Αυτοφροντίδα

Άσκηση: Πώς θα αναπληρώσετε την γυμναστική που χάσατε μέσα στην εβδομάδα;

Άσκηση: Πώς θα αναπληρώσετε την γυμναστική που χάσατε μέσα στην εβδομάδα;

Άσκηση: Ενώ οι ειδικοί έχουν προτείνει στους ανθρώπους να κάνουν τακτική άσκηση όλη την εβδομάδα, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό για όλους. Τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό;

Ακόμα και αν δεν ασκείστε τακτικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το αναπληρώσετε το Σαββατοκύριακο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσφέρει οδηγίες για τη σωματική δραστηριότητα, προτείνοντας στους ενήλικες να έχουν τουλάχιστον 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας ή 150 λεπτά μέτριας δραστηριότητας κάθε εβδομάδα. Ενώ οι ειδικοί έχουν προτείνει στους ανθρώπους να κάνουν τακτική άσκηση όλη την εβδομάδα, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό για όλους. Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανέλυσε τις ρουτίνες άσκησης και την υγεία περισσότερων από 350.000 ενηλίκων των Η.Π.Α. που συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Συνέντευξης για την Υγεία από το 1997-2013 για να δει τι θα μπορούσε να μαθευτεί σχετικά με τις διαφορετικές προσεγγίσεις στη σωματική δραστηριότητα.

 

Τα οφέλη για την υγεία από την άσκηση το Σαββατοκύριακο

Με την πάροδο των ετών, τα υποκείμενα της μελέτης παρακολουθήθηκαν – το καθένα παρακολουθήθηκε κατά μέσο όρο 10 χρόνια – όσοι πέτυχαν συνολικά 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας ή 150 λεπτά μέτριας δραστηριότητας για μία ή δύο ημέρες κάθε εβδομάδα είχαν:

  • 8% χαμηλότερο κίνδυνο όλων των αιτιών θανάτου από τους σωματικά ανενεργούς συμμετέχοντες.
  • Ίδιο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, καρδιακές παθήσεις και καρκίνο με εκείνους που ασκήθηκαν την ίδια ποσότητα αλλά για διάστημα τριών έως πέντε ημερών.

Όσοι ασκούνταν τακτικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχαν ελαφρώς χαμηλότερους κινδύνους θνησιμότητας από τους “πολεμιστές του Σαββατοκύριακου”, όπως τους ονόμασαν οι ερευνητές. “Αλλά αυτές οι διαφορές δεν ήταν στατιστικά διαφορετικές, επομένως μπορούμε να πούμε ότι είναι συγκρίσιμα ωφέλιμες”, ένας από τους συν-συγγραφείς της μελέτης Donghoon Lee, συνεργάτης διατροφικής έρευνας στο Harvard T.H. Chan School of Public Health. Μόνο το 23% περίπου των ενηλίκων των ΗΠΑ έχουν τακτικά 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας ή 150 λεπτά μέτριας δραστηριότητας κάθε εβδομάδα σύμφωνα με την Κατάταξη Υγείας της Αμερικής.

Δείτε πώς μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για άσκηση

Εάν δεν μπορείτε να ασκείστε τακτικά (3-5 ημέρες την εβδομάδα), μπορείτε και πάλι να έχετε αυτά τα οφέλη για την υγεία με την προσαρμογή 75 έως 150 λεπτών άσκησης σε μία ή δύο ημέρες, όπως το Σαββατοκύριακο. Το να αφιερώνετε χρόνο για άσκηση το Σαββατοκύριακο είναι ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι κάποια δραστηριότητα είναι καλύτερη από την απουσία δραστηριότητας όσον αφορά τα οφέλη για την υγεία. Η άσκηση τα Σαββατοκύριακα μπορεί να είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα προς τη βελτίωση της υγείας σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικά για να ζήσετε μέχρι τα 100!

5 Ψυχικά οφέλη της σωματικής άσκησης

Πώς μπορούμε να γυμναστούμε αν έχουμε παραπάνω κιλά;

Τρόποι για να προσθέσετε περισσότερη κίνηση στην ημέρα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για την υγεία

Υγεία selfcare: Ο ΠΟΥ συνιστά παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για κάθε χώρα και οικονομικό περιβάλλον, ως κρίσιμο μονοπάτι για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας, την προώθηση της υγείας, τη διατήρηση της ασφάλειας του κόσμου και την εξυπηρέτηση των ευάλωτων.

Μπορεί η ζώνη πλούτου Feng Shui πραγματικά να σας κάνει πλούσιους;

Ζώνη πλούτου Feng shui: Εδώ μπαίνει ο Νόμος της Έλξης. Επομένως, όσο περισσότερο εστιάζετε στους στόχους σας και οραματίζεστε ενεργά τον εαυτό σας να τους πετυχαίνει, τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνετε.

Πώς να είστε πιο αυθεντικοί στη ζωή σας;

Self care tips: Τις περισσότερες φορές κρυβόμαστε πίσω από «μάσκες» ή «φίλτρα» για να κάνουμε τη ζωή μας να φαίνεται τέλεια, επειδή αυτό είναι το «cool» ή το «δημοφιλές».