Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: 5 εύκολες πρακτικές mindfulness που μπορείς να ακολουθήσεις

Αυτοφροντίδα: 5 εύκολες πρακτικές mindfulness που μπορείς να ακολουθήσεις

Αυτοφροντίδα: Τι είναι το mindfulness; Ο τρόπος για να επανασυνδεθείς με τον εαυτό σου μέσα σε μία μόλις στιγμή!

Mindfulness είναι: η ποιότητα ή η κατάσταση της συνειδητότητας ή της συνείδησης ενός πράγματος αλλά και μία ψυχική κατάσταση που επιτυγχάνεται εστιάζοντας στη συνειδητοποίηση κάποιου στην παρούσα στιγμή, ενώ αναγνωρίζει και δέχεται με ηρεμία τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις σωματικές αισθήσεις -και χρησιμοποιείται ως θεραπευτική τεχνική.

Είναι σημείο των καιρών να βρισκόμαστε αντιμέτωπες με μια ατέλειωτους περισπασμούς. Ωστόσο αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να είμαστε πιο προσεκτικές, έστω και για μια στιγμή, θα επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας, θα γίνουμε πιο συνειδητές και θα βρούμε το κέντρο μας:

  • Τοποθέτησε το χέρι σου στην καρδιά σου και συγχρονίσου με τους χτύπους της, διώχνοντας άλλες σκέψεις από το μυαλό σου. Εστίασε στους χτύπους της καρδιάς έξω από το σώμα σου μέσω του χεριού σου.
  • Όταν πίνεις τον καφέ ή το τσάι σου το πρωί, εστίασε μόνο σε αυτό. Εξερεύνησε κάθε σου αίσθηση, όσο απολαμβάνεις το ρόφημά σου, εστιάζοντας στο άρωμα, τη γεύση αλλά και την αίσθηση της ζεστής κούπας στα χέρια σου.

  • Ενεργοποίησε μία συσκευή αρωματοθεραπείας ή άναψε ένα κερί και εστίασε σε αυτό. Μερικές φορές χρειάζεσαι μία μικρή πρόσκληση για να γίνεις πιο συνειδητή μέσα σε μια πολυάσχολη μέρα. Μία βόλτα, επίσης, μπορεί να σου προσφέρει την ίδια ευκαιρία.
  • Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθούν στην πρακτική του mindfulness στην καθημερινότητά σου και να σου υπενθυμίζουν να εξασκηθείς. Βάλε μία υπενθύμιση στο κινητό σου ή χρησιμοποίησε μία εφαρμογή για να σου θυμίζει πότε να κάνεις ένα διάλειμμα και να εστιάσεις σε ‘σένα.
  • Όπου κι αν βρίσκεσαι, μπορείς κάθε λεπτό να κάνεις μία παύση και απλά να ακούσεις τους ήχους γύρω σου.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μία εύκολη άσκηση για ολιστική χαλάρωση

Χαλαρώστε με το δικό σας σπιτικό αρωματικό «λιβάνι»

Tips αυτοφροντίδας για εργαζόμενες μαμάδες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικές θεραπείες για το άγχος

Άγχος Αυτοφροντίδα: Η αντιμετώπιση του άγχους μπορεί να είναι πολύπλευρη. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση στη ψυχοθεραπεία. Ενώ άλλοι επωφελούνται από τη λήψη φαρμάκων, κι άλλοι από τις φυσικές θεραπείες. Με τις τελευταίες θα ασχοληθούμε στο κείμενο που ακολουθεί.

Ο διαλογισμός είναι το τέλειο εργαλείο φροντίδας του εαυτού

Αυτοφροντίδα διαλογισμός: Το να παρέχουμε στον εαυτό σας «χρόνο για μας» μας βοηθά να χαλαρώσουμε, μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τελικά βελτιώνουμε την ευτυχία και την ικανοποίησή μας από τη ζωή, επειδή συντονιζόμαστε με τον εαυτό μας και με αυτό που επιθυμούμε.