Σεξουαλική Υγεία

Ωορρηξία : Πιθανότητες εγκυμοσύνης μετά την σεξουαλική πράξη

Ωορρηξία : Πιθανότητες εγκυμοσύνης μετά την σεξουαλική πράξη

Ωορρηξία : Είναι πιθανό να μείνετε έγκυος μετά την ωορρηξία. Όταν ένα άτομο κάνει σεξ εντός 12-24 ωρών μετά την απελευθέρωση ενός ώριμου ωαρίου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σύλληψης.

Η ωορρηξία συμβαίνει όταν μία από τις ωοθήκες απελευθερώνει ένα ώριμο ωάριο. Αυτή είναι η στιγμή που το σώμα είναι έτοιμο να λάβει σπέρμα για γονιμοποίηση. Εάν δεν υπάρξει γονιμοποίηση, το αυγό αποσυντίθεται στην επένδυση της μήτρας. Στη συνέχεια, το σώμα θα ρίξει τα υπολείμματα κατά τη μηνιαία περίοδο ενός ατόμου.

Η ωορρηξία διαρκεί οπουδήποτε από 12-24 ώρες. Αφού η ωοθήκη απελευθερώσει ένα ωάριο, επιβιώνει για περίπου 24 ώρες πριν πεθάνει, εκτός εάν το σπέρμα γονιμοποιήσει.

Το σπέρμα επιβιώνει εώς και 5 μέρες

  • Εάν ένα άτομο κάνει σεξ ημέρες πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου ωορρηξίας , υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σύλληψης. Αυτό συμβαίνει επειδή το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει έως και 5 ημέρες στον τράχηλο. Επομένως, είναι σημαντικό να κατανοήσετε το εύφορο παράθυρο.

Πως θα υπολογίζετε τις γόνιμες μέρες

  • Για να υπολογίσει το παράθυρο γονιμότητας, ένα άτομο πρέπει να σημειώσει την πρώτη ημέρα μιας περιόδου έως ότου εμφανιστεί η επόμενη περίοδος. Αυτό το χρονικό πλαίσιο είναι ο εμμηνορροϊκός κύκλος. Κατά μέσο όρο, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν εμμηνόρροια έχουν κύκλο 28 ημερών.
Ποια είναι η πιθανότητα να μείνετε έγκυος κάθε μέρα πριν ή μετά την ωορρηξία
  • Η πιθανότητα να μείνετε έγκυος τις ημέρες πριν και μετά την ωορρηξία ποικίλλει από το ένα άτομο στο άλλο.
  • Μια παλαιότερη μελέτη από το 1995 εξέτασε τον χρόνο της σεξουαλικής επαφής σε σχέση με την ωορρηξία και την πιθανότητα σύλληψης.
  • Από τις 221 υγιείς γυναίκες, υπήρχαν 192 εγκυμοσύνες. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσαν να εκτιμήσουν τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος κάθε μέρα του εύφορου παραθύρου μεταξύ 10-33%, ανάλογα με την ημέρα.

5 ημέρες πριν από την ωορρηξία10%
4 ημέρες πριν από την ωορρηξία16%
3 ημέρες πριν από την ωορρηξία14%
2 ημέρες πριν από την ωορρηξία27%
1 ημέρα πριν από την ωορρηξία31%
Ημέρα ωορρηξίας33%

Παράγοντες που συμβάλουν στο να μείνετε έγκυος μετά την ωορρηξία

  • ηλικία
  • συχνότητα σεξουαλικής επαφής
  • εμμηνορρυσιακός κύκλος

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για την ωορρηξία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μεταμόσχευση Ήπατος : Παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Κορωνοιός : Ενισχύει την εξάπλωση ανθεκτικών στα φάρμακα υπερμυκητών

ΟΑΕΔ : Ποσοστό εγγεγραμμένων ανέργων για τον μήνα Μάιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κράμπες περιόδου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περίοδος Πόνος: Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η αντιμετώπιση της αιτίας είναι το κλειδί για τη μείωση του πόνου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση τείνουν να μειώνονται με την ηλικία και συχνά βελτιώνονται μετά τον τοκετό.

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Δείτε πως διαμορφώνει την σεξουαλική ζωή των εφήβων

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για ADHD, η οποία είναι επίσης γνωστή ως διαταραχή έλλειψης προσοχής (ADD), αν και αυτό θεωρείται παρωχημένος όρος. Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων μπορεί να αναγνωρίσει τον όρο, αλλά δεν ξέρει τι συνεπάγεται ή ακόμα και τι σημαίνει.

Κολπικές μολύνσεις : Δείτε πως επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή

Κολπικές μολύνσεις : Οι κολπικές μολύνσεις ζύμης είναι αρκετά κοινός η κατάσταση της υγείας. Μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη κολπική απόρριψη , δυσφορία κατά την ούρηση και φαγούρα και κάψιμο στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να το καθιστούν άβολο να κάνουμε σεξ.

Συμβουλές για να χαρείτε το σεξ στην τρίτη ηλικία

Σεξουαλική Υγεία: Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό για εσάς και τον/την σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής και οικειότητας.

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Έλξη : Το σεξ μπορεί να είναι η απόλυτη έκφραση ρομαντικής αγάπης και οικειότητας. Ή ένα συναισθηματικό τρενάκι. Ή ένα ανακουφιστικό έντασης. Ή είναι όλα σχετικά με την αναπαραγωγή. Ή είναι απλά μια καλή στιγμή. Μπορεί να είναι όλα αυτά και πολλά άλλα.

Σεξουαλική ζωή : Tips για να αποκτήσετε απόγονο

Σεξουαλική ζωή : Εάν δεν έχετε συλλάβει ακόμα, μπορεί να έχετε ακούσει φήμες για πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να επηρεάσετε το φύλο του μωρού σας. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε λύσεις για να το πετύχετε.