Αυτοφροντίδα

Διαλογισμός: Ένας χρήσιμος οδηγός για αρχάριους [vid]

Διαλογισμός: Ένας χρήσιμος οδηγός για αρχάριους [vid]

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Ο διαλογισμός μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό σας και να σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε μια πιο ήπια, πιο συμπονετική στάση προς τον εαυτό σας. Οι άνθρωποι διαλογίζονται σε διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο για χιλιάδες χρόνια, συχνά για πνευματικούς λόγους. Αλλά σήμερα ο διαλογισμός είναι επίσης ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται ευρέως για να βοηθήσει στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης και στη διαχείριση του στρες. Υπάρχει επίσης αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη δυνατότητα του διαλογισμού να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη διαχείριση μιας σειράς άλλων παθήσεων ψυχικής και σωματικής υγείας.

Τι είναι ο διαλογισμός;

Το Meditation Australia αναφέρει, «Ο διαλογισμός είναι ένας γενικός όρος για μια σειρά πρακτικών που έχουν σχεδιαστεί για να καλλιεργήσουν μια ήρεμη, συγκεντρωμένη κατάσταση του νου». Συνήθως περιλαμβάνει την εστίαση της προσοχής σας σε ένα πράγμα, όπως η αναπνοή σας, οι ήχοι γύρω σας ή ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Οι περισσότερες μορφές διαλογισμού περιλαμβάνουν μια ανοιχτή στάση απέναντι στους περισπασμούς – δεν χρειάζεται να προσπαθείσετε να τους καταστείλετε, αλλά μάλλον να φέρετε ξανά απαλά την προσοχή σας πίσω στο επίκεντρο.

Πώς μπορώ να αρχίσω τον διαλογισμό;

O διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας και να αντιμετωπίσετε καλύτερα το άγχος. Mπορείτε να ξεκινήσετε το διαλογισμό ακολουθώντας απλές οδηγίες (είτε γραπτές είτε ακούγοντας μια σύντομη ηχογράφηση). Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι μετά από λίγες φορές εξάσκησης, μπορούν να προχωρήσουν χωρίς καθοδήγηση.

Χρειάζεται να ασκούμαι κάθε μέρα;

Όχι, αλλά βοηθάει αν το κάνεις. Ο διαλογισμός είναι μια δεξιότητα που βελτιώνεται με την εξάσκηση.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να λειτουργήσει;

Υπάρχουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στον διαλογισμό. Μετά από μία μόνο συνεδρία διαλογισμού, μπορεί να αισθάνεστε πιο ήρεμοι και πιο συγκεντρωμένοι. Ωστόσο, είναι καλύτερο να μην περιμένετε στιγμιαία επιτυχία. Με τακτική εξάσκηση (τουλάχιστον μερικές εβδομάδες), είναι πιθανό να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία αφήνοντας τις σκέψεις που αποσπούν την προσοχή και φέρνοντας απαλά την προσοχή σας πίσω στον διαλογισμό σας. Αλλά μην αποθαρρύνεστε εάν αυτό δεν συμβεί αμέσως. Στην αρχή, μπορεί απλώς να συνειδητοποιήσετε πόσο εύκολα αποσπάται η προσοχή του μυαλού και αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα σημάδι προόδου.

Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαλογισμός: Ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να μειώσετε το άγχος

Ο διαλογισμός είναι το τέλειο εργαλείο φροντίδας του εαυτού

Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αναπαυτεί μέσα από τον διαλογισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάντε την οικονομική ευεξία μέρος του σχεδίου αυτοφροντίδας σας

Budgeting: Το οικονομικό άγχος μπορεί να μετατραπεί σε σωματικές παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις και κακή έκβαση για άλλες ασθένειες. Τα χρήματα είναι επίσης μια από τις κύριες αιτίες διαζυγίων.

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στην κοιλιά

Πρήξιμο κοιλιά: Οι ασκήσεις, τα συμπληρώματα και τα μασάζ μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη μείωση του φουσκώματος και οι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να αποτρέψουν την επανεμφάνισή του.