Αυτοφροντίδα

Αυτοσυμπόνια: Ένα εργαλείο για εργασιακή επιτυχία και μακροζωία

Αυτοσυμπόνια: Ένα εργαλείο για εργασιακή επιτυχία και μακροζωία

Αυτοσυμπόνια: Η αυτοσυμπόνια είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία ευεξίας κατά του στρες στον χώρο εργασίας που έχουμε στη διάθεσή μας, σύμφωνα με νέα ευρήματα έρευνας.

Πολλοί από εμάς έχουμε διδαχτεί ότι η φροντίδα του εαυτού μας είναι εγωιστική ή ναρκισσιστική και ότι η αυτοθυσία είναι το εισιτήριο για την αποδοχή και την επιτυχία στη δουλειά και τη ζωή. Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι αν δεν σας αρέσει ο εαυτός σας, δεν θα έχετε κίνητρο να πετύχετε όσο το δυνατόν περισσότερα. Μελέτες δείχνουν ότι η αυτοκριτική δημιουργεί φραγμούς στην επαγγελματική δέσμευση, τα κίνητρα και την επαγγελματική ανέλιξη. Συμβάλλει στο άγχος απόδοσης, υπονομεύει την ικανότητά σας να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε και σας κάνει να χρονοτριβείτε. Επιπλέον, δημιουργεί χαμένες ευκαιρίες μάθησης, εμποδίζοντάς σας να μάθετε από τα λάθη σας. Εάν δεν είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, μπορεί να τείνετε να αυτο-σαμποτάρετε την καριέρα σας. Μόνο καθώς καλλιεργείτε τη σωστή στάση απέναντι στον εαυτό σας, θα έχετε τη σωστή στάση για να χτίσετε την καριέρα σας – βήμα βήμα.

Μελέτες δείχνουν ότι η αυτοσυμπόνια όχι μόνο μειώνει το εργασιακό άγχος, αλλά τροφοδοτεί την εργασιακή απόδοση και τα επιτεύγματα. Και οι αυτοεπιβεβαιώσεις χρησιμεύουν ως «γνωστικοί διευρυντές», επιτρέποντάς σας να μιλήσετε στον εαυτό σας με τον τρόπο που θα μπορούσατε να μιλήσετε σε κάποιον που σας ενδιαφέρει, έτσι ώστε η φωνή της αυτοκριτικής να μην είναι η μόνη ιστορία που λέτε στον εαυτό σας.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είναι αυτοσυμπονετικοί έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία στην αυτοσυμπόνια είχαν λεπτότερα τοιχώματα της καρωτίδας και λιγότερη συσσώρευση πλάκας από εκείνες με χαμηλότερη αυτοσυμπόνια. Αυτοί οι δείκτες έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών – χρόνια αργότερα. Τα θετικά αποτελέσματα παρέμειναν ακόμη και όταν οι ερευνητές έλεγξαν συμπεριφορές και άλλους ψυχολογικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η σωματική δραστηριότητα, το κάπνισμα και τα συμπτώματα κατάθλιψης. «Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της εξάσκησης της καλοσύνης και της συμπόνιας, ιδιαίτερα προς τον εαυτό σας», δήλωσε η Δρ Ρεμπέκα Θέρστον, καθηγήτρια ψυχιατρικής και ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ. «Όλοι ζούμε εξαιρετικά στρεσογόνες στιγμές και η έρευνά μας δείχνει ότι η αυτοσυμπόνια είναι απαραίτητη τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική μας υγεία».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μια ζωή με αυτοσυμπόνια είναι μια ευτυχισμένη ζωή

Εξάσκησε και εσύ την αυτοσυμπόνια σου... Δες εδώ πώς

Πως να είσαι λίγο πιο παρηγορητικός στον εαυτό σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάντε την οικονομική ευεξία μέρος του σχεδίου αυτοφροντίδας σας

Budgeting: Το οικονομικό άγχος μπορεί να μετατραπεί σε σωματικές παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις και κακή έκβαση για άλλες ασθένειες. Τα χρήματα είναι επίσης μια από τις κύριες αιτίες διαζυγίων.

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στην κοιλιά

Πρήξιμο κοιλιά: Οι ασκήσεις, τα συμπληρώματα και τα μασάζ μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη μείωση του φουσκώματος και οι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να αποτρέψουν την επανεμφάνισή του.