Αυτοφροντίδα

Διαβήτης : Η φροντίδα κατοικιδίων ελέγχει τα επίπεδα Σακχάρου στο αίμα

Διαβήτης : Η φροντίδα κατοικιδίων ελέγχει τα επίπεδα Σακχάρου στο αίμα

Διαβήτης : Σε ένα δείγμα νέων με διαβήτη τύπου Ι, όσοι βοήθησαν ενεργά στη φροντίδα των οικογενειακών κατοικίδιων ζώων είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλά ελεγχόμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σε ένα δείγμα νέων με διαβήτη τύπου Ι, όσοι βοήθησαν ενεργά στη φροντίδα των οικογενειακών κατοικίδιων ζώων είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλά ελεγχόμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.Τα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αποτελεσματική αυτοδιαχείριση του διαβήτη τύπου Ι, όπως η οικογενειακή συνοχή και η αυτορυθμιζόμενη συμπεριφορά, είναι παρόμοια με αυτά που απαιτούνται για την υπεύθυνη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων.

Για να διερευνήσουν μια πιθανή θετική συσχέτιση μεταξύ φροντίδας κατοικίδιων ζώων και αυτοθεραπείας σε χρόνια ασθένεια, οι συγγραφείς της παρούσας ελεγχόμενης περίπτωσης μελέτης εξέτασαν 23 νέους με διαβήτη τύπου Ι σχετικά με την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων και ανέλυσαν τα αποτελέσματα σχετικά με την επιτυχή αυτοδιαχείριση του την ασθένειά τους.
Τι διαπίστωσαν οι ερευνητές
  • Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα διαβητικά παιδιά που φροντίζουν ενεργά τουλάχιστον ένα κατοικίδιο ζώο είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα από τα παιδιά που δεν φροντίζουν κατοικίδιο. Οι συγγραφείς ήταν προσεκτικοί για να διακρίνουν τις πραγματικές ευθύνες φροντίδας από το επίπεδο προσκόλλησης στο κατοικίδιο ζώο, καθώς ορισμένα παιδιά ισχυρίστηκαν ότι αγαπούν το κατοικίδιο ζώο τους αλλά δεν συμμετείχαν στη φροντίδα του. Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι ορισμένοι παράγοντες, για παράδειγμα η καθιέρωση ρουτίνας του νοικοκυριού και η προώθηση των συναισθημάτων ευθύνης, που βοηθούν τους νέους να φροντίζουν υπεύθυνα για τα κατοικίδια ζώα μπορούν επίσης να τους βοηθήσουν να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Η άποψη του συγγραφέα για τα ευρήματά του

  • Ενώ η παρούσα μελέτη δεν προσαρμόζεται για πιθανές πολιτιστικές διαφορές στη στάση απέναντι στα κατοικίδια ζώα ή στη φροντίδα του διαβήτη και ο σχεδιασμός της μελέτης δεν δείχνει αιτιότητα, οι συγγραφείς προτείνουν ότι τα ευρήματά τους μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό χαρακτηριστικών που υποστηρίζουν τους νέους στην αυτοδιαχείριση του τύπου Ι Διαβήτης.

Ακολουθεί βίντεο για τα κατοικίδια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα εφαρμογές : Φρόντισε την υγεία σου με την χρήση εφαρμογών

Κ. Μητσοτάκης: «Το ανοιξιάτικο Πάσχα προμηνύει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι»

Όταν οι δεύτερες δόσεις προσφέρουν πολλά οφέλη, όπως τα αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων, καθώς και πιο συγκεκριμένα, εξευγενισμένα αντισώματα.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κερδίστε πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό σας

Οργάνωση χρόνου: Πολλοί άνθρωποι ζουν σε μία συνεχή κατάσταση άγχους και έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο. Όλοι μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο, αρκεί να οργανώσουμε το πρόγραμμά μας καλύτερα.

Πώς να γλιτώσετε από την κακοσμία στόματος

Κακοσμία στόματος: Σίγουρα έχει τύχει σε όλους μας να μυρίσουμε την αναπνοή κάποιου και να χρειαστεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω, λόγω της κακοσμίας. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί μήπως το ίδιο συμβαίνει και σε εσάς;

Η γιόγκα ως τεχνική διαχείρισης του μυοσκελετικού πόνου

Αθλητισμός: Δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό πώς η γιόγκα βοηθά τους ανθρώπους με πόνο. Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η γιόγκα μπορεί να μας βοηθήσει να ελέγξουμε πιο αποτελεσματικά το πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε, τόσο διανοητικά όσο και σωματικά. Μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική, βελτιώνοντας την ευλυγισία των μυών, προάγοντας τη χαλάρωση, μειώνοντας τη φλεγμονή, αυξάνοντας την απελευθέρωση ενδορφινών που ανακουφίζουν από τον πόνο, βελτιώνοντας την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση του αυτοελέγχου και της αυτοπεποίθησής μας.

Καιρός να κόψετε το κάπνισμα

Διακοπή καπνίσματος: Το κάπνισμα είναι μία πολύ δύσκολη για να κοπεί συνήθεια. Εκτός από την εξάρτηση που ξεκάθαρα προκαλεί η νικοτίνη, υπάρχει και το συνήθειο της κίνησης του χεριού ή για τους πιο φανατικούς, του στριψίματος του τσιγάρου, που δύσκολα κόβεται. Οπότε πιστέψτε μας, δεν είστε οι μόνοι που δυσκολεύεστε.

Αναδείξτε τα αρώματα του χειμώνα μέσα από αρμονικούς DIY συνδυασμούς

Ποτ πουρί: Μπορείτε κυριολεκτικά να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει σαν σπιτική μηλόπιτα φούρνου, καφετέρια ή φρέσκια ανοιξιάτικη μέρα. Απλώς ρίξτε μερικά φρούτα, βότανα και μπαχαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για να αναζωπυρωθούν τα αρώματα.

Φροντίζοντας το σώμα μας στην ινομυαλγία

Ινομυαλγία αυτοφροντίδα: Οι ασθενείς με ινομυαλγία συχνά βιώνουν πόνο που απλώνεται σε όλο το σώμα, αλλά εντοπίζεται πιο έντονα στον αυχένα, στους αγκώνες, στους ώμους, στα γόνατα και στους γλουτούς. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν το αίσθημα της συνεχούς κόπωσης, της μειωμένης συγκέντρωσης και των πονοκεφάλων.

Συμβουλές για να μάθετε να φροντίζετε τον εαυτό σας

Χαμηλή αυτοεκτίμηση αυτοφροντίδα: Κάποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα χαμηλής αυτοπεποίθησης, όλη τους τη ζωή. Η κατάσταση αυτή ρίχνει την ψυχολογία μας, έχει κακό αντίκτυπο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και φυσικά, αναπόφευκτα, επηρεάζει την απόδοση στη δουλειά μας.