ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Περπάτημα: Μην υποτιμάτε τα οφέλη του στην υγεία [vid]

Περπάτημα: Μην υποτιμάτε τα οφέλη του στην υγεία [vid]

Περπάτημα: Η φυσική δραστηριότητα δεν χρειάζεται να είναι έντονη ή να γίνεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα προκειμένου να είναι επωφελής. Μια μελέτη σε γυναίκες που έκαναν καθιστική ζωή διαπίστωσε ότι ακόμη και ένα χαμηλό επίπεδο άσκησης - περίπου 75 λεπτά την εβδομάδα - βελτίωσε σημαντικά τα επίπεδα φυσικής τους κατάστασης, σε σύγκριση με μια ομάδα που δεν ασκούνταν.

Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε ή να διατηρήσετε τη συνολική σας υγεία. Μόλις 30 λεπτά κάθε μέρα μπορούν να αυξήσουν την καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση, να ενισχύσουν τα οστά, να μειώσουν το περιττό λίπος στο σώμα και να ενισχύσουν τη μυϊκή δύναμη και αντοχή. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων όπως καρδιακές, διαβήτης τύπου 2, οστεοπόρωση και ορισμένοι καρκίνους. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες μορφές άσκησης, το περπάτημα είναι δωρεάν και δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό ή προπόνηση.

Η φυσική δραστηριότητα δεν χρειάζεται να είναι έντονη ή να γίνεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα προκειμένου να είναι επωφελής. Μια μελέτη σε γυναίκες που έκαναν καθιστική ζωή διαπίστωσε ότι ακόμη και ένα χαμηλό επίπεδο άσκησης – περίπου 75 λεπτά την εβδομάδα – βελτίωσε σημαντικά τα επίπεδα φυσικής τους κατάστασης, σε σύγκριση με μια ομάδα που δεν ασκούνταν.

Επιπλέον, το περπάτημα έχει χαμηλό αντίκτυπο, απαιτεί ελάχιστο εξοπλισμό, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και μπορεί να εκτελεστεί με τον δικό σας ρυθμό. Το περπάτημα είναι επίσης μια εξαιρετική μορφή σωματικής δραστηριότητας για άτομα που είναι υπέρβαρα, ηλικιωμένα ή που δεν ασκούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το περπάτημα για διασκέδαση και ενδυνάμωση της φυσικής σας κατάστασης δεν περιορίζεται απλώς στο να κάνετε βόλτες μόνοι σας στους τοπικούς δρόμους της γειτονιάς. Κάντε την έρευνά σας προκειμένου να βρείτε διάφορες ομάδες, χώρους και στρατηγικές που μπορείτε να αξιοποιήσετε για να κάνετε το περπάτημα ένα ευχάριστο και κοινωνικό κομμάτι της ζωής σας.

Περπάτημα: Οφέλη για την υγεία

Μερικά από τα οφέλη του βάδην στην υγεία περιλαμβάνουν:

  • αυξημένη καρδιαγγειακή και πνευμονική φυσική κατάσταση (καρδιά και πνεύμονα)
  • μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού
  • βελτιωμένη διαχείριση καταστάσεων όπως υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση), υψηλή χοληστερόλη, πόνος στις αρθρώσεις και τους μυς ή δυσκαμψία και διαβήτης
  • ισχυρότερα οστά και βελτιωμένη ισορροπία
  • αυξημένη μυϊκή δύναμη και αντοχή
  • μειωμένο σωματικό λίπος.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη της τακτικής σωματικής δραστηριότητας στην υγεία

Η τακτική άσκηση ωφελεί το σώμα και τον εγκέφαλο 

Όταν ασκείστε έξω, ο εγκεφαλός σας απολαμβάνει οφέλη σαν του διαλογισμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρωινό χωρίς πολλούς υδατάνθρακες: Γίνεται; (Keto friendly edition)

Keto πρωινό συνταγές: Ιδέες για εύκολα και γρήγορα πρωινά, τα οποία μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε ελάχιστα λεπτά χωρίς να σας γεμίσουν με κενές θερμίδες και υπερβολικούς υδατάνθρακες. Ενέργεια και γεύση για το πρωινό σας ξύπνημα!