Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Covid: Πρέπει να απολυμάνετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Covid: Πρέπει να απολυμάνετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Covid: Παρόλο που δεν χρειάζεται να είστε εντελώς μικροβιοφοβικοί και να σκουπίζετε απολύτως τα πάντα, είναι καλή ιδέα να διασφαλίσετε ότι οι περιοχές υψηλής επαφής σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου απολυμαίνονται σωστά.

Ακόμη και άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα μπορεί να αισθάνονται άγχος για τα μικρόβια όταν ταξιδεύουν. Στις αρχές της πανδημίας, προτού οι ειδικοί στον τομέα της υγείας καταλάβουν πώς εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, η έντονη απολύμανση των επιφανειών φαινόταν ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της μόλυνσης. Τώρα το CDC δηλώνει ότι ενώ είναι δυνατό για ένα άτομο να κολλήσει το COVID-19 αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια, αυτός δεν είναι ένας συνηθισμένος τρόπος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Αντίθετα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω της έκθεσης από άτομο σε άτομο, η οποία μπορεί να συμβεί όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει, μιλάει ή με άλλο τρόπο εκπέμπει αναπνευστικά σταγονίδια. «Η αναπνευστική μετάδοση είναι ένας πολύ πιο σημαντικός παράγοντας από τις επιφάνειες για τη διάδοση της COVID-19», λέει η Tara Kirk Sell, PhD, ανώτερη μελετήτρια στο Johns Hopkins Center for Health Security στη Βαλτιμόρη.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να τρίψετε την τουαλέτα του ξενοδοχείου, να απολυμάνετε τη βαλίτσα σας ή να ξεπλύνετε τα ποτήρια ή τα φλιτζάνια του καφέ σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, εκτός εάν φαίνονται βρώμικα, όπως συνιστούσαν ορισμένα ταξιδιωτικά άρθρα νωρίτερα στην πανδημία. Στην πραγματικότητα, ο υπερβολικός καθαρισμός έχει τους δικούς του κινδύνους. Η εισπνοή πολλών απολυμαντικών χημικών μπορεί να κάνει κακό για την υγεία σας.

Παρόλο που δεν χρειάζεται να είστε εντελώς μικροβιοφοβικοί και να σκουπίζετε απολύτως τα πάντα, είναι καλή ιδέα να διασφαλίσετε ότι οι περιοχές υψηλής επαφής σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου απολυμαίνονται σωστά. «Υπάρχει κάποια αξία στον καθαρισμό των διακοπτών φώτων, των πόμολα των θυρών, των τηλεχειριστηρίων και των παρόμοιων», λέει ο Sell, προκειμένου να προστατευτεί από τον νοροϊό και άλλα μικρόβια εκτός από τον κορονοϊό.

Τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια είναι ιδανικά για ταξίδια, καθώς συσκευάζονται εύκολα. Εάν μένετε σε εξοχική κατοικία, μπορείτε να προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης για απολύμανση. Για να κάνετε DIY, χρησιμοποιήστε μια αναλογία ⅓ φλιτζάνι χλωρίνη (που περιέχει 5,25% έως 8,25% υποχλωριώδες νάτριο) ανά γαλόνι νερού και ακολουθήστε τα πρωτόκολλα ασφαλείας, λέει το CDC. Για όλα τα προϊόντα καθαρισμού, αφήστε το διάλυμα να παραμείνει στην επιφάνεια για τουλάχιστον ένα λεπτό πριν σκουπίσετε τυχόν περισσεύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να παραμείνετε υγιείς & ασφαλείς ενώ ταξιδεύετε;

Δείτε πώς θα αναγνωρίσετε την ψυχωτική κατάθλιψη

Δημιουργήστε τη δική σας οδοντόκρεμα με φυσικά συστατικά

Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει το κιτ πρώτων βοηθειών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρακτικές αυτοφροντίδας για να αποτρέψετε τυχόν εξάρσεις

Λύκος: Ο Λύκος, μια χρόνια αυτοάνοση νόσος, μπορεί να είναι απρόβλεπτος με περιόδους εξάρσεων και υφέσεων. Η διαχείριση του λύκου περιλαμβάνει μια πολύπλευρη προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών αυτοφροντίδας

Πεζοπορία: Πώς μας οδηγεί στην ψυχική ευεξία

Πεζοπορία: Η πεζοπορία δεν είναι απλώς μια σωματική δραστηριότητα αλλά και μια ισχυρή μορφή αυτοφροντίδας που προάγει τη συνολική ευεξία. Προσφέρει αναρίθμητα οφέλη που εκτείνονται πέρα ​​από την απλή άσκηση

Αυτοφροντίδα κατά την διαχείριση χρόνιων παθήσεων

Χρόνια νοσήματα: Η ζωή με μια χρόνια ασθένεια μπορεί να είναι σωματικά και συναισθηματικά απαιτητική. Συχνά απαιτεί συνεχή ιατρική φροντίδα, προσαρμογές στον τρόπο ζωής και ψυχική ανθεκτικότητα.

Ποια είναι η σχέση γήρανσης και άγχους;

Γήρανση και Άγχος:Το χρόνιο στρες μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης, ενώ οι προκλήσεις της γήρανσης μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα του στρες.

Στρατηγικές για ψυχο-συναισθηματική ευεξία

Μεγάλες αλλαγές: Η πλοήγηση σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή μπορεί να είναι τόσο συναρπαστική όσο και προκλητική. Η πρακτική της αυτοφροντίδας κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συναισθηματικής ανθεκτικότητας και της ευημερίας

Εξερευνώντας τα oλοκληρωμένα oφέλη της κρυοθεραπείας

Κρυοθεραπεία: Η κρυοθεραπεία, μια μέθοδος θεραπείας που περιλαμβάνει έκθεση σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες για σύντομο χρονικό διάστημα, έχει κερδίσει δημοτικότητα για τα πιθανά οφέλη για την υγεία σε διάφορες πτυχές της σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Η τέχνη της ενδυνάμωσης και της ευεξίας της γιόγκα

Γιόγκα Οφέλη: Η γιόγκα αναγνωρίζεται ευρέως όχι μόνο ως σωματική πρακτική αλλά και ως ολιστική προσέγγιση της αυτοφροντίδας που περιλαμβάνει την ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ευεξία.

Close Icon