Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Συμβουλές άσκησης για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης [vid]

Αθλητισμός: Συμβουλές άσκησης για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης [vid]

Αθλητισμός: Να θυμάστε πως η άσκηση δεν είναι επικίνδυνη για το μωρό σας. Αντ΄αυτού, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Όσο πιο δραστήριες είστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο πιο εύκολο θα είναι να προσαρμοστείτε στο μεταβαλλόμενο σχήμα και την αύξηση βάρους. Η άσκηση θα σας βοηθήσει επίσης να προετοιμαστείτε για τον τοκετό και να επιστρέψετε στη δική σας φόρμα μετά τη γέννηση.

Συνεχίστε την κανονική σας καθημερινή σωματική δραστηριότητα ή άσκηση (αθλητισμός, τρέξιμο, γιόγκα, χορός ή περπάτημα) για όσο διάστημα νιώθετε άνετα. Να θυμάστε πως η άσκηση δεν είναι επικίνδυνη για το μωρό σας. Αντ΄αυτού, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Συμβουλές άσκησης για τη περίοδο της εγκυμοσύνης

  • Μην εξαντληθείτε! Ίσως χρειαστεί να επιβραδύνετε καθώς προχωρά η εγκυμοσύνη σας. Πάντα λαμβάνετε την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. Πώς θα αναγνωρίσετε εάν ασκείστε βαριά; Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να μπορείτε να συνομιλείτε καθώς ασκείστε, όταν είστε έγκυος. Εάν έχετε δύσπνοια καθώς μιλάτε, τότε πιθανότατα ασκείστε πολύ έντονα.
  • Εάν δεν κάνατε κάποιας μορφής άσκηση πριν μείνετε έγκυος, μην αρχίσετε να ασκείστε έντονα ξαφνικά. Εάν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης (όπως μαθήματα τρεξίματος, κολύμβησης, ποδηλασίας ή αερόμπικ), ενημερώστε τον εκπαιδευτή ότι είστε έγκυος και ξεκινήστε με όχι περισσότερο από 15 λεπτά συνεχούς άσκησης, 3 φορές την εβδομάδα. Αυξήστε αυτό σταδιακά σε καθημερινές συνεδρίες των 30 λεπτών. Να θυμάστε ότι η άσκηση δεν πρέπει να είναι επίπονη για να είναι ευεργετική!

 

  • Πάντα να κάνετε ζέσταμα πριν από την άσκηση.
  • Προσπαθήστε να κινήστε κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε καθημερινή βάση – 30 λεπτά με τα πόδια κάθε μέρα μπορεί να είναι αρκετά.
  • Αποφύγετε οποιαδήποτε επίπονη άσκηση σε ζεστό καιρό και πάντα έχετε μαζί σας νερό, φοράτε καπέλο και αντηλιακό.
  • Πίνετε άφθονο νερό και άλλα υγρά για να παραμείνετε ενυδατωμένες εσείς και το μωρό σας.
  • Εάν πηγαίνετε σε μαθήματα ή προπονήσεις με δάσκαλο, βεβαιωθείτε ότι ο δάσκαλός ή η δασκάλα σας είναι κατάλληλοι και γνωρίζουν ότι είστε έγκυος, καθώς και πόσες εβδομάδες έγκυος είστε.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα

Καφείνη : Αντιμετωπίζει τα ξηρά μάτια

Έξυπνα μυστικά για να χάσετε τα κιλά της καραντίνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

3 μορφές σωματικής δραστηριότητας που ανακουφίζουν το άγχος

Αθλητισμός: Η γιόγκα, μια εξαιρετική άσκηση ανακούφισης από το στρες, περιλαμβάνει μια σειρά κινούμενων και στατικών στάσεων (πόζες), σε συνδυασμό με βαθιά αναπνοή. Ως άσκηση μυαλού-σώματος, η γιόγκα μπορεί να ενισχύσει τη φυσική απόκριση χαλάρωσης του σώματός σας και να σας φέρει σε μια υγιή ισορροπία.

Tips για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το άγχος

Άγχος αυτοφροντίδα: Ως έναν βαθμό το άγχος μπορεί να σας παρακινήσει ή να σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στον κίνδυνο. Ωστόσο, εάν έχετε συνεχές άγχος που παρεμβαίνει στις καθημερινές σας δραστηριότητες και διαταράσσει την απόλαυση στη ζωή, τότε μπορεί να συνιστά πρόβλημα.

Τεχνικές αυτοφροντίδας για την ανακούφιση από το στρες

Άγχος Αυτοφροντίδα: Δεν υπάρχει μία τεχνική χαλάρωσης που να ενδείκνυται για όλους. Η προσωπική σας εμπειρία και το πώς αντιδράτε στο άγχος μπορεί να προσδιορίσει την τεχνική χαλάρωσης που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Η αυτοφροντίδα ως βασικό κλειδί στη διαχείριση του άγχους

Άγχος αυτοφροντίδα: Να θυμάστε ότι το να αφιερώνετε χρόνο για μικρές πράξεις αυτο-φροντίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κρατήσει τη διάθεσή σας πιο ισορροπημένη και θα αναπληρώσει τα αποθέματα της ενέργειάς σας.