Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Είναι αρκετά τα 30′ λεπτά άσκησης τη μέρα για είμαστε υγιείς [vid]

Αθλητισμός: Είναι αρκετά τα 30′ λεπτά άσκησης τη μέρα για είμαστε υγιείς [vid]

Αθλητισμός: Σύμφωνα με τους ειδικούς, για μερικούς από εμάς, ακόμη λιγότερα μπορεί να είναι αρκετά για να ενισχύσουν τη μακροζωία.

Για όποιον ενδιαφέρεται για τη σχέση μεταξύ άσκησης και μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα είναι πόση πραγματικά χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε υγιείς. Είναι αρκετά 30 λεπτά την ημέρα ή μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα ​​και με λιγότερα;
Πρέπει να ασκούμαστε σε μία συνεδρία ή μπορούμε να απλώσουμε το χρόνο της άσκησης σε όλη την ημέρα;

Για χρόνια, οι επιστήμονες της άσκησης προσπαθούσαν να ποσοτικοποιήσουν την ιδανική «δόση» άσκησης για τους περισσότερους ανθρώπους. Τελικά κατέληξαν σε ευρεία συναίνεση το 2008 με τις Οδηγίες Φυσικής Δραστηριότητας για τους Αμερικανούς, οι οποίες ενημερώθηκαν το 2018 μετά από μια εκτενή ανασκόπηση της διαθέσιμης έρευνας σχετικά με την κίνηση, την καθιστική ζωή και την υγεία. Και στις δύο εκδόσεις, οι οδηγίες συστήνουν 150 λεπτά μέτριας άσκησης κάθε εβδομάδα και το μισό αν κάνετε έντονη άσκηση.

«Για μακροζωία, 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας είναι σαφώς αρκετά», είπε ο Δρ I-Min Lee, καθηγητής επιδημιολογίας στο Harvard TH Chan School of Public Health. Έχει μελετήσει εκτενώς την κίνηση και την υγεία και βοήθησε στη σύνταξη των τρεχουσών εθνικών κατευθυντήριων γραμμών για τη φυσική δραστηριότητα. Για πρακτικούς σκοπούς, οι επιστήμονες της άσκησης συχνά συνιστούν να σπάσετε αυτά τα 150 λεπτά σε 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα ή μια παρόμοια δραστηριότητα πέντε φορές την εβδομάδα.

«Είναι ξεκάθαρο από πολλές μεγάλης κλίμακας, καλά διεξαχθείσες επιδημιολογικές μελέτες ότι 30 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητα τις περισσότερες μέρες μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και πολλών ασθενειών, όπως εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή, διαβήτη τύπου 2 και πολλούς τύπους καρκίνου», δήλωσε ο Ulf Ekelund, καθηγητής που ειδικεύεται στην επιδημιολογία της σωματικής δραστηριότητας στη Νορβηγική Σχολή Αθλητικών Επιστημών στο Όσλο, ο οποίος έχει ηγηθεί πολλών από αυτές τις μελέτες.

Μέτρια άσκηση, συνέχισε, σημαίνει «δραστηριότητες που αυξάνουν την αναπνοή και τον καρδιακό σου ρυθμό, έτσι ώστε η προσπάθεια να μοιάζει με πέντε ή έξι σε μια κλίμακα από το ένα έως το 10».

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να χτίσετε μύες

2πλάσια τα καρδιαγγειακά οφέλη της άσκησης για άτομα με κατάθλιψη & άγχος

Μπορούν τα ελλειπτικά ποδήλατα να κάψουν το λίπος στην κοιλιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι να προσέξετε στα απωθητικά κουνουπιών;

Εντομοαπωθητικά: Όταν ένα κουνούπι σας δαγκώνει, τρυπάει το δέρμα χρησιμοποιώντας ένα στοματικό εξάρτημα που ονομάζεται προβοσκίδα για να απορροφήσει αίμα.

Σιέστα: Πόσο ωφέλιμη είναι η ανάπαυση του μεσημεριού για την υγεία;

Σιέστα: Η ενσωμάτωση της σιέστα στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, από βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και βελτίωση της διάθεσης έως καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και αυξημένη παραγωγικότητα.

Τι να κάνετε για να καταφέρετε να ξεχαστείτε;

Ανησυχία μυαλό: Η ανησυχία μπορεί να είναι ένα επίμονο και εξαντλητικό μέρος της ζωής, αλλά υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές στρατηγικές που θα βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτού του ψυχικού φόρτου

Ποια είναι τα οφέλη της ρεφλεξολογίας;

Ρεφλεξολογία οφέλη: Η Ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική θεραπεία που περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία στα πόδια, τα χέρια ή τα αυτιά, τα οποία αντιστοιχούν σε διαφορετικά όργανα και συστήματα του σώματος.

Close Icon