Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός: Αυξάνει την αυτοπεποίθηση σας και σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα [vid]

Οργασμός: Αυξάνει την αυτοπεποίθηση σας και σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα [vid]

Οργασμός: Σύμφωνα με μία μελέτη οργασμών στις γυναίκες, όσους περισσότερους οργασμούς είχαν, τόσο καλύτερα ένιωθαν με το σώμα τους. Και όσο καλύτερα ένιωθαν με το σώμα τους, τόσο περισσότερο σεξ ήθελαν να κάνουν.

Οι οργασμοί όχι μόνο μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα, αλλά μπορούν επίσης να ενισχύσουν την ανοσία σας, να προωθήσουν την υγεία των οστών και να καθαρίσουν το δέρμα σας – και αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη τους.

Ο εγκέφαλος παράγει και απελευθερώνει ουσίες που ονομάζονται νευροδιαβιβαστές και νευροπεπτίδια κατά τη σεξουαλική διέγερση, την ερωτική επαφή, τον αυνανισμό και φυσικά τον οργασμό. Αυτές οι ουσίες είναι επωφελείς για τη συνολική σωματική και συναισθηματική ευημερία σας. Μπορούν να μειώσουν το άγχος, να βελτιώσουν τον ύπνο, να ενισχύσουν την ανοσία και να αυξήσουν τη διάθεσή σας.

Εδώ θα ασχοληθούμε με 2 τρόπους που οι οργασμοί ενισχύουν την υγεία σας, σωματική και ψυχική

  • Οι οργασμοί μπορούν να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση σας για το σώμα σας

Ο οργασμός μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα με το σώμα σας. Όταν επικεντρωνόμαστε στο πόση ευχαρίστηση μπορεί να μας προσφέρει το σώμα μας, μπορούμε να μάθουμε να συνδέουμε την ύπαρξη στο σώμα μας με την ευχαρίστηση. Όταν νιώθουμε πιο άνετα με το σώμα τους, αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να απολαύσουμε περισσότερο τη σεξουαλική μας ζωή και πληρέστερα. Μάλιστα, σύμφωνα με μία μελέτη οργασμών στις γυναίκες, όσους περισσότερους οργασμούς είχαν, τόσο καλύτερα ένιωθαν με το σώμα τους. Και όσο καλύτερα ένιωθαν με το σώμα τους, τόσο περισσότερο σεξ ήθελαν να κάνουν.

  • Οι οργασμοί σας βοηθούν να κοιμηθείτε καλύτερα και πιο ξεκούραστα

Ο καλύτερος ύπνος είναι, στην πραγματικότητα, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του σεξ και του οργασμού για την υγεία. Η σεξουαλική ορμόνη προλακτίνη σας βοηθά να χαλαρώσετε γρηγορότερα μετά το σεξ και η ωκυτοκίνη και η αγγειοπρεσίνη που απελευθερώνει ο οργανισμός σας όταν κάνετε σεξ ή έχετε οργασμούς για αυνανισμών, σας βοηθά να κοιμηθείτε πιο ήσυχα και βαθύτερα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πέντε συνήθειες που σαμποτάρουν την ερωτική σας σχέση

Οι πιο κοινές αιτίες που κάνουν τις γυναίκες να χάσουν την όρεξή τους για σεξ

Συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει τη θνητότητα σε επιζώντες από καρδιακή προσβολή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι η σχέση με αμφιφυλόφιλο και πού πρέπει να δώσετε μεγαλύτερο βάρος;

Σχέση αμφιφυλοφιλία: Μπορείτε άραγε να συνυπάρξετε με έναν αμφιφυλόφιλο; Ποιες ισορροπίες καλείστε να εξασφαλίσετε και ποιες οι προκλήσεις που θα πρέπει να ξεπεράσετε για το πολυπόθητο happy ending;

Μπορώ να είμαι σεξουαλικά ενεργή κατά τη διάρκεια της θεραπείας για καρκίνο;

Σεξ καρκίνος: Η σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμα και η έντονη, δεν θα επιδεινώσει τον καρκίνο ούτε θα τον κάνει να επανεμφανιστεί αν έχετε θεραπευτεί. Αντιθέτως θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη θεραπεία ακόμα και την ανάρρωσή σας.

Σεξ με το πρωινό ξύπνημα-Ποια είναι τα οφέλη

Σεξ πρωί: Σύμφωνα με τη γυναικολόγο και ειδικό σεξουαλικής ευεξίας και οικειότητας Christie Cobb, MD, η «ορμόνη της ευτυχίας» ντοπαμίνη μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πρωινό σεξ. «Με κανονικούς κύκλους ύπνου, η ντοπαμίνη είναι υψηλότερη το πρωί, κάτι που μπορεί να διευκολύνει τη διέγερση», λέει η Δρ Cobb.

Ο ρόλος των παιδιάτρων στον έλεγχο και την προφύλαξη των νέων από τον HIV

ιός HIV νέοι: Σε όλους τους νέους ηλικίας 15 ετών και άνω θα πρέπει να προσφέρεται έλεγχος ρουτίνας τουλάχιστον μία φορά. Όσοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον ιό θα πρέπει να επανεξετάζονται τουλάχιστον ετησίως.

Μπορεί η πίεση το στομάχι μιας γυναίκας να διεγείρει το G-spot

Σεξ οργασμός: «Η άσκηση πίεσης στο κάτω μέρος του στομάχου μπορεί να οδηγήσει σε διέγερση του σημείου G» λόγω του στενά συνδεδεμένου «συνδετικού ιστού που διατρέχει την περιοχή της κοιλιάς και της λεκάνης, συμπεριλαμβανομένου του κόλπου και της κλειτορίδας». «Όταν γίνεται μασάζ σε μια περιοχή [συνδετικού ιστού], μπορεί να διεγείρει άλλους μύες και όργανα που συνδέονται με αυτήν. Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο το μασάζ σε αυτήν την περιοχή διεγείρει το σημείο G και την κλειτορίδα έμμεσα».

Γιατί το σεξ θεωρείται taboo ακόμη και σήμερα;

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: "Το σεξ είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι κάνουν μωρά, αλλά είναι επίσης ο τρόπος που δείχνουν αγάπη και στοργή και βιώνουν ευχαρίστηση".