Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Γιόγκα για καλύτερο ύπνο [vid]

Αθλητισμός: Γιόγκα για καλύτερο ύπνο [vid]

Αθλητισμός: Η αναπνοή σας είναι το κλειδί για να μπορείτε να χαλαρώσετε στις πόζες. Η αναπνοή στη γιόγκα είναι εξίσου σημαντική - αν όχι πιο σημαντική - με τη φυσική στάση του σώματος.

Η γιόγκα είναι ένας ήπιος τρόπος για να χαλαρώσετε τη μέρα σας και να αποκαταστήσετε τους μύες σας. Σύμφωνα με πηγή του Πανεπιστημίου Χάρβαντ, πάνω από το 55% των ανθρώπων που έκαναν γιόγκα τακτικά διαπίστωσαν ότι τους βοήθησε να κοιμηθούν καλύτερα, ενώ περισσότεροι από το 85% ανέφεραν ότι η γιόγκα έδρασε αγχολυτικά και βοήθησε στη μείωση του βιούμενου στρες.

Προτού ξεκινήσετε την άσκησή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό που πιθανώς θα χρειαστείτε ώστε να μπορείτε να παραμείνετε στη στάση/πόζα άνετα για περισσότερο χρόνο και να συνεχίσετε να αναπνέετε. Συνήθως, ένα καλό στρώμα της γιόγκα αρκεί για να κάνει τη δουλειά.

Η αναπνοή είναι το κλειδί στην πρακτική της γιόγκα

Η αναπνοή σας είναι το κλειδί για να μπορείτε να χαλαρώσετε στις πόζες. Η αναπνοή στη γιόγκα είναι εξίσου σημαντική – αν όχι πιο σημαντική – με τη φυσική στάση του σώματος.

Η τεχνική της Ocean Breath

Χρησιμοποιήστε μια απαλή και χαλαρωτική τεχνική αναπνοής γιόγκα που ονομάζεται Ujjayi Breath, επίσης γνωστή ως Ocean Breath ή Victorious Breath. Εισπνεύστε βαθιά μέσα από τη μύτη. Με το στόμα σας κλειστό, εκπνεύστε από τη μύτη σας ενώ συσφίγγετε το πίσω μέρος του λαιμού σας σαν να λέτε “χα”, αλλά κρατήστε το στόμα σας κλειστό. Αυτή η εκπνοή πρέπει να ακούγεται σαν τα κύματα του ωκεανού. Χρησιμοποιήστε αυτήν την αργή και σταθερή αναπνοή για να χαλαρώσετε σε κάθε μία από τις πόζες σας.

Εξασκήστε γιόγκα πριν από τον ύπνο και μείνετε στις πόζες περίπου 3 έως 5 λεπτά στη κάθε μία. Χρησιμοποιήστε το Ocean Breath σε κάθε στάση.

Ασκώντας αποκαταστατικές στάσεις γιόγκα βοηθάτε το σώμα και το πνεύμα σας να αποκατασταθεί από την ένταση και το άγχος στο τέλος της ημέρας. Όσο περισσότερο τακτικά κάνετε γιόγκα, τόσο πιθανότερο είναι να ξεκουραστείτε καλύτερα το βράδυ.

Ακολουθεί βίντεο με οδηγίες άσκησης γιόγκα νίντρα για καλύτερο ύπνο και ξεκούραση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ιαματικές και επουλωτικές δυνάμεις της γιόγκα

Η γιόγκα μπορεί να είναι το αντίδοτο σε ό,τι σας προκαλεί δυσφορία και πόνο

To Tai chi είναι ένας διαλογισμός εν κινήσει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η εσωτερική και εξωτερική φροντίδα του εαυτού μας φέρνει ισορροπία

Η αυτοφροντίδα είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη που βοηθάει στη διατήρηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Όταν μιλάει κανείς για την αυτοφροντίδα, αναφέρεται σε όλους εκείνους τους τρόπους που αξιοποιεί προκειμένου να ενισχύσει την ισορροπία, την ευεξία και τη καλή σωματική και ψυχική κατάσταση για τον ίδιο.

Η γιόγκα ως τεχνική διαχείρισης του άγχους και του στρες

Αθλητισμός: Μελέτες δείχνουν ότι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που η γιόγκα βοηθά με το άγχος σας, είναι καθώς ανεβάζει τη διάθεσή σας και σας βοηθά να αναπτύξετε σταδιακά μια περισσότερο αυτο-συμπονετική στάση προς τον εαυτό. 

Δεν παίζει ρόλο μόνο το τι τρώμε αλλά και το πότε το καταναλώνουμε

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτή την πρακτική, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξαναπάτε σε πάρτι ή σε δείπνο. Όταν ξεπεράσετε το πλαίσιο των 10 ωρών, την επόμενη μέρα μπορείτε να επανέλθετε. Η Manoogian αποδεικνύει πως αυτή η πρακτική μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε 5% από το βάρος μας, να βελτιώσει την αίσθηση δύναμης και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

Κρέμες επιβράδυνσης της ανάπτυξης των κυττάρων του δέρματος και ανακούφισης των συμπτωμάτων

Οι κρέμες ψωρίασης μπορεί να είναι η πρώτη γραμμή θεραπείας για πολλούς ανθρώπους. Εάν οι άνθρωποι έχουν ήπια ψωρίαση, μπορεί να είναι σε θέση να την αντιμετωπίσουν με over-the-counter (OTC) κρέμες.