Σεξουαλική Υγεία

Ωορρηξία : Πιθανότητες εγκυμοσύνης μετά την σεξουαλική πράξη

Ωορρηξία : Πιθανότητες εγκυμοσύνης μετά την σεξουαλική πράξη

Ωορρηξία : Είναι πιθανό να μείνετε έγκυος μετά την ωορρηξία. Όταν ένα άτομο κάνει σεξ εντός 12-24 ωρών μετά την απελευθέρωση ενός ώριμου ωαρίου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σύλληψης.

Η ωορρηξία συμβαίνει όταν μία από τις ωοθήκες απελευθερώνει ένα ώριμο ωάριο. Αυτή είναι η στιγμή που το σώμα είναι έτοιμο να λάβει σπέρμα για γονιμοποίηση. Εάν δεν υπάρξει γονιμοποίηση, το αυγό αποσυντίθεται στην επένδυση της μήτρας. Στη συνέχεια, το σώμα θα ρίξει τα υπολείμματα κατά τη μηνιαία περίοδο ενός ατόμου.

Η ωορρηξία διαρκεί οπουδήποτε από 12-24 ώρες. Αφού η ωοθήκη απελευθερώσει ένα ωάριο, επιβιώνει για περίπου 24 ώρες πριν πεθάνει, εκτός εάν το σπέρμα γονιμοποιήσει.

Το σπέρμα επιβιώνει εώς και 5 μέρες

  • Εάν ένα άτομο κάνει σεξ ημέρες πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου ωορρηξίας , υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σύλληψης. Αυτό συμβαίνει επειδή το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει έως και 5 ημέρες στον τράχηλο. Επομένως, είναι σημαντικό να κατανοήσετε το εύφορο παράθυρο.

Πως θα υπολογίζετε τις γόνιμες μέρες

  • Για να υπολογίσει το παράθυρο γονιμότητας, ένα άτομο πρέπει να σημειώσει την πρώτη ημέρα μιας περιόδου έως ότου εμφανιστεί η επόμενη περίοδος. Αυτό το χρονικό πλαίσιο είναι ο εμμηνορροϊκός κύκλος. Κατά μέσο όρο, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν εμμηνόρροια έχουν κύκλο 28 ημερών.
Ποια είναι η πιθανότητα να μείνετε έγκυος κάθε μέρα πριν ή μετά την ωορρηξία
  • Η πιθανότητα να μείνετε έγκυος τις ημέρες πριν και μετά την ωορρηξία ποικίλλει από το ένα άτομο στο άλλο.
  • Μια παλαιότερη μελέτη από το 1995 εξέτασε τον χρόνο της σεξουαλικής επαφής σε σχέση με την ωορρηξία και την πιθανότητα σύλληψης.
  • Από τις 221 υγιείς γυναίκες, υπήρχαν 192 εγκυμοσύνες. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσαν να εκτιμήσουν τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος κάθε μέρα του εύφορου παραθύρου μεταξύ 10-33%, ανάλογα με την ημέρα.

5 ημέρες πριν από την ωορρηξία10%
4 ημέρες πριν από την ωορρηξία16%
3 ημέρες πριν από την ωορρηξία14%
2 ημέρες πριν από την ωορρηξία27%
1 ημέρα πριν από την ωορρηξία31%
Ημέρα ωορρηξίας33%

Παράγοντες που συμβάλουν στο να μείνετε έγκυος μετά την ωορρηξία

  • ηλικία
  • συχνότητα σεξουαλικής επαφής
  • εμμηνορρυσιακός κύκλος

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για την ωορρηξία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μεταμόσχευση Ήπατος : Παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Κορωνοιός : Ενισχύει την εξάπλωση ανθεκτικών στα φάρμακα υπερμυκητών

ΟΑΕΔ : Ποσοστό εγγεγραμμένων ανέργων για τον μήνα Μάιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε χρόνια μετά, πώς το #MeToo συγκλόνισε τον κόσμο

Η οργάνωση Times Up, η οποία διεξάγει εκστρατείες για την κακοποίηση στην κινηματογραφική βιομηχανία, δημιουργεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την εξέταση καταγγελιών, παρόμοια με τις αρχές προτύπων για τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες.

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.