Αυτοφροντίδα

Άσκηση: 10 συμβουλές που θα βελτιώσουν την προπόνησή σας

Άσκηση: 10 συμβουλές που θα βελτιώσουν την προπόνησή σας

Άσκηση: Ακολουθήστε λοιπόν τις 10 κορυφαίες συμβουλές μας για το γυμναστήριο και θα διαπιστώσετε ότι η προπόνησή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Το να ξεκινήσετε ένα νέο καθεστώς άσκησης είναι μια τρομακτική προοπτική. Ξέρεις ότι θα πονέσει, ξέρεις ότι θα πρέπει να συρθείς εκεί περιστασιακά και η προοπτική να περάσεις τον χρόνο σου ιδρώνοντας ανάμεσα σε όλους αυτούς τους  μυώδεις προπονούμενους είναι αρκετά περίεργη. Ακολουθήστε λοιπόν τις 10 κορυφαίες συμβουλές μας για το γυμναστήριο και θα διαπιστώσετε ότι η προπόνησή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Είναι ζωτικής σημασίας να χωρίσετε τον τελικό σας στόχο σε στάδια και να θέσετε πολλούς μικρότερους στόχους για να έχετε κίνητρο στην πορεία.

Να είναι συνεπής

Τα αποτελέσματα προέρχονται από τακτική και συνεπή δραστηριότητα. Επιμείνετε στο πρόγραμμά σας και αποφύγετε συχνές στάσεις και εκκινήσεις.

Μην αυξήσετε απότομα την προπόνησή σας

Μην αυξήσετε την ποσότητα της άσκησης που κάνετε πολύ σύντομα. Αυξήστε αυτό που κάνετε κατά όχι περισσότερο από 10% την εβδομάδα.

Αποδεχτείτε τα συναισθήματα δυσφορίας

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά την άσκηση, θα αισθανθείτε αισθήματα δυσφορίας, όπως δύσπνοια, εφίδρωση και πόνους στους μύες μετά την άσκηση. Μην ανησυχείτε, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και όλοι νιώθουν έτσι όταν ξεκινούν για πρώτη φορά.

Προπονηθείτε με έναν φίλο

Η προπόνηση με έναν φίλο όχι μόνο σας δίνει κίνητρα κατά τη διάρκεια των ίδιων των συνεδριών, αλλά θα σας κάνει επίσης λιγότερο πιθανό να χάσετε μια προγραμματισμένη συνεδρία, καθώς είναι απίθανο να θέλετε να απογοητεύσετε τον φίλο σας.

Κάντε ζέσταμα

Το να μην ζεσταίνετε είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί αρχάριοι. Πριν από οποιαδήποτε συνεδρία βεβαιωθείτε ότι έχετε προθερμανθεί καλά και κινητοποιήστε τις περιοχές που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επιπλέον, η μη σωστή προθέρμανση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Ώρα της ημέρας

Είμαστε όλοι διαφορετικοί. Κάποιοι από εμάς σηκώνονται νωρίς και κάποιοι από εμάς πηγαίνουμε για ύπνο αργά. Ασκηθείτε τη στιγμή που νιώθετε ότι έχετε την περισσότερη ενέργεια.

Θέληση

Μην τα παρατάς. Όλοι οι αρχάριοι έχουν κάνει πίσω στο δρόμο για την επίτευξη των στόχων τους. Αποδεχτείτε τα και χρησιμοποιήστε τα για να παρακινήσετε ξανά τον εαυτό σας.

Νερό

Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση, ιδιαίτερα εάν ασκείστε σε ζεστές συνθήκες ή για μεγάλες περιόδους. Η αφυδάτωση θα οδηγήσει σε πτώση της απόδοσης και η σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να είναι επίσης επικίνδυνη.

Δοκίμασε κάτι καινούργιο

Διατηρήστε τα πράγματα ενδιαφέροντα δοκιμάζοντας νέες ασκήσεις, προπονήσεις και δραστηριότητες για να διατηρήσετε το πρόγραμμά σας φρέσκο, να συνεχίσετε να προκαλείτε το σώμα σας και να αποτρέπετε την πλήξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να ενσωματώσετε την αυτοφροντίδα σας στην άσκηση;

4 πρωινές συνήθειες που πρέπει να ακολουθήσετε για να χάσετε βάρος

Πώς βοηθάει το pole dancing στην βελτίωση της υγείας μας;

Η καλύτερη διαχείριση των συναισθημάτων θα μπορούσε να αποτρέψει την παθολογική γήρανση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα