Αυτοφροντίδα

Covid: Πρέπει να απολυμάνετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Covid: Πρέπει να απολυμάνετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Covid: Παρόλο που δεν χρειάζεται να είστε εντελώς μικροβιοφοβικοί και να σκουπίζετε απολύτως τα πάντα, είναι καλή ιδέα να διασφαλίσετε ότι οι περιοχές υψηλής επαφής σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου απολυμαίνονται σωστά.

Ακόμη και άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα μπορεί να αισθάνονται άγχος για τα μικρόβια όταν ταξιδεύουν. Στις αρχές της πανδημίας, προτού οι ειδικοί στον τομέα της υγείας καταλάβουν πώς εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, η έντονη απολύμανση των επιφανειών φαινόταν ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της μόλυνσης. Τώρα το CDC δηλώνει ότι ενώ είναι δυνατό για ένα άτομο να κολλήσει το COVID-19 αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια, αυτός δεν είναι ένας συνηθισμένος τρόπος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Αντίθετα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω της έκθεσης από άτομο σε άτομο, η οποία μπορεί να συμβεί όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει, μιλάει ή με άλλο τρόπο εκπέμπει αναπνευστικά σταγονίδια. «Η αναπνευστική μετάδοση είναι ένας πολύ πιο σημαντικός παράγοντας από τις επιφάνειες για τη διάδοση της COVID-19», λέει η Tara Kirk Sell, PhD, ανώτερη μελετήτρια στο Johns Hopkins Center for Health Security στη Βαλτιμόρη.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να τρίψετε την τουαλέτα του ξενοδοχείου, να απολυμάνετε τη βαλίτσα σας ή να ξεπλύνετε τα ποτήρια ή τα φλιτζάνια του καφέ σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, εκτός εάν φαίνονται βρώμικα, όπως συνιστούσαν ορισμένα ταξιδιωτικά άρθρα νωρίτερα στην πανδημία. Στην πραγματικότητα, ο υπερβολικός καθαρισμός έχει τους δικούς του κινδύνους. Η εισπνοή πολλών απολυμαντικών χημικών μπορεί να κάνει κακό για την υγεία σας.

Παρόλο που δεν χρειάζεται να είστε εντελώς μικροβιοφοβικοί και να σκουπίζετε απολύτως τα πάντα, είναι καλή ιδέα να διασφαλίσετε ότι οι περιοχές υψηλής επαφής σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου απολυμαίνονται σωστά. «Υπάρχει κάποια αξία στον καθαρισμό των διακοπτών φώτων, των πόμολα των θυρών, των τηλεχειριστηρίων και των παρόμοιων», λέει ο Sell, προκειμένου να προστατευτεί από τον νοροϊό και άλλα μικρόβια εκτός από τον κορονοϊό.

Τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια είναι ιδανικά για ταξίδια, καθώς συσκευάζονται εύκολα. Εάν μένετε σε εξοχική κατοικία, μπορείτε να προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης για απολύμανση. Για να κάνετε DIY, χρησιμοποιήστε μια αναλογία ⅓ φλιτζάνι χλωρίνη (που περιέχει 5,25% έως 8,25% υποχλωριώδες νάτριο) ανά γαλόνι νερού και ακολουθήστε τα πρωτόκολλα ασφαλείας, λέει το CDC. Για όλα τα προϊόντα καθαρισμού, αφήστε το διάλυμα να παραμείνει στην επιφάνεια για τουλάχιστον ένα λεπτό πριν σκουπίσετε τυχόν περισσεύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να παραμείνετε υγιείς & ασφαλείς ενώ ταξιδεύετε;

Δείτε πώς θα αναγνωρίσετε την ψυχωτική κατάθλιψη

Δημιουργήστε τη δική σας οδοντόκρεμα με φυσικά συστατικά

Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει το κιτ πρώτων βοηθειών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί δεν μπορώ να μυρίσω το άρωμά μου;

Ο εγκέφαλός σας το επεξεργάζεται και αποφασίζει αν είναι ενδιαφέρον ή όχι. Αν χρησιμοποιείτε ένα άρωμα συνεχώς, η αντίδραση δεν είναι τόσο έντονη και οι οι υποδοχείς σας θα είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε αυτό.

Πώς η αρωματοθεραπεία θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας;

Αρωματοθεραπεία: Η αρωματοθεραπεία προσφέρει μια φυσική και ευέλικτη προσέγγιση για την υγεία και την ευεξία, αξιοποιώντας τη δύναμη των αιθέριων ελαίων φυτικής προέλευσης για την προώθηση της ισορροπίας και της αρμονίας στο σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.

Πρέπει όλοι να επιδιώκουμε 5 μικρά διαλείμματα άσκησης μέσα στην ημέρα;

Μόνο τρεισήμισι λεπτά έντονης δραστηριότητας την ημέρα, όπως η αναρρίχηση σκαλοπατιών, μπορεί να μειώσει τον συνολικό κίνδυνο καρκίνου κατά 17-18%, σε σύγκριση με το να μην κάνει κάποιος έντονη δραστηριότητα.

Συμβουλές για ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση

Αιμοκάθαρση ασθενείς: Τα νεφρά μας κάνουν τη σημαντική δουλειά της απομάκρυνσης των άχρηστων προϊόντων και της περίσσειας υγρών από το σώμα μας. Εάν τα νεφρά σταματήσουν να λειτουργούν σωστά, μπορεί να συσσωρευτούν τοξίνες και άχρηστα προϊόντα στο σώμα μας.

Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία η σιωπή

Οι ήρεμες στιγμές μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιωμένη πνευματική εστίαση, μειωμένα επίπεδα στρες, καλύτερο ύπνο, συναισθηματική θεραπεία και ενισχυμένη σύνδεση με τη διαίσθηση κάποιου.