Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να γίνεται πιο ανθεκτικοί

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να γίνεται πιο ανθεκτικοί

Αυτοφροντίδα : Η ανθεκτικότητα είναι αυτό που μας βοηθά να ευδοκιμήσουμε, ανεξάρτητα από την καμπύλη της ζωής. Μερικοί από εμάς γεννιούνται πιο ανθεκτικοί από άλλους, αλλά όλοι μπορούν να γίνουν καλύτεροι σε αυτό

Απλά πράγματα, όπως το να ξοδεύεις χρόνο με εκείνους που σου ενεργοποιούν, μπορούν να σε κάνουν πιο ανθεκτικό απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής. Είμαστε όλοι δυνατοί με διαφορετικούς τρόπους. Μερικοί από εμάς διατηρούν ένα δροσερό κεφάλι σε οποιοδήποτε επιχείρημα. Μερικοί από εμάς είναι καλοί στο να ακούνε.

 Μερικοί από εμάς είναι καλοί να έχουμε μια θετική προοπτική όταν αντιμετωπίζουμε μια αρνητική κατάσταση. Μερικοί από εμάς είναι καλοί στο να μιλούν και να υψώνουν τις φωνές μας όταν κάτι δεν είναι σωστό.  Παρακάτω ακολουθούνε συμβουλές που θα καταφέρουν να σας κάνουν να γίνετε πιο ανθεκτικοί.

Οι εσωτερικές δυνάμεις μας κάνουν να αντιμετωπίζουμε αρνητικές καταστάσεις

  • Σκεφτείτε τις προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία COVID-19. Με ποιες έχετε αντιμετωπίσει καλά; Με ποιους έχετε αγωνιστεί; Όλες οι δυνάμεις μας μας κάνουν ανθεκτικούς και μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε το άγχος που αντιμετωπίζουμε. Οι πιο ανθεκτικοί ανάμεσά μας έχουν πολλές δυνάμεις.

Μπορείτε να γίνεται πιο ανθεκτικοί

  • Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αυξήσετε την ανθεκτικότητά σας   επιλέγοντας και εξασκώντας τις ενέργειες, τις συμπεριφορές και τις στάσεις που σας κάνουν δυνατούς – και αυτούς με τους οποίους αγωνίζεστε.

Συμβουλές ενίσχυσης ανθεκτικότητας

  • Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Ακολουθούν  προτάσεις για την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς σας .
  • Σε ποιους είστε ήδη καλοί; Ποιες πτυχές της ανθεκτικότητάς σας πρέπει να ενισχύσετε;
  • Για μικρές ενοχλήσεις, αναρωτηθείτε: θα έχει σημασία σε πέντε χρόνια; Αν δεν έχει σημασία σε πέντε χρόνια, ίσως δεν αξίζει να διαταράξετε την ηρεμία σας σήμερα.
Κορυφαίες συμβουλές για καλλιέργεια-ανθεκτικότητα-01-722x406
  • Μη δίνετε σε κανέναν τη δύναμη να μειώσει την αυτοτιμή σας. Πιστέψτε σε αυτούς που πιστεύουν σε εσάς. Κοιτάξτε τον εαυτό σας με τα μάτια των ανθρώπων που σας αποδέχονται και σας αγαπούν άνευ όρων και θα δείτε πόσο καλύτερα θα είστε.
Κορυφαίες συμβουλές για καλλιέργεια-ανθεκτικότητα-02-722x406
Κορυφαίες συμβουλές για καλλιέργεια-ανθεκτικότητα-03-722x406

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή : Προτάσεις για υγιεινό πρωινό

ΟΑΕΔ Cisco : Επιχειρηματικό πρόγραμμα ανέργων στην κυβερνοασφάλεια

Καρδιακές παθήσεις : Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ βοηθάει στην μείωση τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χωρισμός : Συμβουλές για να τον ξεπεράσετε

Χωρισμός :Οι χωρισμοί και τα συναισθήματα που δημιουργούν είναι περίπλοκα. Ανακούφιση, σύγχυση, θλίψη, θλίψη - όλα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις στο τέλος μιας σχέσης.

Ο διαλογισμός αυξάνει την ψυχική ανθεκτικότητα

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος και να αποκρίνεστε με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, κάτι που μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Ρέικι : Ενισχύστε την ευημερία σας

Ρέικι : Στο παρόν άρθρο, ακολουθούν συμβουλές για να καταφέρετε μέσω της ενεργειακής θεραπείας να ανακτήσετε την ευημερία σας.

Γιόγκα για πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

Αθλητισμός: "Υπάρχουν ξεχωριστές αλλά αλληλένδετες περιοχές στις οποίες η γιόγκα έχει συγκεκριμένα οφέλη, όχι μόνο για καρδιακές παθήσεις αλλά και για οποιαδήποτε ασθένεια", λέει ο ερευνητής και νευροεπιστήμονας της γιόγκα, Δρ Sat Bir Singh Khalsa, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : Θεραπεύστε με την βοήθεια μέσω της Yoga και των Pilates

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα ,ε'ιναι μια φλεγμονώδη κατάσταση που επηρεάζει τη σπονδυλική σας στήλη, η τακτική κίνηση και η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας. 

Πώς η άσκηση αυξάνει φυσικά τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα

Αθλητισμός: Αλλαγές κυτταρικού επιπέδου συμβαίνουν στο σώμα σας όταν ασκείστε. Ειδικότερα, η άσκηση ωθεί το σώμα σας για να παράξει περισσότερα μιτοχόνδρια μέσα στα μυϊκά σας κύτταρα. Τα μιτοχόνδρια είναι γνωστά ως ενδυναμωτικά των κυττάρων, επειδή δημιουργούν καύσιμο από γλυκόζη που παίρνουν από την τροφή που τρώτε και οξυγόνο από τον αέρα που αναπνέετε. Συνεπώς, αυξάνοντας τον αριθμό τους, αυξάνετε παράλληλα και τα ενεργειακά εφόδια του σώματός σας.

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα : Ο αυτο-μίσος έρχεται συχνά σε μια στιγμή που δεν έχετε συμπόνια για τον εαυτό σας. Εάν έχετε μια περίοδο που αισθάνεστε καλά, προσπαθήστε να γράψετε μια λίστα με αυτά που αγαπάτε για τον εαυτό σας.