Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός: Αυξάνει την αυτοπεποίθηση σας και σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα [vid]

Οργασμός: Αυξάνει την αυτοπεποίθηση σας και σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα [vid]

Οργασμός: Σύμφωνα με μία μελέτη οργασμών στις γυναίκες, όσους περισσότερους οργασμούς είχαν, τόσο καλύτερα ένιωθαν με το σώμα τους. Και όσο καλύτερα ένιωθαν με το σώμα τους, τόσο περισσότερο σεξ ήθελαν να κάνουν.

Οι οργασμοί όχι μόνο μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα, αλλά μπορούν επίσης να ενισχύσουν την ανοσία σας, να προωθήσουν την υγεία των οστών και να καθαρίσουν το δέρμα σας – και αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη τους.

Ο εγκέφαλος παράγει και απελευθερώνει ουσίες που ονομάζονται νευροδιαβιβαστές και νευροπεπτίδια κατά τη σεξουαλική διέγερση, την ερωτική επαφή, τον αυνανισμό και φυσικά τον οργασμό. Αυτές οι ουσίες είναι επωφελείς για τη συνολική σωματική και συναισθηματική ευημερία σας. Μπορούν να μειώσουν το άγχος, να βελτιώσουν τον ύπνο, να ενισχύσουν την ανοσία και να αυξήσουν τη διάθεσή σας.

Εδώ θα ασχοληθούμε με 2 τρόπους που οι οργασμοί ενισχύουν την υγεία σας, σωματική και ψυχική

  • Οι οργασμοί μπορούν να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση σας για το σώμα σας

Ο οργασμός μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα με το σώμα σας. Όταν επικεντρωνόμαστε στο πόση ευχαρίστηση μπορεί να μας προσφέρει το σώμα μας, μπορούμε να μάθουμε να συνδέουμε την ύπαρξη στο σώμα μας με την ευχαρίστηση. Όταν νιώθουμε πιο άνετα με το σώμα τους, αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να απολαύσουμε περισσότερο τη σεξουαλική μας ζωή και πληρέστερα. Μάλιστα, σύμφωνα με μία μελέτη οργασμών στις γυναίκες, όσους περισσότερους οργασμούς είχαν, τόσο καλύτερα ένιωθαν με το σώμα τους. Και όσο καλύτερα ένιωθαν με το σώμα τους, τόσο περισσότερο σεξ ήθελαν να κάνουν.

  • Οι οργασμοί σας βοηθούν να κοιμηθείτε καλύτερα και πιο ξεκούραστα

Ο καλύτερος ύπνος είναι, στην πραγματικότητα, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του σεξ και του οργασμού για την υγεία. Η σεξουαλική ορμόνη προλακτίνη σας βοηθά να χαλαρώσετε γρηγορότερα μετά το σεξ και η ωκυτοκίνη και η αγγειοπρεσίνη που απελευθερώνει ο οργανισμός σας όταν κάνετε σεξ ή έχετε οργασμούς για αυνανισμών, σας βοηθά να κοιμηθείτε πιο ήσυχα και βαθύτερα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πέντε συνήθειες που σαμποτάρουν την ερωτική σας σχέση

Οι πιο κοινές αιτίες που κάνουν τις γυναίκες να χάσουν την όρεξή τους για σεξ

Συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει τη θνητότητα σε επιζώντες από καρδιακή προσβολή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Το CDC λέει ότι η σεξουαλική επαφή με ρούχα ή το εικονικό σεξ είναι άλλοι τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ευλογιάς των πιθήκων

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».