Αυτοφροντίδα

Αυτοπεποίθηση: Πιστέψτε στον εαυτό σας με τρόπο θετικό & ωφέλιμο

Αυτοπεποίθηση: Πιστέψτε στον εαυτό σας με τρόπο θετικό & ωφέλιμο

Αυτοπεποίθηση: Δημιουργήστε ένα δίχτυ προστασίας για εσάς, καλλιεργώντας την αυτοπεποίθησή σας με τρόπο θετικό και ωφέλιμο.

Αυτοπεποίθηση σημαίνει να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου. Ακούγεται απλό, αλλά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Και φυσικά μπορεί να υπάρχουν κάποια θέματα ψυχικής υγείας που μπορούν να επηρεάσουν το πώς αισθανόμαστε για τον εαυτό μας. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κερδίσετε πίσω την χαμένη σας αυτοπεποίθηση. Αν πάλι δυσκολεύεστε να τα κάνετε, τότε θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα να ζητήσετε βοήθεια από τον κατάλληλο επαγγελματία.

  1. Ανασκόπηση επιτυχιών

Φτιάξτε μια λίστα με όλα τα πράγματα για τα οποία είστε περήφανοι στη ζωή σας. Όπως για παράδειγμα τις τελευταίες σας εξετάσεις που είχαν καλά αποτελέσματα ή μία επιτυχία στη δουλειά σας. Κρατήστε τη λίστα πάντα μαζί σας και προσθέστε σε αυτήν όποτε κάνετε κάτι για το οποίο είστε περήφανοι. Όταν έχετε χαμηλή εμπιστοσύνη, βγάλτε τη λίστα και χρησιμοποιήστε τη για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας όλα τα φοβερά πράγματα που έχετε κάνει. Τα επιτεύγματά σας είναι μοναδικά για εσάς γι’αυτό να μην τα συγκρίνετε με τα επιτεύγματά των άλλων.

  1. Σκεφτείτε πράγματα στα οποία είστε καλοί

Όλοι έχουν δυνάμεις και ταλέντα όπως και εσείς, γι’αυτό γράψτε μια λίστα. Αν αναγνωρίσετε σε τι είστε καλοί, προσπαθήσετε να τα αξιοποιήσετε και θα αρχίσετε να αποκτάτε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας. Ρωτήστε και άλλους ανθρώπους σε τι πιστεύουν ότι είστε καλοί και προσθέστε και αυτά τα ταλέντα.

  1. Βάλτε στόχους

Θέστε ορισμένους στόχους και σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε για να τους πετύχετε. Στοχεύστε αρχικά σε μικρά πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να ολοκληρώσετε πράγματα. Μπορούν ακόμη να είναι και το στόλισμα μιας τούρτας ή και ο προγραμματισμός μιας βραδιάς με φίλους.

  1. Μιλήστε

Δεν πρόκειται ποτέ να νιώσετε αυτοπεποίθηση εάν έχετε αρνητισμό και πιστεύετε ότι δεν είστε καλοί. Σκεφτείτε και μιλήστε με τον εαυτό σας για το πώς μπορεί αυτό να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σας. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας όπως θα κάνατε με τον καλύτερο σας φίλο και ευχαρίστησε τον καθημερινά.

  1. Αποκτήστε ένα χόμπι

Προσπαθήστε να βρείτε κάτι για το οποίο είστε πραγματικά παθιασμένοι. Μπορεί να είναι φωτογραφία, σπορ, μαγείρεμα ή τρέξιμο! Όταν καταλάβετε ποιο είναι το πάθος σας, δεσμευτείτε ότι θα αφιερώσετε χρόνο για να το δοκιμάσετε. Ως αποτέλεσμα, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες πιο γρήγορα.

Δεν γεννήθηκε κανείς με αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση γεννιέται με τον καιρό και καλλιεργείται σταδιακά. Γι’ αυτό με δουλειά και επιμονή όλοι μπορούν να την αποκτήσουν και να απολαύσουν τα οφέλη της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η οικοθεραπεία και πώς βοηθά τα παιδιά;

Τι μας προσφέρει η αυτοάμυνα μακροπρόθεσμα;

Tα παιδιά που ασκούνται από μικρά είναι πιο πιθανό να ωριμάσουν σε σωματικά δραστήριους ενήλικες

Τρόποι να διατηρούμε τον έλεγχο όταν κάποιος προσπαθεί να μας επιβληθεί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η τέχνη είναι το μέσο έκφρασης και φροντίδας του εαυτού

Τέχνη αυτοφροντίδα: Η δημιουργία αλλάζει και διευρύνει το μυαλό μας, μαθαίνοντάς μας να είμαστε σε εγρήγορση στις άπειρες λεπτομέρειες του κόσμου γύρω μας. Όταν αισθανόμαστε άρρωστοι, είναι συχνά δύσκολο να εστιάσουμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον πόνο μας. Η δημιουργία τέχνης στρέφει την προσοχή μας προς τα έξω. Οι άνθρωποι που δημιουργούν συχνά περιγράφουν τη διαδικασία σα να βρίσκονται σε μια ευχάριστη «ροή» στην οποία χάνουν την αίσθηση του χρόνου, των ανησυχιών και του σωματικού πόνου. Όταν έχουμε την εμπειρία να αξιοποιήσουμε αυτή τη ροή, αποκτούμε πρόσβαση σε ένα δημιουργικό μέρος του μυαλού μας που συνεχίζει να μας ευχαριστεί ακόμα και όταν δεν κάνουμε τέχνη.

Εξοικονομήστε χρήματα γρήγορα και αποτελεσματικά

Εξοικονόμηση χρημάτων: Η οικονομία του σπιτιού ή του πορτοφολιού μας, μπορεί μοιραία να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη. Οι πειρασμοί γύρω μας άλλωστε, είναι πια πάρα πολλοί και τα χρήματα ολοένα και λιγοστεύουν.

Ενισχύστε την μνήμη σας μέσα από έξυπνες τεχνικές

Μνήμη οργάνωση: Ανάμεσα στους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους ξεχνάμε ευκολότερα βρίσκονται η προχωρημένη ηλικία και οι διαταραχές άγχους που μπορεί να αντιμετωπίζουμε την δεδομένη στιγμή στη ζωή μας.

Κερδίστε πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό σας

Οργάνωση χρόνου: Πολλοί άνθρωποι ζουν σε μία συνεχή κατάσταση άγχους και έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο. Όλοι μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο, αρκεί να οργανώσουμε το πρόγραμμά μας καλύτερα.

Πώς να γλιτώσετε από την κακοσμία στόματος

Κακοσμία στόματος: Σίγουρα έχει τύχει σε όλους μας να μυρίσουμε την αναπνοή κάποιου και να χρειαστεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω, λόγω της κακοσμίας. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί μήπως το ίδιο συμβαίνει και σε εσάς;

Η γιόγκα ως τεχνική διαχείρισης του μυοσκελετικού πόνου

Αθλητισμός: Δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό πώς η γιόγκα βοηθά τους ανθρώπους με πόνο. Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η γιόγκα μπορεί να μας βοηθήσει να ελέγξουμε πιο αποτελεσματικά το πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε, τόσο διανοητικά όσο και σωματικά. Μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική, βελτιώνοντας την ευλυγισία των μυών, προάγοντας τη χαλάρωση, μειώνοντας τη φλεγμονή, αυξάνοντας την απελευθέρωση ενδορφινών που ανακουφίζουν από τον πόνο, βελτιώνοντας την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση του αυτοελέγχου και της αυτοπεποίθησής μας.