Αυτοφροντίδα

Αλάτι: Χρησιμοποιήστε το αλάτι Νεκράς Θάλασσας στις θεραπείες του δέρματός σας

Αλάτι: Χρησιμοποιήστε το αλάτι Νεκράς Θάλασσας στις θεραπείες του δέρματός σας

Αλάτι: Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι εξαιρετικό για το δέρμα σας. Μπορεί να τονώσει την υγεία του δέρματος καθώς και να βελτιώσει διάφορες καταστάσεις υγείας.

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει να χρησιμοποιήσετε θεραπείες δέρματος με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας, ίσως είναι καιρός να το δοκιμάσετε. Οι θεραπείες δέρματος με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας μπορούν να σας βοηθήσουν με μια σειρά από διαφορετικές δερματικές παθήσεις, όπως ψωρίαση, φλεγμονή και ξηρότητα.‌ Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι είναι το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας και ποια είναι τα οφέλη του.

Τι είναι το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας;

Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι αλάτι από τη Νεκρά Θάλασσα στο Ισραήλ, η οποία είναι η πιο αλμυρή και βαθύτερη λίμνη στον κόσμο. Γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες από τους βιβλικούς χρόνους, το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση, λόγω της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας που βρίσκεται στη Νεκρά Θάλασσα. ‌ Η ψωρίαση είναι μια δερματική πάθηση που προκαλεί φαγούρα, κόκκινα, φολιδωτά μπαλώματα που εμφανίζονται στο σώμα. Μπορούν να εμφανιστούν σε όλο το σώμα, αλλά πιο συχνά εμφανίζονται στους αγκώνες, τα γόνατα, το τριχωτό της κεφαλής και τον κορμό.

Οφέλη από το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας

Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι εξαιρετικό για το δέρμα σας—μπορεί να τονώσει την υγεία του δέρματος καθώς και να θεραπεύσει διάφορες καταστάσεις υγείας, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η ψωρίαση. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση ασθένεια όπου το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός σας επιτίθεται στα δικά σας συστήματα. Μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των αρθρώσεων και βλάβη σε άλλα μέρη του σώματός σας, όπως τα μάτια, το δέρμα και την καρδιά σας.

  • Ενισχύστε την υγεία του δέρματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άλατα μαγνησίου στο νερό της Νεκράς Θάλασσας μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του δέρματος θεραπεύοντας τη φλεγμονή.‌ Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες με ξηρό δέρμα βύθισαν το ένα χέρι για 15 λεπτά σε νερό μπάνιου που περιείχε 5 τοις εκατό αλάτι της Νεκράς Θάλασσας. Ο δεύτερος βραχίονας στη συνέχεια βυθίστηκε σε νερό βρύσης για να συγκριθούν τα δύο. Μία έως έξι εβδομάδες αργότερα, οι βραχίονες που βυθίστηκαν σε διάλυμα αλατιού της Νεκράς Θάλασσας έγιναν πιο λείες. Η ερυθρότητα και η ξηρότητα, που είναι σημάδια φλεγμονής, μειώθηκαν επίσης σημαντικά μετά τη θεραπεία με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας.
  • Αντιμετώπιση ρευματολογικών παθήσεων. Η λάσπη της Νεκράς Θάλασσας και το μπάνιο σε αλμυρό νερό της Νεκράς Θάλασσας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ρευματολογικών παθήσεων, οι οποίες είναι φλεγμονώδεις και αυτοάνοσες ασθένειες που προκαλούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα να επιτεθεί στα όργανα, τα οστά, τους μύες και τις αρθρώσεις σας. ‌ Οι ρευματολογικές παθήσεις περιλαμβάνουν την ψωριασική αρθρίτιδα, την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
  • Θεραπεία της ψωρίασης. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι ιδιαίτερα καλό στη θεραπεία της ψωρίασης. Τα συμπτώματα της ψωρίασης περιλαμβάνουν:
  • Κνησμός, πόνος και αίσθημα καύσου
  • Δύσκολες και πρησμένες αρθρώσεις
  • Νύχια με ραβδώσεις και χοντρά
  • Φολιδώδεις κηλίδες, που συμβαίνουν συχνά στα παιδιά
  • Κόκκινα μπαλώματα δέρματος με ασημί, παχιά λέπια
  • Μια μακροχρόνια ή χρόνια ασθένεια, η ψωρίαση δεν έχει θεραπεία και συνήθως περνάει από κύκλους. Μπορεί να φύγει, μόνο για να επιστρέψει λίγους μήνες αργότερα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας μπορεί να ανακουφίσει πολλά συμπτώματα της ψωρίασης. Λόγω της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας στη Νεκρά Θάλασσα, η λουτροθεραπεία (ή το μπάνιο) στη Νεκρά Θάλασσα μπορεί να θεραπεύσει την ψωρίαση.

Μια μελέτη του 1997 στην οποία συμμετείχαν 25 συμμετέχοντες με κοινή ψωρίαση (χρόνια ή μακροχρόνια ψωρίαση) έδειξε ότι το αλάτι μπάνιου στη Νεκρά Θάλασσα ήταν πιο ωφέλιμο από το κοινό αλάτι. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με τη μία να χρησιμοποιεί αλάτι μπάνιου στη Νεκρά Θάλασσα και την άλλη να χρησιμοποιεί κοινό αλάτι. Και οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν τις αντίστοιχες θεραπείες τους κατά τη διάρκεια των καθημερινών 20 λεπτών λουτρών τους για τρεις εβδομάδες.‌

Μετά το πέρας των τριών εβδομάδων, οι συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν αλάτι μπάνιου στη Νεκρά Θάλασσα είχαν πολύ υψηλότερο ποσοστό μείωσης της ψωρίασης (43,6%) από εκείνους που έλαβαν θεραπεία με κοινό αλάτι (24%).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κατακράτηση: Φταίνε οι ορμόνες, το αλάτι, η αφυδάτωση ή οι υδατάνθρακες;

4 Λόγοι που πρέπει να εντάξετε το θαλασσινό αλάτι στη ζωή σας

Τι μπορεί να μας προσφέρει το αλάτι Ιμαλαΐων;

Ποια τα οφέλη της κατανάλωσης θαλασσινού αλατιού;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για την υγεία

Υγεία selfcare: Ο ΠΟΥ συνιστά παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για κάθε χώρα και οικονομικό περιβάλλον, ως κρίσιμο μονοπάτι για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας, την προώθηση της υγείας, τη διατήρηση της ασφάλειας του κόσμου και την εξυπηρέτηση των ευάλωτων.

Μπορεί η ζώνη πλούτου Feng Shui πραγματικά να σας κάνει πλούσιους;

Ζώνη πλούτου Feng shui: Εδώ μπαίνει ο Νόμος της Έλξης. Επομένως, όσο περισσότερο εστιάζετε στους στόχους σας και οραματίζεστε ενεργά τον εαυτό σας να τους πετυχαίνει, τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνετε.

Πώς να είστε πιο αυθεντικοί στη ζωή σας;

Self care tips: Τις περισσότερες φορές κρυβόμαστε πίσω από «μάσκες» ή «φίλτρα» για να κάνουμε τη ζωή μας να φαίνεται τέλεια, επειδή αυτό είναι το «cool» ή το «δημοφιλές».