Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Ασκήσεις και δραστηριότητες για να την επιτύχεις

Αυτοφροντίδα : Ασκήσεις και δραστηριότητες για να την επιτύχεις

Αυτοφροντίδα : Οι δραστηριότητες και οι ασκήσεις που αναφέρονται παρακάτω στοχεύουν στην αύξηση του σχεδίου αυτο-φροντίδας σας ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα.

Τα θέματα καλύπτουν τρόπους για να διατηρήσετε τη σωματική σας υγεία, να μειώσετε το άγχος, να αυξήσετε τη χαλάρωση και την ηρεμία και να αντιμετωπίσετε δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των καταστάσεων εργασίας). Σας προσκαλούμε να βρείτε αυτά που ισχύουν για τη ζωή και την περίπτωσή σας. Ένας σημαντικός τρόπος για να διατηρήσετε και να βελτιώσετε τη σωματική σας υγεία είναι μέσω της υγιεινής διατροφής. Γι αυτό και μείς σας βρήκαμε και σας ετοιμάσαμε προτάσεις , βάση την πιο πρόσφατη έρευνα για να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε και να βελτιώσετε τις επιλογές φαγητού σας.

Φυσική κατάσταση και ανοσία

Η τακτική σωματική άσκηση και η λήψη μέτρων για να προστατευτείτε από το κρυολόγημα και τα σφάλματα της γρίπης είναι θεμελιώδεις πτυχές της αυτο-φροντίδας.  περιλαμβάνει ιδέες για ενίσχυση του συνολικού επιπέδου σωματικής δραστηριότητας, καθώς και ενσωμάτωση της άσκησης στην καθημερινή σας ρουτίνα.  Ακόμαπροσφέρει δείκτες για να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό και το σώμα σας υγιές.

Μείωση του στρες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αρχίσετε να μειώσετε το άγχος σας και μερικοί από αυτούς χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά. Κοιτάξτε τις προτάσεις σε  μερικούς απλούς τρόπους  για να δείτε αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε τώρα, επίσης να σημειώσετε τις άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ζωή από τώρα και στο εξής. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν το άγχος τους  να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό.

 

Διαχείριση χρόνου

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα που σχετίζονται με τα συναισθήματα του στρες είναι,  η φράση “Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος!” Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές που παρέχονται ,  για να σας βοηθήσουν να δώσετε προτεραιότητα και να προγραμματίσετε το χρόνο σας, αλλά και να ορίσετε στόχους και να τερματίσετε την αναβλητικότητα.

Ενσυνειδητότητα

Όταν αισθανόμαστε άγχος και υπερβολική επιβάρυνση, μπορεί συχνά να φαίνεται ότι ζούμε στο “αυτόματο πιλότο”, αποσυνδεδεμένο από την εδώ-και-τώρα  παρούσα εμπειρία μας. Μια θεραπεία για αυτό είναι η προσοχή , η οποία περιλαμβάνει άμεση και μη κρίσιμη επίγνωση της παρούσας στιγμής. Μπορεί να έχετε ακούσει για την προσοχή ως μια μορφή διαλογισμού, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας γενικός προσανατολισμός για τη δική σας εμπειρία. 

Ακολουθεί βίντεο για την Αυτοφροντίδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊος μέτρα : Δείτε πιο νησί παραμένει σε περιορισμούς

Σε αδιέξοδο οδηγούν οι σχέσεις Οδυσσέα Έρσης

Προσδόκιμο ζωής : Χάρτης σας επιτρέπει να μάθετε πως διαμορφώνεται στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 Tips για να παραμείνετε υγιείς όταν εργάζεστε στο σπίτι

Εργασία στο σπίτι: Ο αρνητικός αντίκτυπος στο σώμα μας από το να μην είμαστε στο γραφείο μπορεί να πάρει χρόνια για να ανακάμψει. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές για να παραμείνετε ενεργοί ενώ εργάζεστε από το σπίτι.

Όταν οι στρατηγικές ευεξίας υπονομεύουν την ευημερία σας

Αυτοφροντίδα σαμποτάζ: Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τα πράγματα μόνοι μας και να διατηρήσουμε τη δυναμική μας με τόσες πολλές ασταθείς μεταβλητές που ρίχνονται καθημερινά στο δρόμο μας, αλλά αξίζει!

Μειώνοντας τον χρόνο τηλεθέασης, προστατεύετε την καρδιά σας

Στεφανιαία νόσος: Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι εάν οι άνθρωποι δεσμεύονταν να παρακολουθούν τηλεόραση λίγο λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, το 11% των περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου θα μπορούσε να εξαλειφθεί.