Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα εφαρμογές : Φρόντισε την υγεία σου με την χρήση εφαρμογών

Αυτοφροντίδα εφαρμογές : Φρόντισε την υγεία σου με την χρήση εφαρμογών

Αυτοφροντίδα εφαρμογές : Ένα σύστημα που ενσωματώνει μια εφαρμογή smartphone μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες με spina bifida να βελτιώσουν τις καθημερινές τους δεξιότητες αυτοδιαχείρισης,

Με δυνατότητες όπως υπενθυμίσεις κινητής τηλεφωνίας και ανταλλαγή μηνυμάτων με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, το σύστημα iMHere είναι εφικτό για χρήση από νέους ασθενείς με spina bifida, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Dr. Brad E. Dicianno του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ Ιατρικό Κέντρο και συνεργάτες.  Αυτό το σύστημα υπόσχεται να χρησιμοποιηθεί σε πολλά διαφορετικά μοντέλα χρόνιας φροντίδας για υποστήριξη και αύξηση των δεξιοτήτων αυτοδιαχείρισης.

Δείτε σε πόσους ασθενείς αξιολογήθηκε το σύστηνα iMHERE 

  • Η τυχαιοποιημένη πιλοτική μελέτη αξιολόγησε το σύστημα iMHere σε 23 ασθενείς, ηλικίας 18 έως 40 ετών, με spina bifida: μια απενεργοποιημένη συγγενή κατάσταση που επηρεάζει τη σπονδυλική στήλη. Οι ασθενείς στη μελέτη εμφάνισαν μυελνομινγκέλη – τον πιο σοβαρό τύπο της spina bifida.

Σημασία της εφαρμογής στην αυτοφροντίδα

  • Οι ασθενείς συνάντησαν ή υπερέβησαν τα αναμενόμενα επίπεδα χρήσης του συστήματος iMHere. Πιθανότατα να χρησιμοποιούσαν ενότητες που τους υπενθύμισαν να κάνουν βήματα αυτο-φροντίδας που συνέβησαν λιγότερο από κάθε μέρα και να τους υπενθυμίσω να παίρνουν φάρμακα, τα οποία αλλάζουν συχνά. Οι χρήστες του iMHere “είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να κοινοποιήσουν νέες πληροφορίες ή συμπτώματα σε έναν συντονιστή ευεξίας μέσω ασφαλούς μηνύματος, έρευνας ή φωτογραφίας”, σύμφωνα με τους συγγραφείς.

Πως τα smartphone συμβάλουν στην προστασία της υγείας

  • Τα smartphone και άλλα κινητά εργαλεία υγείας έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα αποτελέσματα αυτοδιαχείρισης και υγείας για ασθενείς με ένα ευρύ φάσμα χρόνιων παθήσεων υγείας. Η νέα μελέτη είναι μια από τις πρώτες που έδειξαν τη σκοπιμότητα χρήσης κινητών εργαλείων για την προώθηση δεξιοτήτων αυτοδιαχείρισης και επικοινωνίας με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για ασθενείς με χρόνιες, απενεργοποιημένες καταστάσεις όπως η spina bifida.
  • Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το σύστημα iMHere μπορεί να επιτρέψει στους νέους ασθενείς να γίνουν πιο ανεξάρτητοι στη διαχείριση της σπονδυλικής στήλης τους ειδικά εκείνων που χρησιμοποιούν συχνά το σύστημα. Ο Δρ Dicianno και οι συνάδελφοί του γράφουν, “Πρόσθετες βελτιώσεις του συστήματος βρίσκονται επί του παρόντος υπό ανάπτυξη, προκειμένου να βελτιωθούν τα αποτελέσματα αυξάνοντας τη χρήση καθενός από τις ενότητες.

Ακολουθεί βίντεο για την αυτοφροντίδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψυχεδελικά φάρμακα : Τα οφέλη από την χρήση τους

Η Pfizer-BioNTech ζητά έγκριση εμβολίου COVID-19 για παιδιά από την ΕΕ

Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού των 45-49 -«Ράλι» για τείχος ανοσίας μέχρι τον Ιούνιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να ζήσετε μέχρι τα 100!

Προσδόκιμο ζωής: Ας δούμε μερικές συμβουλές που κοινοποιούνται από ειδικούς και αιωνόβιους σε όλο τον κόσμο που μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια μακρά, υγιή ζωή.

10 Tips για καλύτερη προσωπική υγιεινή

Αυτοφροντίδα: Η προσωπική υγιεινή σας βοηθά να παραμένετε καθαροί, δίνοντάς σας ώθηση στην αυτοπεποίθηση και επηρεάζοντας θετικά τις προσωπικές σχέσεις.