Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός Αυτοφροντίδα: Η καθημερινή κίνηση μας βοηθά να φροντίζουμε καλύτερα το σώμα και το μυαλό μας [vid]

Αθλητισμός Αυτοφροντίδα: Η καθημερινή κίνηση μας βοηθά να φροντίζουμε καλύτερα το σώμα και το μυαλό μας [vid]

Αθλητισμός Αυτοφροντίδα: Ναι! Το σώμα μας θέλει να κινηθεί, αλλά μερικές μέρες λαχταρούμε διαφορετικούς τύπους και ποσότητες άσκησης από άλλες. Η διαισθητική κίνηση, ή αλλιώς άσκηση όταν και όπως θέλει το σώμα μας, μας επιτρέπει να εστιάσουμε καλύτερα στις ανάγκες του, να το φροντίσουμε, ενώ παράλληλα ενδυναμώνουμε τους μύες και τα οστά και μειώνουμε τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Δεν απολαμβάνουν όλοι και όλες το να ξεπερνούν τα όριά τους στο γυμναστήριο, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Η φυσική κατάσταση δεν απαιτεί να πιέζεις τον εαυτό σου στα όρια ή ακόμα και να κάνεις εγγραφή στο γυμναστήριο. Η άσκηση, ωστόσο, είναι βασικό μέρος της αυτοφροντίδας και συνίσταται να αποτελεί τακτική συνήθεια. Το σώμα μας θέλει φυσικά να κινηθεί, είτε με τη μορφή του βάδην, είτε τρέχοντας, είτε κάνοντας γιόγκα ή μέσα από άλλες ασκήσεις. Η διαισθητική κίνηση, ή αλλιώς άσκηση όταν και όπως θέλει το σώμα μας, μας επιτρέπει να εστιάσουμε καλύτερα στις ανάγκες του, να το φροντίσουμε, ενώ παράλληλα ενδυναμώνουμε τους μύες και τα οστά και μειώνουμε τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Είτε απολαμβάνετε έναν καθημερινό περίπατο στο πάρκο είτε είστε φαν των προπονήσεων υψηλότερης έντασης, η ενσωμάτωση της άσκησης στο πρόγραμμα της ημέρας είναι απαραίτητο βήμα για τη φροντίδα της ευημερίας σας. Η επιλογή δραστηριοτήτων που κάνουν το μυαλό και το σώμα σας να αισθάνονται καλά θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε συνεπείς στο πρόγραμμα και να μεγιστοποιήσετε τα σωματικά και πνευματικά σας οφέλη.

Το να κινούμαστε καθημερινά μας βοηθά να φροντίζουμε καλύτερα το σώμα και το μυαλό μας.

  • Ακούγοντας το σώμα μας για καθοδήγηση

Σε στιγμές που αισθάνεστε κουρασμένοι ή πιεσμένοι, ακούστε τα προειδοποιητικά σημάδια του σώματός σας. Εάν, για παράδειγμα, πηγαίνετε στο γυμναστήριο στις 6 π.μ. κάθε πρωί πριν από τη δουλειά, ίσως χρειαστεί να πάρετε μια μέρα άδεια από την προπόνηση για να αναρρώσετε. Η ξεκούραση είναι μια μορφή αυτοφροντίδας. Πάρτε μια ή δύο μέρες άδεια, και μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να επιστρέφει στη ρουτίνα άσκησης με μεγαλύτερη ενέργεια και κίνητρα. Όταν μαθαίνουμε να ακούμε το σώμα μας για καθοδήγηση, ξέρουμε ποιο είδος άσκησης, καθώς και πόση κίνηση είναι απαραίτητη για μας κάθε μέρα. Ναι! Το σώμα μας θέλει να κινηθεί, αλλά μερικές μέρες λαχταρούμε διαφορετικούς τύπους και ποσότητες άσκησης από άλλες.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η προπόνηση που ενισχύει περισσότερο την λίμπιντο

Η αερόβια άσκηση μπορεί να αντιστρέψει τα σημάδια της γήρανσης

Ασκήσεις που ενισχύουν την υγεία της καρδιάς και μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 Tips για να παραμείνετε υγιείς όταν εργάζεστε στο σπίτι

Εργασία στο σπίτι: Ο αρνητικός αντίκτυπος στο σώμα μας από το να μην είμαστε στο γραφείο μπορεί να πάρει χρόνια για να ανακάμψει. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές για να παραμείνετε ενεργοί ενώ εργάζεστε από το σπίτι.

Όταν οι στρατηγικές ευεξίας υπονομεύουν την ευημερία σας

Αυτοφροντίδα σαμποτάζ: Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τα πράγματα μόνοι μας και να διατηρήσουμε τη δυναμική μας με τόσες πολλές ασταθείς μεταβλητές που ρίχνονται καθημερινά στο δρόμο μας, αλλά αξίζει!

Μειώνοντας τον χρόνο τηλεθέασης, προστατεύετε την καρδιά σας

Στεφανιαία νόσος: Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι εάν οι άνθρωποι δεσμεύονταν να παρακολουθούν τηλεόραση λίγο λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, το 11% των περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου θα μπορούσε να εξαλειφθεί.