Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: 5 Σημάδια που μαρτυρούν οτι οι πετσέτες σας θέλουν επειγόντως αλλαγή.

Αυτοφροντίδα: 5 Σημάδια που μαρτυρούν οτι οι πετσέτες σας θέλουν επειγόντως αλλαγή.

Αυτοφροντίδα: Όταν οι πετσέτες του μπάνιου σας εμφανίσουν αυτά τα σημάδια σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για την αλλαγή τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αφού χρησιμοποιούμε συχνά τις πετσέτες μπάνιου μας, είναι σημαντικό να τις διατηρούμε καθαρές και να τις αντικαθιστούμε όταν χρειάζεται. Μας αρέσει το τακτικό πλύσιμο, αλλά πότε ακριβώς είναι η ώρα να τις αλλάξουμε;

Μυρίζουν μούχλα μετά από λίγες μόνο χρήσεις;

 Εάν μια πετσέτα παραμείνει υγρή για πολύ καιρό, γίνεται ευαίσθητη στην ανάπτυξη βακτηρίων, τα οποία είναι η ρίζα αυτής της πολύ οικείας μυρωδιάς μούχλας πετσέτας. Μπορεί να μπορέσετε να αφαιρέσετε αυτή τη μυρωδιά με επιμελές πλύσιμο, αλλά αν η μυρωδιά επιμένει μετά το πλύσιμο ή επανέρχεται μετά από λίγες μόνο χρήσεις, είναι πιθανό τα βακτήρια να παραμείνουν και η πετσέτα να μην διορθώνεται.

Πέφτουν συνέχεια.

 Είναι φυσιολογικό για τις νέες πετσέτες να πέσουν αρχικά, αλλά η επίμονη αποβολή είναι πιθανότατα αποτέλεσμα κακής κατασκευής. Ξαναχρησιμοποιήστε υπερβολικά λινές πετσέτες για κατοικίδια ή οικιακές δουλειές και όταν ψάχνετε για καινούργιες, επιλέξτε πετσέτες με προχτενισμένο βαμβάκι.

Είναι άκαμπτες και τραχιές

 Αν και οι πετσέτες πρέπει να καθαρίζονται συχνά, το υπερβολικό απορρυπαντικό μπορεί στην πραγματικότητα να τις κάνει να αισθάνονται τραχιές και άκαμπτες. Εάν αντιμετωπίζετε για πολύ καιρό τις πετσέτες σας με περίσσεια απορρυπαντικού, αυτή η ακαμψία μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη. Για πετσέτες με απαράμιλλη απαλότητα, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε το σημερινό σας σετ με πετσέτες υφασμένες από ελληνικό βαμβάκι υψηλής ποιότητας.

Δεν είναι πλέον απορροφητικές

Οι πετσέτες χάνουν ίνες κάθε φορά που πλένονται και τελικά αυτή η απώλεια ινών εμποδίζει την απορρόφηση. Καθώς οι πετσέτες προορίζονται να μας στεγνώσουν μετά το μπάνιο ή το ντους, οι πετσέτες που απλώς φαίνεται να απλώνουν νερό, αντί να το απορροφούν, θα πρέπει να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν.

Είναι αποχρωματισμένες

 Εκτός από τους λευκαντικούς παράγοντες, ορισμένα προϊόντα οικιακής χρήσης, είδη περιποίησης δέρματος και μαλακτικά υφασμάτων μπορεί να αποχρωματίσουν τις πετσέτες σας, αφήνοντάς τες συχνά καλυμμένες με μη ελκυστικά σημεία και σημάδια. Εάν οι πετσέτες σας έχουν εκτεθεί συχνά σε οποιοδήποτε από αυτά τα υλικά, πιθανότατα δεν φαίνονται καλύτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θεραπείες Για Την Ανακούφιση Της Δυσκοιλιότητας

10 tips για να κάνετε το σπίτι σας καταφύγιο της αυτοφροντίδα σας

Πρωινές συνήθειες που θα κάνουν όλη τη μέρα σας καλύτερη

10 Tips φροντίδας του εαυτού για νέες μαμάδες!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 αποτελεσματικές ασκήσεις για τη μείωση του πονοκεφάλου

Άσκηση: Είτε υποφέρετε από περιστασιακούς πονοκεφάλους είτε από χρόνιες ημικρανίες, η ενσωμάτωση αυτών των ασκήσεων στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής σας.