Αυτοφροντίδα

Στρες Αντιμετώπιση: Το αίσθημα απώλειας ελέγχου είναι από τις κύριες αιτίες στρες – Τι να κάνετε

Στρες Αντιμετώπιση: Το αίσθημα απώλειας ελέγχου είναι από τις κύριες αιτίες στρες – Τι να κάνετε

Στρες Αντιμετώπιση: Τα κλειδιά για την καλή διαχείριση του άγχους και του στρες είναι η οικοδόμηση συναισθηματικής δύναμης, ο έλεγχος της κατάστασης, η ύπαρξη ενός καλού κοινωνικού δικτύου στήριξης και η υιοθέτηση μιας θετικής προοπτικής.

Εάν έχετε άγχος, είτε από τη δουλειά σας είτε από κάτι πιο προσωπικό, το πρώτο βήμα για να αισθανθείτε καλύτερα είναι να εντοπίσετε την αιτία. Το πιο άχρηστο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να στραφείτε σε κάτι ανθυγιεινό για να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε, όπως το κάπνισμα ή το ποτό.

Τα κλειδιά για την καλή διαχείριση του άγχους και του στρες είναι η οικοδόμηση συναισθηματικής δύναμης, ο έλεγχος της κατάστασης, η ύπαρξη ενός καλού κοινωνικού δικτύου στήριξης και η υιοθέτηση μιας θετικής προοπτικής.

  • Να είστε δραστήριοι/ες

Η άσκηση δεν θα κάνει το άγχος σας να εξαφανιστεί, αλλά θα μειώσει κάποια από τη συναισθηματική ένταση που αισθάνεστε, καθαρίζοντας τις σκέψεις σας και δίνοντας σας την απαραίτητη διάυγεια για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας πιο ήρεμα.

  • Πάρτε τον έλεγχο

Υπάρχει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Εάν παραμείνετε παθητικοί και σκέφτεστε,” δεν μπορώ να κάνω τίποτα για το πρόβλημά μου “, το άγχος σας θα επιδεινωθεί. Αυτό το αίσθημα απώλειας ελέγχου είναι μία από τις κύριες αιτίες του στρες.

Η πράξη του ελέγχου είναι από μόνη της ενδυναμωτική και είναι ένα κρίσιμο μέρος της εξεύρεσης της λύσης που σας ικανοποιεί.

  • Συνδεθείτε

Ένα καλό δίκτυο υποστήριξης συναδέλφων, φίλων και οικογενειακών μελών μπορεί να διευκολύνει τα προβλήματα και να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Εάν δεν συνδεθείτε με άτομα, δεν θα έχετε υποστήριξη για να απευθυνθείτε όταν χρειάζεστε βοήθεια.

Επιπλέον, οι δραστηριότητες που κάνουμε με φίλους μας βοηθούν να χαλαρώσουμε. Όταν είμαστε μαζί τους συχνά γελάμε κι αυτό είναι εξαιρετικά ανακουφιστικό.

  • Βρείτε χρόνο για σας

Λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεων της μέρας, συχνά ξεχνάμε να βρούμε χρόνο για να κάνουμε πράγματα που πραγματικά απολαμβάνουμε. Όλοι πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για κοινωνικοποίηση, χαλάρωση ή άσκηση. Αφιερώστε μερικές νύχτες την εβδομάδα για ποιοτικό “me time” μακριά από τη δουλειά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όσον αφορά τη διαχείριση του άγχους, ο διαλογισμός μπορεί να είναι το κλειδί

Πώς να ανακάμψετε από εργασιακή εξάντληση

Πώς να αποφύγετε την αύξηση βάρους σε περιόδους στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

3 μορφές σωματικής δραστηριότητας που ανακουφίζουν το άγχος

Αθλητισμός: Η γιόγκα, μια εξαιρετική άσκηση ανακούφισης από το στρες, περιλαμβάνει μια σειρά κινούμενων και στατικών στάσεων (πόζες), σε συνδυασμό με βαθιά αναπνοή. Ως άσκηση μυαλού-σώματος, η γιόγκα μπορεί να ενισχύσει τη φυσική απόκριση χαλάρωσης του σώματός σας και να σας φέρει σε μια υγιή ισορροπία.

Tips για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το άγχος

Άγχος αυτοφροντίδα: Ως έναν βαθμό το άγχος μπορεί να σας παρακινήσει ή να σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στον κίνδυνο. Ωστόσο, εάν έχετε συνεχές άγχος που παρεμβαίνει στις καθημερινές σας δραστηριότητες και διαταράσσει την απόλαυση στη ζωή, τότε μπορεί να συνιστά πρόβλημα.

Τεχνικές αυτοφροντίδας για την ανακούφιση από το στρες

Άγχος Αυτοφροντίδα: Δεν υπάρχει μία τεχνική χαλάρωσης που να ενδείκνυται για όλους. Η προσωπική σας εμπειρία και το πώς αντιδράτε στο άγχος μπορεί να προσδιορίσει την τεχνική χαλάρωσης που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Η αυτοφροντίδα ως βασικό κλειδί στη διαχείριση του άγχους

Άγχος αυτοφροντίδα: Να θυμάστε ότι το να αφιερώνετε χρόνο για μικρές πράξεις αυτο-φροντίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κρατήσει τη διάθεσή σας πιο ισορροπημένη και θα αναπληρώσει τα αποθέματα της ενέργειάς σας.