Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Συμβουλές άσκησης για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης [vid]

Αθλητισμός: Συμβουλές άσκησης για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης [vid]

Αθλητισμός: Να θυμάστε πως η άσκηση δεν είναι επικίνδυνη για το μωρό σας. Αντ΄αυτού, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Όσο πιο δραστήριες είστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο πιο εύκολο θα είναι να προσαρμοστείτε στο μεταβαλλόμενο σχήμα και την αύξηση βάρους. Η άσκηση θα σας βοηθήσει επίσης να προετοιμαστείτε για τον τοκετό και να επιστρέψετε στη δική σας φόρμα μετά τη γέννηση.

Συνεχίστε την κανονική σας καθημερινή σωματική δραστηριότητα ή άσκηση (αθλητισμός, τρέξιμο, γιόγκα, χορός ή περπάτημα) για όσο διάστημα νιώθετε άνετα. Να θυμάστε πως η άσκηση δεν είναι επικίνδυνη για το μωρό σας. Αντ΄αυτού, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Συμβουλές άσκησης για τη περίοδο της εγκυμοσύνης

  • Μην εξαντληθείτε! Ίσως χρειαστεί να επιβραδύνετε καθώς προχωρά η εγκυμοσύνη σας. Πάντα λαμβάνετε την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. Πώς θα αναγνωρίσετε εάν ασκείστε βαριά; Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να μπορείτε να συνομιλείτε καθώς ασκείστε, όταν είστε έγκυος. Εάν έχετε δύσπνοια καθώς μιλάτε, τότε πιθανότατα ασκείστε πολύ έντονα.
  • Εάν δεν κάνατε κάποιας μορφής άσκηση πριν μείνετε έγκυος, μην αρχίσετε να ασκείστε έντονα ξαφνικά. Εάν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης (όπως μαθήματα τρεξίματος, κολύμβησης, ποδηλασίας ή αερόμπικ), ενημερώστε τον εκπαιδευτή ότι είστε έγκυος και ξεκινήστε με όχι περισσότερο από 15 λεπτά συνεχούς άσκησης, 3 φορές την εβδομάδα. Αυξήστε αυτό σταδιακά σε καθημερινές συνεδρίες των 30 λεπτών. Να θυμάστε ότι η άσκηση δεν πρέπει να είναι επίπονη για να είναι ευεργετική!

 

  • Πάντα να κάνετε ζέσταμα πριν από την άσκηση.
  • Προσπαθήστε να κινήστε κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε καθημερινή βάση – 30 λεπτά με τα πόδια κάθε μέρα μπορεί να είναι αρκετά.
  • Αποφύγετε οποιαδήποτε επίπονη άσκηση σε ζεστό καιρό και πάντα έχετε μαζί σας νερό, φοράτε καπέλο και αντηλιακό.
  • Πίνετε άφθονο νερό και άλλα υγρά για να παραμείνετε ενυδατωμένες εσείς και το μωρό σας.
  • Εάν πηγαίνετε σε μαθήματα ή προπονήσεις με δάσκαλο, βεβαιωθείτε ότι ο δάσκαλός ή η δασκάλα σας είναι κατάλληλοι και γνωρίζουν ότι είστε έγκυος, καθώς και πόσες εβδομάδες έγκυος είστε.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στη θάλασσα

Καφείνη : Αντιμετωπίζει τα ξηρά μάτια

Έξυπνα μυστικά για να χάσετε τα κιλά της καραντίνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοιμηθείτε καλύτερα με τη βοήθεια της γίογκα

Αθλητισμός: Η αναπνοή σας είναι το κλειδί για να μπορείτε να χαλαρώσετε στις πόζες. Η αναπνοή στη γιόγκα είναι εξίσου σημαντική - αν όχι πιο σημαντική - με τη φυσική στάση του σώματος.

Εσωτερικός διάλογος : Τεχνικές να τον επιτύχετε

Εσωτερικός διάλογος : Η αυτο-συζήτηση είναι ο εσωτερικός σας διάλογος. Επηρεάζεται από το υποσυνείδητο μυαλό σας και αποκαλύπτει τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις, τις ερωτήσεις και τις ιδέες σας.

Πώς να ενισχύσετε την ανθεκτικότητα σας στο άγχος

Άγχος Στρες: Μπορεί να μην μπορούμε πάντα να αλλάξουμε τους λόγους που μας προκαλούν δυσφορία, άγχος και στρες, αλλά μπορούμε σίγουρα να αλλάξουμε τον τρόπο που κοιτάμε τα πράγματα, υιοθετώντας πιο βιώσιμες οπτικές και πρακτικές.

Εκκρεμές : Τρόποι να τα καθαρίσετε

Εκκρεμές : Ο τακτικός καθαρισμός και επαναφόρτιση των λίθων σας είναι ο μόνος τρόπος για να επαναφέρετε τον κρύσταλλο σας στη φυσική του κατάσταση. Αυτή η πράξη φροντίδας μπορεί επίσης να αναζωογονήσει τη δική σας αίσθηση του σκοπού.