Αυτοφροντίδα

Αρθρίτιδα βάρος: Ανακουφίστε τον πόνο της αρθρίτιδας χάνοντας κιλά

Αρθρίτιδα βάρος: Ανακουφίστε τον πόνο της αρθρίτιδας χάνοντας κιλά

Αρθρίτιδα βάρος: Οι γυναίκες με αρθρίτιδα θα γνωρίζουν ότι μία ή περισσότερες αρθρώσεις υπάρχει πόνος. Υπάρχει φλεγμονή ή πρήξιμο. 

Οι γυναίκες με αρθρίτιδα θα γνωρίζουν ότι μία ή περισσότερες αρθρώσεις υπάρχει πόνος. Υπάρχει φλεγμονή ή πρήξιμο. Τα συμπτώματα ποικίλλουν καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας, αλλά υπάρχει πόνος στις αρθρώσεις καθώς και δυσκαμψία. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τον πόνο της αρθρίτιδας και επίσης να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων με αρθρίτιδα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για άτομα που είναι υπέρβαρα ή παλεύουν με την παχυσαρκία. Μπορεί να υπάρξει σημαντική μείωση του πόνου καθώς και της φλεγμονήςΥπάρχουν φάρμακα, αλλά το CDC σημειώνει ότι η απώλεια βάρους είναι ένας μη φαρμακευτικός τρόπος που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις και στη διαχείριση της αρθρίτιδας. Ξεκινήστε λοιπόν να γυμνάζεστε και να χάσετε βάρος!

Σύμφωνα με ειδικούς, η οικοδόμηση μυών και η αύξηση της δύναμης γύρω από τις αρθρώσεις σας είναι πολύ σημαντική. Αποτρέπει περαιτέρω ζημιά της άρθρωσης και σας δίνει σταθερότητα της άρθρωσης που θα σας επιτρέψει να κάνετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες με ευκολία.

Ασκήσεις απώλειας βάρους για αρθρίτιδα

Το καλύτερο και ασφαλέστερο είδος ασκήσεων για την αρθρίτιδα που βοηθούν στην απώλεια βάρους, στην αύξηση της αντοχής και στη βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων είναι το περπάτημα, η ποδηλασία και το κολύμπι, λέει ο Someshwar. Ας δούμε μερικές ακόμη επιλογές.

1. Squat

Τα squat μπορούν να σας δώσουν δυνατό πυρήνα, πόδια και γλουτιαίους. Όταν εκτελείται υπό τη σωστή καθοδήγηση, μπορείτε να προχωρήσετε σε άλματα squats και squats με ένα πόδι.

• Για να κάνετε squats, τοποθετήστε τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων, ενώ κρατάτε το στήθος και την πλάτη σας ίσια.
• Γυρίστε προς τα εμπρός, οδηγώντας τους γοφούς σας προς τα πίσω.
• Λυγίστε τα γόνατά σας με τρόπο που οι γοφοί σας να ευθυγραμμίζονται με τα γόνατά σας. Οι μηροί σας πρέπει να είναι παράλληλοι με το έδαφος.
• Σηκωθείτε ενώ διατηρείτε την ίδια πίεση στα πόδια σας. Καθώς το κάνετε, σφίξτε τους γλουτούς σας προς τα μέσα.

2. Push up 

Τα push ups είναι σίγουρα μια δύσκολη άσκηση που πρέπει να εκτελεστεί καθώς όλο το βάρος του σώματος φορτώνεται στους ώμους, λέει ο ειδικός. Αλλά είναι ένας τρόπος για να δουλέψετε για την οικοδόμηση της δύναμης του άνω μέρους του σώματός σας.

• Ξεκινήστε τα push up σας με τα χέρια σας πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων είτε στο πάτωμα είτε στον τοίχο.
• Πηγαίνετε αργά και αρχίστε να χαμηλώνετε το σώμα σας. Αντιμετωπίστε το ως ενιαία μονάδα από το κεφάλι μέχρι τον αστράγαλο ή το γόνατο.
• Μόλις φτάσετε στο μέγιστο εύρος σας, εκπνεύστε. Στη συνέχεια πιέστε ξανά προς τα πάνω ως ενιαία μονάδα.
• Σκεφτείτε να φτιάξετε ένα τρίγωνο χρησιμοποιώντας τα χέρια σας που είναι στο έδαφος και τη μύτη σας. Έτσι, ρίξτε το στήθος σας ανάμεσα στις παλάμες σας και όχι τη μύτη σας, που είναι μερικά εκατοστά μπροστά. Βεβαιωθείτε ότι οι αγκώνες σας δεν πιέζουν προς τα έξω.

3. Γέφυρα γλουτών

Κάνοντας τη γέφυρα γλουτών σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στο ισχίο.

• Ξαπλώστε στο έδαφος ανάσκελα ενώ κρατάτε τα γόνατά σας λυγισμένα και τα πόδια σας παράλληλα μεταξύ τους, σε απόσταση μεταξύ των γοφών. Απλά κρατήστε τα χέρια σας δίπλα σας.
• Καθώς δεσμεύετε τον πυρήνα σας, πιέστε τους γλουτούς σας. Στη συνέχεια, σηκώστε τους γοφούς σας προς τα πάνω. Θα πρέπει να υπάρχει ένα φυσικό τόξο στο κάτω μέρος της πλάτης σας ενώ το κάνετε.
• Πιέστε το πάνω μέρος και αφήστε το αργά προς τα κάτω.
• Εκπνεύστε καθώς πιέζεστε προς τα πάνω, εισπνεύστε στο πάνω μέρος και εκπνεύστε καθώς χαμηλώνετε.

4. Ορειβάτες

Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε τους ορειβάτες καθώς είναι μια ολοκληρωμένη προπόνηση σώματος.

• Ξεκινήστε με μια σανίδα αγκώνα σε μια καρέκλα, με τα πόδια στο πάτωμα.
• Πηγαίνετε αργά και πιέστε το ένα γόνατο προς το στήθος σας. Βγάλτε το πίσω και εναλλάξτε τα πόδια σας.
• Πρέπει να εστιάσετε στο να σπρώχνετε μακριά από το έδαφος. Κρατήστε το μέγιστο διάστημα μεταξύ των αυτιών και των ώμων σας, αλλά μην σηκώνετε τους ώμους σας.
• Πιέστε το κάτω μέρος της κοιλιάς σας όταν φέρνετε το πόδι σας πιο κοντά στο στήθος σας. Σφίξτε τους γλουτούς σας καθώς βγάζετε το πόδι σας έξω.

Η άσκηση είναι καλή, αλλά να θυμάστε πάντα να ακούτε το σώμα σας και να μην πιέζετε πέρα ​​από την παραμικρή ταλαιπωρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να διαχειριστείτε τον πόνο;

Γενετική μελέτη διερευνά το μικροβίωμα της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου και του γόνατος

Η κρυοδιέγερση ολόκληρου του σώματος μπορεί να είναι μια χρήσιμη πρόσθετη θεραπεία για την παχυσαρκία

Οι 7 χειρότερες καθημερινές συνήθειες για τις αρθρώσεις σας καθώς μεγαλώνετε

Πώς η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο ζωής μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tips ανοιξιάτικου καθαρισμού για το σπίτι μας

Spring cleaning: Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές για τον ανοιξιάτικο καθαρισμό, μπορείτε να δώσετε νέα πνοή στο σπίτι σας και να δημιουργήσετε έναν φρέσκο, φιλόξενο χώρο για να απολαύσετε όλη την άνοιξη και όχι μόνο.