Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Φροντίστε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα : Φροντίστε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα : Ο όρος  αυτο-φροντίδα, έχει γίνει μια αρκετά μοντέρνα ιδέα, μια λέξη-κλειδί αν θέλετε, ειδικά δεδομένου του αντίκτυπου που είχε αυτή η ιδέα στη βιομηχανία ευεξίας

Η καταναλωτική πλευρά της αυτοεξυπηρέτησης έχει πολλούς από εμάς πεπεισμένους ότι η αυτοεξυπηρέτηση ισούται με τις κανονικές μέρες σπα, το κρασί στην μπανιέρα, τις ακριβές διακοπές, τη λιανική θεραπεία, καθώς και οτιδήποτε άλλο της ποικιλίας ” treat yo self ,όλα αυτά τα πράγματα είναι υπέροχα και μπορούν σίγουρα να είναι πτυχές της αυτο-φροντίδας και της αυτο-συντήρησής σας, αλλά η αληθινή, αυθεντική αυτο-φροντίδα περιλαμβάνει περισσότερα από αυτό.

Φροντίστε εσάς όπως θα φροντίζατε τους άλλους

  • Στην ουσία, αυτό είναι η αυτοεξυπηρέτηση: φροντίδα για τον εαυτό μας . Είναι πραγματικά οτιδήποτε κάνουμε σκόπιμα,  έχοντας κατά νου τη δική μας ευημερία. Σημαίνει να δίνουμε στον εαυτό μας την ίδια χάρη, συμπόνια και φροντίδα που δίνουμε στους άλλους.

Ακούστε τις ανάγκες σας

  • Αυτή η αντίδραση οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι πολλοί από εμάς διδάχτηκαν να βοηθήσουμε τους άλλους και να βάλουμε τις ανάγκες άλλων μπροστά από τις δικές μας. Ενώ πιστεύω ότι ο αλτρουισμός είναι μια αρετή, δεν παίρνω το μήνυμα ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ζήσουμε μια ζωή που περνάμε αγνοώντας τις δικές μας ανάγκες. Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε ανάγκες – συναισθηματικές, ψυχικές, σωματικές και πνευματικές ανάγκες. Όλοι μας. Κανείς δεν εξαιρείται. Επιπλέον, δεν ειλικρινά δεν είμαστε καλοί στους άλλους, εάν αγνοούμε τις ανάγκες μας – γινόμαστε αγανακτισμένοι, εξαντλημένοι και τελικά εξουθενωμένοι. Η αυτοεξυπηρέτηση μας βοηθά να ανεφοδιάζουμε και να επαναφορτίζουμε, ώστε να μπορούμε να είμαστε εκεί για άλλους. Εάν δεν εμφανίζονται για τους εαυτούς μας, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να εμφανιστεί στους ανθρώπους στη ζωή μας. Νομίζω ότι η Audre Lorde το είπε καλύτερα: «Η φροντίδα για τον εαυτό μου δεν είναι αυτοεκτίμηση, είναι αυτοσυντήρηση.

 Η αυτο-φροντίδα σημαίνει να κάνουμε check-in με τον εαυτό. Όταν το κάνουμε αυτό, αναγνωρίζουμε ότι έχουμε διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με την κατάσταση και ανάλογα με την ημέρα. Αυτά τα check-in μας κάνουν να γνωρίζουμε τις μοναδικές ανάγκες μας.

Ακολουθεί βίντεο για αυτοφροντίδα

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Θ. Τρύφων: Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ευρωπαϊκό παραγωγικό και ερευνητικό κέντρο για τη φαρμακοβιομηχανία

Νίκος Χαρδαλιάς: Ο ιός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας

Γκίκας Μαγιορκίνης: Δείχνει να αποσυμπιέζεται το σύστημα υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να παρεμείνετε ενυδατωμένοι/ες ενώ αθλείστε

Αθλητισμός: Περίπου το 60% του σώματός σας είναι νερό. Συνεπώς το νερό παίζει ζωτικό ρόλο σε κάθε σωματική λειτουργία. Μπορείτε να χάσετε πολλά υγρά όταν ασκείστε - έως και ένα λίτρο ή δύο την ώρα - κυρίως μέσω της εφίδρωσης και της αναπνοής. Έτσι, θα πρέπει να πίνετε περισσότερο για να αναπληρώσετε τα επίπεδα της υγρασίας.

Jade Stone : Τα ενεργειακά οφέλη της στην ψυχική υγεία

Jade Stone :  Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρύσταλλοι και πέτρες μεταφέρουν ισχυρές ενέργειες που βοηθούν στη σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς για αιώνες. Διαφορετικοί κρύσταλλοι και πέτρες πιστεύεται ότι αξιοποιούν τις δικές τους ενέργειες και παρέχουν μοναδικά οφέλη.

Tips για να είστε σε φόρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αθλητισμός: Να θυμάστε πως η άσκηση δεν είναι επικίνδυνη για το μωρό σας. Αντ΄αυτού, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Σπυράκια στο λαιμό :Παρόλο που τα μικρά χτυπήματα στο πίσω μέρος του λαιμού δεν είναι απαραίτητα σημάδι σημαντικού προβλήματος υγείας, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον γιατρό σας να ρίξει μια ματιά για να προσδιορίσει την υποκείμενη αιτία.

Αυτό το καλοκαίρι το να χάσετε κιλά δεν είναι ο τρόπος να αιθανθείτε καλύτερα

Σώμα Καλοκαίρι: Το να μην αισθάνεστε καλά για το σώμα σας είναι σίγουρα ένας παράγοντας που μπορεί να πλήξει τη "χαρά του καλοκαιριού". Αυτό το καλοκαίρι ωστόσο αντί να εστιάσετε την προσοχή σας στην ταχεία απώλεια βάρους, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε το κατάλληλο mindset ώστε να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπέποιθηση για τον εαυτό σας.

Για ευέλικτο σώμα και νου δοκιμάστε γιόγκα

Γιόγκα Οφέλη: Η γιόγκα έχει πολλά στυλ, μορφές και εντάσεις. Μπορείτε να επωφεληθείτε από οποιοδήποτε στυλ γιόγκα - οπότε η επιλογή είναι κυρίως θέμα προσωπικής σας προτιμήσης.