ζώο είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα από τα παιδιά που δεν φροντίζουν κατοικίδιο. Οι συγγραφείς ήταν προσεκτικοί για να διακρίνουν τις πραγματικές ευθύνες φροντίδας από το επίπεδο προσκόλλησης στο κατοικίδιο ζώο, καθώς ορισμένα παιδιά ισχυρίστηκαν ότι αγαπούν το κατοικίδιο ζώο τους αλλά δεν συμμετείχαν στη φροντίδα του. Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι ορισμένοι παράγοντες, για παράδειγμα η καθιέρωση ρουτίνας του νοικοκυριού και η προώθηση των συναισθημάτων ευθύνης, που βοηθούν τους νέους να φροντίζουν υπεύθυνα για τα κατοικίδια ζώα μπορούν επίσης να τους βοηθήσουν να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Η άποψη του συγγραφέα για τα ευρήματά του

  • Ενώ η παρούσα μελέτη δεν προσαρμόζεται για πιθανές πολιτιστικές διαφορές στη στάση απέναντι στα κατοικίδια ζώα ή στη φροντίδα του διαβήτη και ο σχεδιασμός της μελέτης δεν δείχνει αιτιότητα, οι συγγραφείς προτείνουν ότι τα ευρήματά τους μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό χαρακτηριστικών που υποστηρίζουν τους νέους στην αυτοδιαχείριση του τύπου Ι Διαβήτης.

Ακολουθεί βίντεο για τα κατοικίδια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα εφαρμογές : Φρόντισε την υγεία σου με την χρήση εφαρμογών

Κ. Μητσοτάκης: «Το ανοιξιάτικο Πάσχα προμηνύει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι»

Όταν οι δεύτερες δόσεις προσφέρουν πολλά οφέλη, όπως τα αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων, καθώς και πιο συγκεκριμένα, εξευγενισμένα αντισώματα.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η θάλασσα έχει τον τρόπο να μας ηρεμεί

Θάλασσα: Ο εγκέφαλος, ο οποίος βρίσκεται σε ενός είδους «διαυγές, άχρωμο εγκεφαλονωτιαίο υγρό» στο κεφάλι μας, αντιδρά πολύ θετικά με το νερό διότι, όπως γράφει ο Νίκολς, στο CBS News, «οι αρχαίοι πρόγονοί μας βγήκαν από το νερό και εξελίχθηκαν από το κολύμπι στο περπάτημα.

Πρακτικές για να παραμένετε συγκεντρωμένοι

Αυτοσυγκέντρωση: Εάν δυσκολεύεστε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι/ες σε ό,τι κάνετε κάθε φορά και αναζητάτε τρόπους να βελτιώσετε την προσοχή σας, σκεφτείτε τις ακόλουθες πρακτικές.

Aυτοφροντίδα : Θεραπευτείτε από την κατάθλιψη

Aυτοφροντίδα : Μια παρέμβαση θεραπείας γνωστικής συμπεριφοράς που στοχεύει τόσο την κατάθλιψη όσο και την αυτο-φροντίδα της καρδιακής ανεπάρκειας είναι το κλειδί για όσους πάσχουν από αυτά.

Ενίσχυσε τα θετικά συναισθήματα με το σχέδιο Μάνταλα

Μάνταλα: Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Psychology διαπίστωσε ότι το ομαδικό διαδραστικό σχέδιο μάνταλα καλλιεργεί θετικά συναισθήματα, ενώ το ατομικό σχέδιο μάνταλα μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση των αρνητικών συναισθημάτων.

Τρόποι να καλλιεργήσετε ευγνωμοσύνη στη ζωή σας

Ευγνωμοσύνη: Η ευγνωμοσύνη είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να εκτιμούν αυτό που έχουν, αντί να αναζητούν πάντα κάτι καινούργιο με τις ελπίδες ότι θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους ή πιστεύοντας ότι δεν μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι έως ότου ικανοποιηθεί κάθε φυσική και υλική τους ανάγκη.