Αυτοφροντίδα

Άσκηση: 11 συμβουλές ως κίνητρο καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος

Άσκηση: 11 συμβουλές ως κίνητρο καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος

Άσκηση: Τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας αρχίζουν να μειώνονται καθώς η θερμοκρασία πέφτει, ενώ το φως είναι επίσης ένας αποτρεπτικός παράγοντας.

Ακόμη και ο πιο αφοσιωμένος λάτρης της άσκησης περνάει δύσκολα το χειμώνα. Οι κρύες μέρες και οι μεγάλες νύχτες δυσκολεύουν να σηκωθείς από το κρεβάτι, πόσο μάλλον να κάνεις το σώμα σε κίνηση, αλλά υπάρχουν απλοί τρόποι για να αποκτήσεις κίνητρα όταν ο καιρός έξω είναι τρομακτικός. Η εποχή αυτή μπορεί πράγματι να είναι πολύ ενοχλητική για τις ρουτίνες άσκησης των ανθρώπων. Τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας αρχίζουν να μειώνονται καθώς η θερμοκρασία πέφτει. Το φως είναι επίσης ένας παράγοντας.

Εάν οι άνθρωποι ζουν σε μια περιοχή όπου επιστρέφουν στο σπίτι και είναι ήδη σκοτεινά, αυτό μπορεί να είναι ένα φυσικό εμπόδιο για την άσκηση και να αποθαρρύνει τα κίνητρα. Ο στόχος είναι να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα εμπόδια και να κάνετε μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη την παραμονή ενεργού μέχρι την επιστροφή της άνοιξης. Αυτή την εποχή του χρόνου, η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της εποχικής κατάθλιψης. Ακολουθούν 11 συμβουλές για το πώς να παρακινήσετε τον εαυτό σας να παραμείνετε δραστήριοι τον χειμώνα:

 • Αναζητήστε έναν σύντροφο ή μια ομάδα άσκησης: Όταν ασκείστε μόνοι, υπάρχει μόνο ένα άτομο που πρέπει να πείσετε να παραλείψει μια συνεδρία. Αλλά με την άσκηση με έναν σύντροφο ή ομάδα, υπάρχει κάποια κοινωνική πίεση. Οι συνεργάτες άσκησης μπορούν επίσης να παρέχουν κοινωνική υποστήριξη, συντροφικότητα και απόσπαση της προσοχής από τις κακές καιρικές συνθήκες. Υπάρχει το πρόσθετο όφελος του να κάνεις φίλους και να κάνεις παρέα με ομοϊδεάτες, πρόσθεσε. Ακόμα κι αν ασκείστε στο σπίτι, σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε ένα ζωντανό μάθημα στο Zoom ή στο Instagram.
 • Επιστρατεύστε τον θερμοστάτη προς όφελός σας: Εάν το πρόγραμμα απαιτεί προπονήσεις νωρίς, προγραμματίστε τον θερμοστάτη το πρωί για να εξασφαλίσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα για να ξυπνάτε και τοποθετήστε τα ρούχα προπόνησης κοντά σε μια θερμάστρα, ώστε να είναι ζεστά.
 • Βάλτε τον στόχο μόνο και μόνο να φτάσετε στο γυμναστήριο: Απλώς επικεντρωθείτε στο να ντυθείτε και να εμφανιστείτε στο κέντρο ευεξίας ή στο σαλόνι σας μπροστά στο φορητό υπολογιστή σας, τίποτα άλλο. Στη συνέχεια, είναι εντάξει να κάνετε μια συνοπτική προπόνηση ή να φύγετε μετά από λίγα λεπτά. Μόλις αλλάξετε τον εξοπλισμό σας, αφού κάνετε το αρχικό βήμα, τα υπόλοιπα είναι πολύ πιο εύκολα.
 • Ασκηθείτε στο μεσημεριανό σας διάλειμμα: Πολλοί άνθρωποι απογοητεύονται όταν είναι σκοτεινό το πρωί και σκοτεινιάζουν όταν επιστρέφουν σπίτι από τη δουλειά. Η λύση είναι να γυμνάζεστε στη μέση της ημέρας, κατά τις ώρες αιχμής φωτός. Εάν ο καιρός είναι ανεκτός, κάντε ένα μακρύ, γρήγορο περπάτημα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Εάν υπάρχει πολύ χιόνι στο δρόμο, κατευθυνθείτε σε ένα κοντινό εμπορικό κέντρο ή εμπορικό κέντρο για μια βόλτα σε εσωτερικούς χώρους.
 • Επικεντρωθείτε στα οφέλη για την ψυχική υγεία: Πολλοί άνθρωποι που αρχίζουν να ασκούνται απογοητεύονται όταν δεν χάνουν βάρος ή δεν αισθάνονται σε φόρμα αμέσως. Αλλά αυτά τα οφέλη χρειάζονται λίγο χρόνο για να εμφανιστούν.Τα οφέλη για την ψυχική υγεία, από την άλλη πλευρά, συμβαίνουν σχεδόν αμέσως. Οι άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα, λιγότερο αγχωμένοι και πιο χαλαροί, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της ταραχώδους περιόδου των διακοπών και σε μια περίοδο που πολλοί υποφέρουν από εποχιακή συναισθηματική διαταραχή.
 • Προγραμματίστε εκ των προτέρων και προβλέψτε: Για προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους, παρακολουθήστε την πρόγνωση του καιρού και μάθετε τι θα αντιμετωπίσετε την επόμενη μέρα, είτε χιόνι είτε κρύο, συμβούλεψε ο Ράγκλιν. Προγραμματίστε τα κατάλληλα ρούχα, εφοδιάζοντας με μερικά ρούχα προπόνησης για το χειμώνα και έχετε τα πάντα έτοιμα για την ώρα του ξυπνήματος: εξοπλισμό, τσάντα γυμναστικής και σνακ.
 • Φορέστε ρούχα γυμναστικής όταν επιστρέφετε από τη δουλειά: Αυτός ο απλός στόχος βάζει τους ανθρώπους στο σωστό δρόμο χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Η ιδέα πίσω από το να το κάνεις αυτό είναι ότι έχεις πετύχει τον στόχο σου και είναι πιθανώς δύσκολο να βγάλεις αυτά τα ρούχα γυμναστικής χωρίς να κάνεις πραγματικά κάποια μορφή άσκησης.
 • Κοιμηθείτε με ρούχα γυμναστικής: Αυτή είναι μια πιο έντονη παραλλαγή του παραπάνω στόχου. Το πλεονέκτημα είναι να είσαι έτοιμος να φύγεις αμέσως σε ρούχα που είναι ζεστά και ήδη στη θέση τους. Από την άλλη πλευρά, το τελετουργικό του να μπεις σε ρούχα γυμναστικής μπορεί να είναι ενεργητικό.

 • Κολυμπήστε σε μια ζεστή πισίνα: Εάν η άσκηση στο κρύο δεν είναι κάτι που είστε διατεθειμένοι να κάνετε, η κολύμβηση σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή καρδιο. Η κολύμβηση είναι ένα από τα καλύτερα αθλήματα για μια μακρά και υγιή ζωή. Μια ζεστή εσωτερική πισίνα μπορεί να είναι το ιδανικό μέρος για προπόνηση όταν ο καιρός έξω δεν συνεργάζεται.
 • Βελτιστοποιήστε το πρωινό ξυπνητήρι: Επιλέξτε ένα τραγούδι που θα σηκωθεί από το κρεβάτι και θα κάνει την καρδιά να χτυπά πιο γρήγορα. Τότε είναι που ξεκινά ο αγώνας, οπότε μην πατήσετε το κουμπί αναβολής. Αν δίνετε στον εαυτό σας μερικές επιλογές για αναβολή, πολλές φορές έχετε τελειώσει.
 • Επανεξετάστε την έναρξη ενός προγράμματος άσκησης σε εξωτερικούς χώρους ως απόφαση της Πρωτοχρονιάς: Ο χειμώνας είναι πραγματικά μια κακή στιγμή. Αλλά, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι ξεκινούν την 1η Ιανουαρίου. Οι άνθρωποι νιώθουν ένοχοι, νιώθουν ότι πρέπει να το κάνουν και μετά ξεκινούν σε μια εποχή που το περιβάλλον συνωμοτεί εναντίον τους. Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με τα βήματα του μωρού και να ξεκινήσετε από κάπου ζεστά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θεραπευτική γιόγκα: Πώς μπορεί να βοηθήσει στη ρουτίνα ευεξίας σας;

Πώς να ξεκινήσετε τη δική σας ρουτίνα γυμναστικής;

Η φυσική κατάσταση είναι ζωτικός παράγοντας ευζωίας

Τι προσφέρουν τα VR προγράμματα γυμναστικής;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 λάθη οργάνωσης μπάνιου και πώς να τα διορθώσετε

Μπάνιο οργάνωση: Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν δίνουν προτεραιότητα σε πρακτικές λύσεις αποθήκευσης που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την αισθητική και τη λειτουργικότητα του μπάνιου τους.