Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Άσκηση: Πώς θα αναπληρώσετε την γυμναστική που χάσατε μέσα στην εβδομάδα;

Άσκηση: Πώς θα αναπληρώσετε την γυμναστική που χάσατε μέσα στην εβδομάδα;

Άσκηση: Ενώ οι ειδικοί έχουν προτείνει στους ανθρώπους να κάνουν τακτική άσκηση όλη την εβδομάδα, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό για όλους. Τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό;

Ακόμα και αν δεν ασκείστε τακτικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το αναπληρώσετε το Σαββατοκύριακο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσφέρει οδηγίες για τη σωματική δραστηριότητα, προτείνοντας στους ενήλικες να έχουν τουλάχιστον 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας ή 150 λεπτά μέτριας δραστηριότητας κάθε εβδομάδα. Ενώ οι ειδικοί έχουν προτείνει στους ανθρώπους να κάνουν τακτική άσκηση όλη την εβδομάδα, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό για όλους. Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανέλυσε τις ρουτίνες άσκησης και την υγεία περισσότερων από 350.000 ενηλίκων των Η.Π.Α. που συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Συνέντευξης για την Υγεία από το 1997-2013 για να δει τι θα μπορούσε να μαθευτεί σχετικά με τις διαφορετικές προσεγγίσεις στη σωματική δραστηριότητα.

 

Τα οφέλη για την υγεία από την άσκηση το Σαββατοκύριακο

Με την πάροδο των ετών, τα υποκείμενα της μελέτης παρακολουθήθηκαν – το καθένα παρακολουθήθηκε κατά μέσο όρο 10 χρόνια – όσοι πέτυχαν συνολικά 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας ή 150 λεπτά μέτριας δραστηριότητας για μία ή δύο ημέρες κάθε εβδομάδα είχαν:

  • 8% χαμηλότερο κίνδυνο όλων των αιτιών θανάτου από τους σωματικά ανενεργούς συμμετέχοντες.
  • Ίδιο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, καρδιακές παθήσεις και καρκίνο με εκείνους που ασκήθηκαν την ίδια ποσότητα αλλά για διάστημα τριών έως πέντε ημερών.

Όσοι ασκούνταν τακτικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχαν ελαφρώς χαμηλότερους κινδύνους θνησιμότητας από τους “πολεμιστές του Σαββατοκύριακου”, όπως τους ονόμασαν οι ερευνητές. “Αλλά αυτές οι διαφορές δεν ήταν στατιστικά διαφορετικές, επομένως μπορούμε να πούμε ότι είναι συγκρίσιμα ωφέλιμες”, ένας από τους συν-συγγραφείς της μελέτης Donghoon Lee, συνεργάτης διατροφικής έρευνας στο Harvard T.H. Chan School of Public Health. Μόνο το 23% περίπου των ενηλίκων των ΗΠΑ έχουν τακτικά 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας ή 150 λεπτά μέτριας δραστηριότητας κάθε εβδομάδα σύμφωνα με την Κατάταξη Υγείας της Αμερικής.

Δείτε πώς μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για άσκηση

Εάν δεν μπορείτε να ασκείστε τακτικά (3-5 ημέρες την εβδομάδα), μπορείτε και πάλι να έχετε αυτά τα οφέλη για την υγεία με την προσαρμογή 75 έως 150 λεπτών άσκησης σε μία ή δύο ημέρες, όπως το Σαββατοκύριακο. Το να αφιερώνετε χρόνο για άσκηση το Σαββατοκύριακο είναι ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι κάποια δραστηριότητα είναι καλύτερη από την απουσία δραστηριότητας όσον αφορά τα οφέλη για την υγεία. Η άσκηση τα Σαββατοκύριακα μπορεί να είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα προς τη βελτίωση της υγείας σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικά για να ζήσετε μέχρι τα 100!

5 Ψυχικά οφέλη της σωματικής άσκησης

Πώς μπορούμε να γυμναστούμε αν έχουμε παραπάνω κιλά;

Τρόποι για να προσθέσετε περισσότερη κίνηση στην ημέρα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι να προσέξετε στα απωθητικά κουνουπιών;

Εντομοαπωθητικά: Όταν ένα κουνούπι σας δαγκώνει, τρυπάει το δέρμα χρησιμοποιώντας ένα στοματικό εξάρτημα που ονομάζεται προβοσκίδα για να απορροφήσει αίμα.

Σιέστα: Πόσο ωφέλιμη είναι η ανάπαυση του μεσημεριού για την υγεία;

Σιέστα: Η ενσωμάτωση της σιέστα στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, από βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και βελτίωση της διάθεσης έως καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και αυξημένη παραγωγικότητα.

Τι να κάνετε για να καταφέρετε να ξεχαστείτε;

Ανησυχία μυαλό: Η ανησυχία μπορεί να είναι ένα επίμονο και εξαντλητικό μέρος της ζωής, αλλά υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές στρατηγικές που θα βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτού του ψυχικού φόρτου

Ποια είναι τα οφέλη της ρεφλεξολογίας;

Ρεφλεξολογία οφέλη: Η Ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική θεραπεία που περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία στα πόδια, τα χέρια ή τα αυτιά, τα οποία αντιστοιχούν σε διαφορετικά όργανα και συστήματα του σώματος.

Close Icon