Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Μήπως είναι απλά μία μόδα;

Αυτοφροντίδα: Μήπως είναι απλά μία μόδα;

Αυτοφροντίδα: Είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί ότι η αυτοφροντίδα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς τη σαφή αυτή τάση, που διαδίδεται σε ολόκληρη την κοινωνία από ενημερώσεις στα social έως άρθρα ειδήσεων.

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να ρωτούν, ποια είναι η μεγάλη υπόθεση για την αυτοφροντίδα; Χρειάζομαι πραγματικά αυτοφροντίδα; Δεν έχω χρόνο για ένα αφρόλουτρο, πώς θα προσαρμόσω την αυτοφροντίδα στην πολυάσχολη ζωή μου; Γιατί όλοι φαίνεται να νοιάζονται ξαφνικά γι’ αυτό; Είναι εντάξει να ακυρώσω σχέδια επειδή χρειάζομαι αυτοφροντίδα; … Και το νέο προσωπικό μου αγαπημένο, γιατί η αυτοφροντίδα έχει γίνει τάση;

Τι είναι η αυτοφροντίδα;

Πριν εξετάσουμε εάν η αυτοφροντίδα είναι μία τάση, πρέπει να διευκρινίσουμε τι συνεπάγεται η αυτοφροντίδα. Η αυτοφροντίδα είναι μια ολιστική διαδικασία, που όλοι χρειαζόμαστε για να προωθήσουμε την παρουσία, τη δέσμευση, την ευεξία και την αυτο-αγάπη. Η αυτοφροντίδα δεν είναι μοναδική ικανότητα. Αντ ‘αυτού, η αυτοφροντίδα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία εργασιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες σας. Αν και μπορεί να υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των στρατηγικών αυτοφροντίδας, η αυτοεξυπηρέτηση είναι υποκειμενική και τείνει να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Έτσι, ενώ η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει το φίλο σας να βρει ισορροπία, αυτό δε σημαίνει ότι αυτή η μέθοδος είναι υποχρεωτικό να λειτουργήσει για εσάς.

Η παραμέληση των προσωπικών σας αναγκών μπορεί να σας κάνει να υποφέρετε, για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσετε αυξημένο άγχος, ή να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε και να πολεμάτε με την απόσπαση της προσοχής, το θυμό και την κόπωση. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στον ύπνο, ή στην ικανοποίηση των σχέσεων, την αυτοεκτίμηση, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια. Η συνεχής έκθεση στο άγχος χωρίς σωστή αυτοφροντίδα μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο για σοβαρές συνέπειες, όπως η κατάθλιψη και οι καρδιακές παθήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η οριακή διαταραχή προσωπικότητας είναι συχνή και ενοχλητική αλλά θεραπεύσιμη

Τα θετικά των αρνητικών συναισθημάτων

Ερωτήσεις για να μάθετε αν αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κίνδυνοι από το shopping therapy που καλό είναι να αποφύγετε

Σπατάλη αυτοφροντίδα: Γιατί ορισμένες αγορές μας κάνουν να νιώθουμε τόσο καλά στην αρχή, αλλά στο τέλος καταφέρνουν να μας γεμίζουν με ενοχές; Αγαπήστε τον εαυτό σας, κάνοντας τις σωστές επιλογές!

Δώστε ρυθμό στη ζωή σας με μουσική διάθεση!

Μουσικοθεραπεία: Η μουσική χαρίζει απλόχερα τα οφέλη της στην καθημερινότητά μας. Ενισχύει την υγεία, βελτιώνει τη διάθεση, μας κάνει να νιώθουμε καλά και μας διασκεδάζει. Τι άλλο να ζητήσουμε;

Αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους

Άγχος Αντιμετώπιση: Με τις κατάλληλες δεξιότητες και αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, μπορούμε να ρυθμίσουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας και να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό μας να βλέπει τη ζωή με μια πιο ισορροπημένη και λιγότερο τρομακτική προοπτική.

Η άσκηση - κλειδί στη διαχείριση της παχυσαρκίας και στη μείωση των κινδύνων στη συνολική υγεία

Διευκρινίζουν ότι, αν και οι επαγγελματίες υγείας δεν πρέπει να αποθαρρύνουν την απώλεια βάρους, αυτή δεν είναι ανάγκη να αποτελεί την πρωταρχική εστίαση στη διαχείριση της παχυσαρκίας.

Ποια είναι τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του ιδανικού ύπνου;

Επαρκής ύπνος: Φροντίστε τον εαυτό σας εξασφαλίζοντας ότι λαμβάνετε αρκετό και ποιοτικό ύπνο σε σταθερή βάση. Είναι το καλύτερο μέσο αυτοφροντίδας για μια ζωή χαρούμενη & γεμάτη ενέργεια!

Ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε όταν το άγχος σας χτυπά την πόρτα

Άγχος Αντιμετώπιση: Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν άγχος κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αυτές οι ασκήσεις μπορεί να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να βρείτε ανακούφιση όποτε το χρειάζεστε.