Αυτοφροντίδα

Αυτοάμυνα: Προστασία από το άγνωστο και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης απέναντι σε κάθε κίνδυνο

Αυτοάμυνα: Προστασία από το άγνωστο και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης απέναντι σε κάθε κίνδυνο

Αυτοάμυνα: Πολλές φορές παραλύουμε μπροστά σε έναν άγνωστο κίνδυνο, ενώ πρέπει να αντιδράσουμε. Τα μαθήματα αυτοάμυνας βοηθούν στη σωστή αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων, ενισχύοντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή μας.

Αισθάνεστε ασφαλείς ενώ είστε μόνοι τη νύχτα; Ταξιδεύετε μόνοι σας από και προς το σπίτι, τη δουλειά ή το μέσο μεταφοράς σας; Δουλεύετε μόνοι σας ή διαχειρίζεστε έναν χώρο εργασίας και ασχολείστε με άτομα του κοινού; Είναι απαραίτητο να διαχειριστείτε διάφορες καταστάσεις μόνοι σας; Χρειάζεται να εισέλθετε σε σπίτια/περιοχές ως μέρος των καθηκόντων σας στο χώρο εργασίας; Εάν αντιμετωπίζετε κάποια από αυτές τις καταστάσεις ή αν απλά θέλετε να βελτιώσετε τις προσωπικές σας δεξιότητες όσον αφορά την ασφάλειά σας, πρέπει σίγουρα να μάθετε πληροφορίες για τα μαθήματα αυτοάμυνας. Υπάρχουν γυμνάστικοί σύλλογοι σχεδόν σε κάθε δήμο, οι οποίοι προσφέρουν μαθήματα αυτοάμυνας σε όποιον ενδιαφέρεται. Μήπως ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε κάποιον από αυτούς;

Αυτοάμυνα ή αυτοεπίθεση;

Η αυτοάμυνα δεν είναι μορφή πολεμικής τέχνης. Είναι ένα σύνολο απλών και εύχρηστων μεθόδων και κινήσεων επίγνωσης μιας δύσκολης κατάστασης και υπεράσπισης του εαυτού μας στην πραγματικότητα. Αυτές οι δεξιότητες που θα αποκομήσετε μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε κατάσταση είτε είστε στη δουλειά, στο δρόμο, στο σπίτι ή στο σχολείο. Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το επίπεδο φυσικής κατάστασης, αυτό το πρόγραμμα μπορεί να σας βοηθήσει και να ξεπεράσετε τον φόβο σας. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι η βία είναι δυστυχώς, γεγονός της ζωής. Ευτυχώς, ανεξάρτητα από τη δύναμη και το μέγεθος, ο καθένας μπορεί να μάθει πολλές αποτελεσματικές τεχνικές αυτοάμυνας. Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να προετοιμαστείτε και να παραμείνετε ασφαλείς σε κοινές βίαιες καταστάσεις του δύσκολου αυτού κόσμου.

Έχετε πάντα στο νου σας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη αυτοάμυνα. Οι θύτες ανεξάρτητα από το τι στόχο έχουν, αναζητούν ανυποψίαστους και ευάλωτους ανθρώπους. Ακολουθήστε λοιπόν γενικές συμβουλές ασφάλειας που ήδη γνωρίζετε όπως για παράδειγμα όταν περπατάτε να γνωρίζετε το περιβάλλον σας, να παρκάρετε σε καλά φωτισμένους χώρους και να αλλάζετε τους δρόμους και τους χρόνους των καθημερινών διαδρομών σας. Εκτός από το να αποφεύγετε τις αντιπαράθεσεις προσπαθείστε να βρείτε τρόπους για να εκτονώνετε άσχημες συμπεριφορές. Αν κάποιος σας πλησιάσει με σκοπό να σας κλέψει παραδώστε του κατευθείαν το πορτοφόλι σας. Παραδώστε το αντί να έρθετε σε αντιπαράθεση. Κανένα υλικό αγαθό δεν αξίσει όσο η ζωή σας και η υγεία σας.

Εάν η βία είναι αναπόφευκτη, για να υπερασπιστείτε πραγματικά τον εαυτό σας, θα πρέπει να μάθετε εκ των προτέρων πώς να αντισταθείτε και να παλέψετε αποτελεσματικά. Είναι πιθανό ακόμη και ενάντια σε κάποιον μεγαλύτερο ή ισχυρότερο από εσάς. Γι’ αυτό ψάξτε για την καλύτερη σχολή αυτοάμυνας στην περιοχή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες τους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοάμυνα : 2 Κινήσεις για απόλυτη προστασία

Οι ημικρανίες είναι ένας μηχανισμός αυτοάμυνας;

Πρόληψη ασθενειών με την κινέζικη μέθοδο Τάι Τσι Τσουάν

Γνωρίστε τα πάντα για το Stay Away

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κατάλληλη αυτοφροντίδα μετά τη γέννα

Αυτοφροντίδα μετά τη γέννα: Σίγουρα θα σε απασχολούν πάρα πολλά πράγματα, που είναι ίσως πιο σοβαρά από το πώς θα επανέλθεις μετά τη γέννα. Όμως αν είναι και αυτό κάτι που σε αγχώνει είμαστε εδώ για να σου δώσουμε λίγες συμβουλές.

Μύθοι και αλήθειες για το hangover τώρα τις γιορτές

Hangover γιορτές αυτοφροντίδα: Επειδή οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί από εσάς θα βγείτε, μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συνέλθετε μετά από ένα πιθανό hangover το επόμενο πρωί.

Όταν η τέχνη είναι το μέσο έκφρασης και φροντίδας του εαυτού

Τέχνη αυτοφροντίδα: Η δημιουργία αλλάζει και διευρύνει το μυαλό μας, μαθαίνοντάς μας να είμαστε σε εγρήγορση στις άπειρες λεπτομέρειες του κόσμου γύρω μας. Όταν αισθανόμαστε άρρωστοι, είναι συχνά δύσκολο να εστιάσουμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον πόνο μας. Η δημιουργία τέχνης στρέφει την προσοχή μας προς τα έξω. Οι άνθρωποι που δημιουργούν συχνά περιγράφουν τη διαδικασία σα να βρίσκονται σε μια ευχάριστη «ροή» στην οποία χάνουν την αίσθηση του χρόνου, των ανησυχιών και του σωματικού πόνου. Όταν έχουμε την εμπειρία να αξιοποιήσουμε αυτή τη ροή, αποκτούμε πρόσβαση σε ένα δημιουργικό μέρος του μυαλού μας που συνεχίζει να μας ευχαριστεί ακόμα και όταν δεν κάνουμε τέχνη.

Εξοικονομήστε χρήματα γρήγορα και αποτελεσματικά

Εξοικονόμηση χρημάτων: Η οικονομία του σπιτιού ή του πορτοφολιού μας, μπορεί μοιραία να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη. Οι πειρασμοί γύρω μας άλλωστε, είναι πια πάρα πολλοί και τα χρήματα ολοένα και λιγοστεύουν.

Ενισχύστε την μνήμη σας μέσα από έξυπνες τεχνικές

Μνήμη οργάνωση: Ανάμεσα στους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους ξεχνάμε ευκολότερα βρίσκονται η προχωρημένη ηλικία και οι διαταραχές άγχους που μπορεί να αντιμετωπίζουμε την δεδομένη στιγμή στη ζωή μας.

Κερδίστε πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό σας

Οργάνωση χρόνου: Πολλοί άνθρωποι ζουν σε μία συνεχή κατάσταση άγχους και έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο. Όλοι μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο, αρκεί να οργανώσουμε το πρόγραμμά μας καλύτερα.