Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Γίνε ο καλύτερος σου φίλος για πραγματική υγεία και ευτυχία [vid]

Αυτοφροντίδα: Γίνε ο καλύτερος σου φίλος για πραγματική υγεία και ευτυχία [vid]

Αυτοφροντίδα: Το να είμαστε καλοί με μας δεν είναι πάντα μια εύκολη ιστορία. Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε εαυτούς και εαυτές με μεγάλη αυστηρότητα. Στην πραγματικότητα, όσο πιο ανοιχτοί/ες είμαστε με τους εαυτούς μας και μας συμπονούμε, τόσο πιο ευτυχισμένοι νιώθουμε.

Είστε πιθανώς ένας καταπληκτικός/ή φίλος/η για τους άλλους ανθρώπους στη ζωή σας, αλλά ίσως εξαντλείτε την αυστηρότητά σας στον εαυτό σας. Μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να ξεμάθουμε παλιές συνήθειες και τρόπους σκέψης, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε πιο ευτυχισμένοι/ες όταν είμαστε καλά με εμάς. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε μερικούς εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να είστε ευγενικοί/ες με σας.

  • Βάλτε τον εσωτερικό σας κριτή σε σίγαση

Όλοι έχουμε έναν εσωτερικό κριτή. Είναι συνήθως αυτή η φωνή που λέει ότι αποτύχαμε, κάναμε λάθος κλπ. κλπ. Σε αυτήν την περίπτωση, προτιμήστε να στραφείτε στον εαυτό σας με συμπόνια. Ξεκινήστε μαθαίνοντας να ακούτε αυτή τη φωνή στο κεφάλι σας, άλλως ειπείν να αναγνωρίζετε κάθε πότε σας μιλά. Στη συνέχεια, κάντε μια παύση και διαμορφώστε εκ νέου τα λεγόμενά της. Για την ακρίβεια μιλήστε σας όπως θα μιλούσατε σε έναν φίλο.

  • Γίνετε συνήγορος του εαυτού σας

Μετατρέψτε την εσωτερική κριτική φωνή σε κίνητρο. Σκεφτείτε πώς θα ενθαρρύνατε έναν φίλο ή έναν αγαπημένο σας άνθρωπο που χρειάζεται υποστήριξη και δώστε αυτήν την καλοσύνη/προσφορά στον εαυτό σας. Όταν είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, μπορείτε να δείτε τα λάθη σας ως ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης. Αυτό σας δίνει τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση να δοκιμάσετε εκ νέου και νέα πράγματα.

  • Κρατήστε ένα ημερολόγιο

Η τακτική γραφή στο ημερολόγιό σας μπορεί να βελτιώσει τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική σας ευεξία. Ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες που βιώνετε άγχος ή ενοχλητικά συμβάντα, η επεξεργασία αυτών και η έκφραση των συναισθημάτων σας διαμέσου της γραφής, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Μην διστάσετε να είστε όσο το δυνατόν πιο περιγραφικοί με τυχόν καταστάσεις που σας έκαναν να νιώσετε άσχημα ή να κρίνετε αυστηρά τον εαυτό σας. Ακολούθως, επιστρέψτε σε όσα γράψατε, μέσα από μια νέα προοπτική: χωρίς κρίση, με επίγνωση της ανθρωπινότητας της εμπειρίας σας και με ευγένεια. Για παράδειγμα, “ναι, έχασα την ψυχραιμία μου, όταν ο Χ είπε αυτό, αλλά αυτό είναι ανθρώπινο. Κάνω το καλύτερο που μπορώ αυτή τη στιγμή. Είναι οκ, να μην έχω υπερβολικές προσδοκίες από τον εαυτό μου”.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

«ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ» στη μάχη κατά του καρκίνου του πνεύμονα

Πώς να καταπολεμήσετε τον επίμονο βήχα με εύκολο τρόπο χωρίς φάρμακα

Η άσκηση μπορεί να αντιστρέψει την εγκεφαλική γήρανση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικές θεραπείες για το άγχος

Άγχος Αυτοφροντίδα: Η αντιμετώπιση του άγχους μπορεί να είναι πολύπλευρη. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση στη ψυχοθεραπεία. Ενώ άλλοι επωφελούνται από τη λήψη φαρμάκων, κι άλλοι από τις φυσικές θεραπείες. Με τις τελευταίες θα ασχοληθούμε στο κείμενο που ακολουθεί.

Ο διαλογισμός είναι το τέλειο εργαλείο φροντίδας του εαυτού

Αυτοφροντίδα διαλογισμός: Το να παρέχουμε στον εαυτό σας «χρόνο για μας» μας βοηθά να χαλαρώσουμε, μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τελικά βελτιώνουμε την ευτυχία και την ικανοποίησή μας από τη ζωή, επειδή συντονιζόμαστε με τον εαυτό μας και με αυτό που επιθυμούμε.