Αυτοφροντίδα

Διαλογισμός: Καθημερινοί τρόποι να εξασκείστε στο διαλογισμό [vid]

Διαλογισμός: Καθημερινοί τρόποι να εξασκείστε στο διαλογισμό [vid]

Διαλογισμός: Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξασκήσετε τον διαλογισμό μόνοι σας, όποτε και όπου επιλέξετε.

Μερικοί άνθρωποι ενσωματώνουν τον διαλογισμό στην καθημερινότητά τους. Για παράδειγμα, μπορεί να ξεκινούν και να τελειώνουν κάθε μέρα με μια ώρα διαλογισμού. Αλλά το μόνο που χρειάζεστε πραγματικά είναι μερικά λεπτά ποιοτικού χρόνου για διαλογισμό.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξασκήσετε τον διαλογισμό μόνοι σας, όποτε το επιλέξετε:

  • Αναπνεύστε βαθιά. Αυτή η τεχνική είναι καλή για αρχάριους επειδή η αναπνοή είναι μια φυσική λειτουργία.

Εστιάστε όλη την προσοχή σας στην αναπνοή σας. Επικεντρωθείτε στο συναίσθημα και τους ήχους καθώς εισπνέετε και εκπνέετε μέσα από τα ρουθούνια σας. Αναπνεύστε βαθιά και αργά. Όταν η προσοχή σας περιπλανιέται, επιστρέψτε την εστίασή σας στην αναπνοή σας.

  • “Σαρώστε” το σώμα σας.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την τεχνική, εστιάστε την προσοχή σε διαφορετικά μέρη του σώματός σας. Εξερευνήστε τις διάφορες αισθήσεις του σώματός σας, είτε πρόκειται για πόνο, ένταση, ζεστασιά ή χαλάρωση.

  • Επαναλάβατε ένα μάντρα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μάντρα.

  • Περπατήστε και διαλογιστείτε.

Ο συνδυασμός μιας βόλτας με τον διαλογισμό είναι ένας αποτελεσματικός και υγιεινός τρόπος για να χαλαρώσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική οπουδήποτε περπατάτε, όπως σε ένα ήσυχο δάσος, σε ένα πεζοδρόμιο της πόλης ή στο εμπορικό κέντρο.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο, επιβραδύνετε το ρυθμό βάδισης, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε κάθε κίνηση των ποδιών σας. Μην εστιάζετε σε έναν συγκεκριμένο προορισμό.

  • Προσευχηθείτε.

Η προσευχή είναι το πιο γνωστό και διαδεδομένο παράδειγμα διαλογισμού. Οι προφορικές και γραπτές προσευχές βρίσκονται στις περισσότερες παραδόσεις πίστης. Μπορείτε να προσευχηθείτε χρησιμοποιώντας τις δικές σας λέξεις ή να διαβάσετε προσευχές που έχουν γράψει άλλοι.

  • Διαβάστε.

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι επωφελούνται από την ανάγνωση ποιημάτων ή ιερών κειμένων και αφιερώνουν μερικές στιγμές ηρεμίας για να σκεφτούν ήσυχα το νόημά τους.

  • Επικεντρωθείτε στην αγάπη και την ευγνωμοσύνη.

Σε αυτόν τον τύπο διαλογισμού, εστιάζετε την προσοχή σας σε ένα ον, εκφράζοντας σιωπηλά αισθήματα αγάπης, συμπόνιας και ευγνωμοσύνης με τις σκέψεις σας.

Ακολουθεί βίντεο με διαλογισμό mantra:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς ο διαλογισμός μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα, όταν έχετε κατάθλιψη

Το άγχος, ο ύπνος και η ανοσία λαμβάνονται υπόψη ολιστικά για τη γενική ευημερία κάποιου.

Διαλογισμός για καλύτερη εστίαση και συγκέντρωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο;

Ηλιακό Έγκαυμα: Τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλοί άνθρωποι καίγονται από τον ήλιο. Αυτό συμβαίνει λόγω μειωμένης εφαρμογής αντηλιακού. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να φροντίσετε τα εγκαύματα αυτά.

Οφέλη της κολύμβησης για την υγεία, σύμφωνα με το CDC

Κολύμβηση: Μόλις δυόμισι ώρες αερόβιας σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα, όπως κολύμπι, ποδηλασία ή τρέξιμο, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται σωστή διατροφή και άσκηση

Αθλητισμός: Οι επιστήμονες διερευνούν πώς η διατροφή, η άσκηση και η κοινωνική δέσμευση μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της γνωστικής έκπτωσης και στη βελτίωση της συνολικής υγείας του εγκεφάλου.

Πώς επηρεάζει η διακόσμηση τη διάθεσή μας;

Interior Design: Η εσωτερική διακόσμηση επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και που ενεργούμε. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί προτείνουν συγκεκριμένους τρόπους διακόσμησης για να είμαστε πιο ευδιάθετοι.

H άσκηση είναι ελιξίριο υγείας & μακροζωίας

Αθλητισμός: Το σώμα μας παράγει καρκινικά κύτταρα όλη την ώρα και είναι δουλειά του ανοσοποιητικού να τα σκοτώσει. Όταν οι μύες κινούνται, ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, που στέλνει τα Τ κύτταρα για να καταστρέψει τυχόν καρκινικά κύτταρα.

Η γιόγκα μειώνει την «κακή» χοληστερόλη σε έναν μήνα-έρευνα

Αθλητισμός: Η χοληστερόλη είναι απαραίτητη από τον οργανισμό για τη διατήρηση της συνολικής υγείας. Ωστόσο, η υπερβολική «κακή» χοληστερόλη μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ευτυχώς, υπάρχει λύση για όσους αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο να μειώσουν τη χοληστερόλη τους.

Το φως στον ύπνο βλάπτει την υγεία σας

Νυχτερινό φως στον ύπνο: Η διατήρηση της κρεβατοκάμαράς σας σκοτεινής όχι μόνο σας βοηθά να έχετε έναν καλό ύπνο, αλλά μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε τρία σημαντικά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.