Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Άσκηση: Πόσο χρόνο θα σου πάρει για να εντάξεις τη γυμναστική στη self care ρουτίνα σου

Άσκηση: Πόσο χρόνο θα σου πάρει για να εντάξεις τη γυμναστική στη self care ρουτίνα σου

Άσκηση: Η έντονη και όχι η ήπια σωματική άσκηση έχει θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες.

Μέλη του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλιατρικής ανησυχούν ότι μάλλον παρερμηνεύονται οι επίσημες συστάσεις περί ήπιας άσκησης διάρκειας 30 λεπτών την ημέρα. Οι επιστήμονες, κατά γενικό κανόνα, συνιστούν τουλάχιστον 30 λεπτά ήπιας άσκησης πέντε φορές την εβδομάδα ή εναλλακτικά 20 λεπτά έντονης άσκησης, όπως είναι το τρέξιμο, τρεις φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, επικρατεί σύγχυση σχετικά με το ποια είναι η ιδανική ένταση και συχνότητα σωματικής άσκησης προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία και η φυσική μας κατάσταση.

Όλοι συμφωνούν ότι η συστηματική άσκηση είναι καθοριστικής σημασίας

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, 30 λεπτά ήπιας άσκησης την ημέρα αρκούν για να διατηρούμαστε στοιχειωδώς σε φόρμα.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Queen’ s του Μπέλφαστ διαπίστωσαν ότι το περπάτημα διάρκειας μισής ώρας τρεις φορές την εβδομάδα συνέβαλε στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της αρτηριακής πίεσης ακριβώς όπως και το περπάτημα μισής ώρας πέντε φορές την εβδομάδα.

Πάντως, οι ειδικοί αθλίατροι υποστηρίζουν ότι η σύσταση αυτή είναι παραπλανητική, καθώς μπορεί να παροτρύνει τους ανθρώπους να ασκούνται ελάχιστα.

Οι επιστήμονες τονίζουν τώρα ότι οι ενήλικοι πρέπει να εμπλουτίζουν τις συνήθεις δραστηριότητές τους, όπως είναι ο καθημερινός περίπατος και οι οικιακές εργασίες, με οργανωμένες ασκήσεις.

Σε αυτές καλό είναι να συμπεριλαμβάνονται μεγάλης έντασης τρέξιμο και μέτριας έντασης ασκήσεις, όπως και γρήγορο περπάτημα, καθώς και άλλες δραστηριότητες, επί παραδείγματι οι ασκήσεις με βάρη, για τη διατήρηση ή και αύξηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η περισσότερη άσκηση μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη.

Ωστόσο, οι έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική άσκηση μπορεί να έχει βλαπτικές επιπτώσεις στο σώμα.

Πράγματι, οι αθλίατροι υπογραμμίζουν ότι συνιστάται σε ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού, όπως οι έγκυοι και οι άνθρωποι άνω των 65, να ασκούνται ελαφρώς λιγότερο και να τροποποιήσουν το είδος των φυσικών τους δραστηριοτήτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tα 4 είδη γυμναστικής που βελτιώνουν την ποιότητα ύπνου

Πώς θα αντισταθμίσετε την αδράνεια της καραντίνας

Μείνε fit και υγιής χωρίς συνδρομή γυμναστηρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάθεστε λιγότερο και να κινείστε περισσότερο

Κίνηση: Η καθιστική συμπεριφορά σχετίζεται με μια σειρά κινδύνων για την υγεία, από αυξημένες πιθανότητες για χρόνιες ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο έως δυνητικά μικρότερη διάρκεια ζωής, λέει κάθε μελέτη.

Χρειάζεστε περισσότερο αντηλιακό όταν κάνει ζέστη έξω;

Αντηλιακό θερμοκρασία: Όταν κάνει ζέστη, γίνεται προφανές ότι χρειάζεστε αντηλιακό γιατί νιώθετε ζεστασιά και αισθάνεστε ότι ο ήλιος καίει πάνω στο δέρμα σας. Αλλά η θερμότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα με την υπεριώδη ακτινοβολία.

Συμβουλές για την αποφυγή τραυματισμών κατά την ποδηλασία

«Υπάρχουν απλά προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε», λέει ο Δρ Κάκαρ. "Το να έχετε πιο χοντρές λαβές ώστε να μην πιέζεστε τόσο δυνατά μπορεί επίσης να βοηθήσει. Τα γάντια ποδηλάτου βοηθούν επίσης και μερικές φορές βάζουν τον καρπό σας σε καλύτερη θέση από το να ασκείτε πίεση στην παλάμη σας." Δεν μπορείτε πάντα να αποφύγετε ένα ατύχημα, αλλά μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας ασφαλέστερη φορώντας πάντα κράνος ποδηλάτου.

Τι να προσέξετε στα απωθητικά κουνουπιών;

Εντομοαπωθητικά: Όταν ένα κουνούπι σας δαγκώνει, τρυπάει το δέρμα χρησιμοποιώντας ένα στοματικό εξάρτημα που ονομάζεται προβοσκίδα για να απορροφήσει αίμα.

Close Icon