Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Τα οφέλη της cardio άσκησης και πώς να ξεκινήσετε [vid]

Αθλητισμός: Τα οφέλη της cardio άσκησης και πώς να ξεκινήσετε [vid]

Αθλητισμός: Η αερόβια άσκηση αυξάνει την αναπνοή και τον καρδιακό σας ρυθμό και τροφοδοτεί το σώμα σας με αίμα πλούσιο σε οξυγόνο. Βοηθά στην ενίσχυση του καρδιακού μυός σας, βελτιώνει τη λειτουργία των πνευμόνων σας και αυξάνει την κυκλοφορία και την υγιή ροή του αίματος σε όλο το σώμα σας. Δείτε παρακάτω ποια είναι τα οφέλη της αερόβιας άσκησης, ορισμένα παραδείγματα και πώς να ξεκινήσετε.

Αερόβια είναι στην ουσία κάθε σωματική δραστηριότητα που “στέλνει” αυξημένες ποσότητες οξυγόνου σε όλο το σώμα σας. Καθώς ασκείστε, οι μύες σας απαιτούν αυξημένο οξυγόνο για να συστέλλονται για παρατεταμένη περίοδο. Με την αερόβια άσκηση, τα κύτταρα σας αναπνέουν. Κατά την κυτταρική αναπνοή το οξυγόνο και άλλα μόρια μετατρέπονται σε τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP), που είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τα κύτταρα.

Ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται για να αντλήσει περισσότερο αίμα που μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα και τους μύες σας. Επειδή η αερόβια άσκηση απαιτεί αυξημένη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων ή του καρδιαγγειακού συστήματος ονομάζεται συχνά καρδιαγγειακή άσκηση ή cardio.

Αθλητισμός: Ποια είναι τα Οφέλη της Cardio άσκησης

Η αερόβια άσκηση, είναι εξαιρετικά ευεργετική για τη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας ολόκληρου του σώματός σας. Η τακτική καρδιαγγειακή άσκηση μπορεί:

  • Nα βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς και να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό ηρεμίας σας
  • Να βελτιώσει τη λειτουργία των πνευμόνων
  • την παροχή οξυγόνου σε όλο το σώμα
  • την κυκλοφορία.
  • Να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)
  • τη φλεγμονή σε όλο το σώμα.
  • Να βελτιώσει τη διάθεση και την ενέργεια σας.
  • Να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καταστάσεων όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και το εγκεφαλικό
  • το σάκχαρο στο αίμα σας,
  • την υψηλή χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια

Παραδείγματα αερόβιας άσκησης

Το περπάτημα, το τζόκινγκ, το τρέξιμο, η πεζοπορία, η ποδηλασία, το κολύμπι, το σχοινάκι, ο χορός, η κωπηλασία και άλλα αθλήματα είναι μερικά παραδείγματα αερόβιας άσκησης.

Πόση αερόβια άσκηση πρέπει να κάνετε;

Για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου (ASCVD), συνίστανται 150 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα ή 75 λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα.

Πώς να ξεκινήσετε

Τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή πρέπει να ξεκινούν αργά και σταδιακά και να αυξάνουν την ένταση, τη διάρκεια και τη συχνότητα της άσκησης. Αυτό επιτρέπει στην καρδιά, τους πνεύμονες και τους μύες να εγκλιματιστούν στην αλλαγή της φυσικής δραστηριότητας. Για όσους αρχίζουν να ασκούνται, η αερόβια άσκηση μπορεί να χωριστεί σε συνεδρίες 10 λεπτών για να βοηθήσει την άσκηση να γίνει πιο άνετη – εφόσον η συνολική διάρκεια άσκησης όλη την εβδομάδα παραμένει η ίδια.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η άσκηση βοηθά τα άτομα με ψωρίαση

Η τακτική άσκηση προλαμβάνει την κατάθλιψη - Μελέτη

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για άσκηση

Πώς η άσκηση υψηλής έντασης ωφελεί τους ασθενείς με λιπώδη ηπατική νόσο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα οφέλη του μασάζ για την υγεία

Ένας στους τρεις ενήλικες υποφέρει από μέτριο έως ακραίο στρες. Οι θεραπευτές μασάζ βλέπουν, σε καθημερινή βάση, τα σωματικά αποτελέσματα του στρες και των τραυματισμών που σχετίζονται με τον χώρο εργασίας.

Τι είναι η περιστοματική δερματίτιδα

Η περιστοματική δερματίτιδα είναι μια πάθηση του δέρματος που συνήθως επηρεάζει περιοχές γύρω από το στόμα, τις πτυχές από τη μύτη με το στόμα και το πηγούνι.

Εύρεση κινήτρων για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης στις διακοπές του Πάσχα

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για επαναφόρτιση και επανασύνδεση με την οικογένεια και τους φίλους σας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να θέσετε σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική σας ευεξία.