Αυτοφροντίδα

Άσκηση: Η γιόγκα μπορεί να αλλάξει την υγεία σας

Άσκηση: Η γιόγκα μπορεί να αλλάξει την υγεία σας

Άσκηση: Η τακτική πρακτική της γιόγκα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες και τις φλεγμονές σε όλο το σώμα, συμβάλλοντας σε πιο υγιείς καρδιές.

Εάν έχετε κάνει τη στάση της γιόγκα «προς τα κάτω» του σκύλου σας σήμερα, πιθανότατα νιώθετε πιο χαλαροί. Ανεξάρτητα από το επίπεδο εξειδίκευσής σας στη γιόγκα, εάν κάνετε τακτικά εξάσκηση, μπορείτε να αισθάνεστε καλύτερα από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Η γιόγκα προσφέρει οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία για άτομα όλων των ηλικιών. Και, εάν περνάτε από μια ασθένεια, αναρρώνετε από χειρουργική επέμβαση ή ζείτε με μια χρόνια πάθηση, η γιόγκα μπορεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας σας και ενδεχομένως να επιταχύνει την επούλωση. Ένας θεραπευτής γιόγκα μπορεί να συνεργαστεί με ασθενείς και να συντάξει εξατομικευμένα σχέδια που συνεργάζονται με τις ιατρικές και χειρουργικές θεραπείες τους. Με αυτόν τον τρόπο, η γιόγκα μπορεί να υποστηρίξει τη διαδικασία επούλωσης και να βοηθήσει το άτομο να βιώσει συμπτώματα με περισσότερη συγκέντρωση και λιγότερη αγωνία.

Η γιόγκα βελτιώνει τη δύναμη, την ισορροπία και την ευλυγισία.

Οι αργές κινήσεις και οι βαθιές αναπνοές αυξάνουν τη ροή του αίματος και ζεσταίνουν τους μύες, ενώ κρατώντας μια στάση μπορεί να χτιστεί δύναμη.

Δοκιμάστε το: Tree Pose

Ισορροπήστε στο ένα πόδι, ενώ κρατάτε το άλλο πόδι στη γάμπα σας ή πάνω από το γόνατο (αλλά ποτέ στο γόνατο) σε ορθή γωνία. Προσπαθήστε να εστιάσετε σε ένα σημείο μπροστά σας, ενώ ισορροπείτε για ένα λεπτό.

Η γιόγκα βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη.

Η γιόγκα είναι εξίσου καλή με τις βασικές διατάσεις για την ανακούφιση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας σε άτομα με πόνο στη μέση. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ιατρών συνιστά τη γιόγκα ως θεραπεία πρώτης γραμμής για τη χρόνια οσφυαλγία.

Δοκιμάστε το: Γάτα-Αγελάδα Pose

Ανεβείτε στα τέσσερα, τοποθετώντας τις παλάμες σας κάτω από τους ώμους σας και τα γόνατά σας κάτω από τους γοφούς σας. Πρώτα, εισπνεύστε, καθώς αφήνετε το στομάχι σας να πέσει προς το πάτωμα. Στη συνέχεια, εκπνεύστε, καθώς τραβάτε τον αφαλό σας προς τη σπονδυλική στήλη σας, καμπυλώνοντας τη σπονδυλική σας στήλη σαν μια γάτα που τεντώνεται.

Η γιόγκα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Η ήπια γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει μέρος της ενόχλησης των τρυφερών, πρησμένων αρθρώσεων για άτομα με αρθρίτιδα, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Johns Hopkins 11 πρόσφατων μελετών.

Η γιόγκα ωφελεί την υγεία της καρδιάς.

Αρκετοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του υπερβολικού βάρους, μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν μέσω της γιόγκα.

Δοκιμάστε το: Downward Dog Pose

Ανεβείτε στα τέσσερα, μετά βάλτε τα δάχτυλα των ποδιών σας κάτω και φέρτε τα οστά που κάθεστε προς τα επάνω, έτσι ώστε να κάνετε ένα σχήμα τριγώνου. Κρατήστε μια ελαφριά κάμψη στα γόνατά σας, ενώ επιμηκύνετε τη σπονδυλική στήλη και την ουρά σας.

Η γιόγκα σε χαλαρώνει, για να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα.

Έρευνες δείχνουν ότι μια συνεπής ρουτίνα γιόγκα πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη σωστή νοοτροπία και να προετοιμάσετε το σώμα σας να αποκοιμηθεί και να παραμείνει για ύπνο.

Δοκιμάστε το: Πόζα με πόδια πάνω στον τοίχο

Καθίστε με την αριστερή σας πλευρά σε έναν τοίχο, στη συνέχεια στρίψτε απαλά δεξιά και σηκώστε τα πόδια σας για να ακουμπήσετε στον τοίχο, κρατώντας την πλάτη σας στο πάτωμα και τα οστά σας κοντά στον τοίχο. Μπορείτε να παραμείνετε σε αυτή τη θέση για 5 έως 15 λεπτά.

Η γιόγκα μπορεί να σημαίνει περισσότερη ενέργεια και φωτεινότερες διαθέσεις.

Μπορεί να νιώσετε αυξημένη πνευματική και σωματική ενέργεια, μια ώθηση στην εγρήγορση και τον ενθουσιασμό και λιγότερα αρνητικά συναισθήματα αφού μπείτε σε μια ρουτίνα της γιόγκα.

Η γιόγκα σας βοηθά να διαχειριστείτε το άγχος.

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η γιόγκα υποστηρίζει τη διαχείριση του στρες, την ψυχική υγεία, την επίγνωση, την υγιεινή διατροφή, την απώλεια βάρους και τον ποιοτικό ύπνο.

Δοκιμάστε το: Πόζα πτώματος (Savasana)

Ξαπλώστε με τα άκρα σας τεντωμένα απαλά, μακριά από το σώμα, με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα επάνω. Προσπαθήστε να καθαρίσετε το μυαλό σας ενώ αναπνέετε βαθιά. Μπορείτε να κρατήσετε αυτή τη στάση για 5 έως 15 λεπτά.

Η γιόγκα σας συνδέει με μια υποστηρικτική κοινότητα.

Η συμμετοχή σε μαθήματα γιόγκα μπορεί να μειώσει τη μοναξιά και να προσφέρει ένα περιβάλλον για ομαδική θεραπεία και υποστήριξη. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των ατομικών συνεδριών, η μοναξιά μειώνεται καθώς αναγνωρίζεται κανείς ως μοναδικό άτομο, ακούγεται και συμμετέχει στη δημιουργία ενός εξατομικευμένου σχεδίου γιόγκα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολα tips για ένα χαλαρωτικό ντους

Ενισχύστε το πρόγραμμα αυτοφροντίδας σας και αλλάξτε τη ζωή σας

Έρευνα δείχνει ότι η κοινωνική απομόνωση μπορεί να είναι τόσο κακή για την υγεία μας όσο η υπέρταση και η παχυσαρκία

Ρινική απόφραξη: Συμπτώματα, διάγνωση, θεραπεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε πρέπει να ασκείστε; Πριν ή μετά το φαγητό;

Προπόνηση: Το φαγητό πριν από την προπόνηση μπορεί να προσφέρει ενέργεια και να ενισχύσει την απόδοση, ενώ η άσκηση μετά το φαγητό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα