Αυτοφροντίδα

Άγχος Στρες: Tips για να τα βγάλετε πέρα με το άγχος και το στρες [vid]

Άγχος Στρες: Tips για να τα βγάλετε πέρα με το άγχος και το στρες [vid]

Άγχος Στρες: Μπορεί να μην μπορούμε πάντα να αλλάξουμε τους λόγους που μας προκαλούν δυσφορία, άγχος και στρες, αλλά μπορούμε σίγουρα να αλλάξουμε τον τρόπο που κοιτάμε τα πράγματα, υιοθετώντας πιο βιώσιμες οπτικές και πρακτικές.

Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και άλλα που είναι στο χέρι μας. Το στρες είναι ένα από αυτά για καλή μας τύχη. Μπορεί να μην μπορούμε πάντα να αλλάξουμε τους λόγους που μας προκαλούν δυσφορία, άγχος και στρες, αλλά μπορούμε σίγουρα να αλλάξουμε τον τρόπο που κοιτάμε τα πράγματα, υιοθετώντας πιο βιώσιμες οπτικές και πρακτικές. Αυτές θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά σε μια πιο ανάλαφρη, λιγότερο στρεσαρισμένη καθημερινότητα, και τελικά καλύτερη υγεία.

Ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips για να αυξήσετε την ανθεκτικότητά σας στο άγχος, με άλλα λόγια τον τρόπο που αποκρίνεστε σε ό,τι σας απασχολεί.

Τι να κάνετε για να ενισχύσετε την ανθεκτικότητα σας στο άγχος:

  • Αναγνωρίστε και υπενθυμίστε συχνά στον εαυτό σας ότι το άγχος που βιώνεται σήμερα δεν είναι μόνιμο. Το άγχος έρχεται και φεύγει από ζωή μας σε διαφορετικούς χρόνους, για διαφορετικούς λόγους. Ένα είναι σίγουρο όμως, δεν μένει για πάντα και δεν είναι ίδιο κάθε φορά.
  • Δώστε χρόνο να προσδιορίσετε τις πηγές του και αναλάβατε δράση. Εάν δεν ξέρετε τι είναι αυτό που σας κρατά ξύπνιους και σας προκαλεί ανησυχία, πώς θα μπορείτε να εργαστείτε για να το αλλάξετε;
  • Δοκιμάστε την πρακτική του διαλογισμού. Ο διαλογισμός έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την ψυχική αλλά και σωματική υγεία. Όταν ο νους σας είναι ήρεμος θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε καλύτερα τυχόν ανησυχίες και στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή.

 

  • Πηγαίνετε για μια βόλτα με έναν φίλο. Η τακτική σωματική δραστηριότητα απελευθερώνει ενδορφίνες που είναι αλλιώς γνωστές ως ορμόνες της ευτυχίας, ενώ η επαφή με ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν σας δίνει τη δυνατότητα να νιώθετε πιο ασφαλείς. Αυτό το πλαίσιο λειτουργεί υποστηρικτικά για τις περιόδους εκείνες που έχετε άγχος.
  • Μάθετε κάτι νέο. Ένα νέο χόμπυ, ένα νέο άθλημα, η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου είναι λίγες μόνον από τις ιδέες που μπορείτε να υιοθετήσετε στην καθημερινότητά σας και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να νιώθετε πιο δημιουργικοί.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διάγνωση και θεραπεία άγχους

Όσον αφορά τη διαχείριση του άγχους, ο διαλογισμός μπορεί να είναι το κλειδί

Τα κλειδιά για την καλή διαχείριση του στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η εσωτερική και εξωτερική φροντίδα του εαυτού μας φέρνει ισορροπία

Η αυτοφροντίδα είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη που βοηθάει στη διατήρηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Όταν μιλάει κανείς για την αυτοφροντίδα, αναφέρεται σε όλους εκείνους τους τρόπους που αξιοποιεί προκειμένου να ενισχύσει την ισορροπία, την ευεξία και τη καλή σωματική και ψυχική κατάσταση για τον ίδιο.

Η γιόγκα ως τεχνική διαχείρισης του άγχους και του στρες

Αθλητισμός: Μελέτες δείχνουν ότι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που η γιόγκα βοηθά με το άγχος σας, είναι καθώς ανεβάζει τη διάθεσή σας και σας βοηθά να αναπτύξετε σταδιακά μια περισσότερο αυτο-συμπονετική στάση προς τον εαυτό. 

Δεν παίζει ρόλο μόνο το τι τρώμε αλλά και το πότε το καταναλώνουμε

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτή την πρακτική, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξαναπάτε σε πάρτι ή σε δείπνο. Όταν ξεπεράσετε το πλαίσιο των 10 ωρών, την επόμενη μέρα μπορείτε να επανέλθετε. Η Manoogian αποδεικνύει πως αυτή η πρακτική μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε 5% από το βάρος μας, να βελτιώσει την αίσθηση δύναμης και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.