Αυτοφροντίδα

Άγχος αυτοφροντίδα: Η σημασία της αυτοφροντίδας στη διαχείριση του άγχους [vid]

Άγχος αυτοφροντίδα: Η σημασία της αυτοφροντίδας στη διαχείριση του άγχους [vid]

Άγχος αυτοφροντίδα: Να θυμάστε ότι το να αφιερώνετε χρόνο για μικρές πράξεις αυτο-φροντίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κρατήσει τη διάθεσή σας πιο ισορροπημένη και θα αναπληρώσει τα αποθέματα της ενέργειάς σας.

Μια σημαντική στρατηγική για την διαχείριση του άγχους είναι η φροντίδα των βασικών σας αναγκών. Επιπλέον σκεφτείτε ότι όσο περισσότερο φροντίζετε τον εαυτό σας, τόση περισσότερη ενέργεια και αποθέματα θα έχετε για να φροντίσετε τους άλλους.

Η αυτοφροντίδα είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διαχείριση του άγχους

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να στοχεύουμε σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση για να διατηρήσουμε τη σωματική μας υγεία. Συχνά ωστόσο ξεχνάμε ότι αυτά τα βήματα είναι επίσης σημαντικά για την ψυχική μας υγεία και ευεξία. Εάν βιώνετε πολύ άγχος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνετε την αυτο-φροντίδα προτεραιότητα στη ζωή σας. Η τακτική σωματική δραστηριότητα, έστω και για δέκα λεπτά, μπορεί να ενισχύσει τη συναισθηματική σας υγεία, να ανεβάσει τη διάθεση, καθώς και την αυτοπεποίθησή σας.

Άλλες ιδέες για την φροντίδα του εαυτού περιλαμβάνουν:

  • καταπραϋντικές δραστηριότητες (όπως για παράδειγμα το μασάζ ή ένα ζεστό μπάνιο με τα αγαπημένα σας έλαια)
  • χαλάρωση
  • επαρκής ύπνος
  • χρόνος με φίλους και οικογένεια
  • αφιέρωση χρόνου για ευχάριστες δραστηριότητες και χόμπυ
  • διαλογισμός

 

Δεν έχω χρόνο να φροντίσω τον εαυτό μου-Κι όμως η αυτοφροντίδα είναι το κλειδί!

Ας το παραδεχτούμε, όσο πληθαίνουν οι υποχρεώσεις, τόσο η φροντίδα του εαυτού γίνεται μια πρόκληση. Είναι πολύ σύνηθες να τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα μέσα στην ημέρα και να αμελούμε τη διατροφή μας για παράδειγμα ή την εξασφάλιση λίγου έστω χρόνου για να κάνουμε μία παύση ή να αφιερώσουμε σε κάτι που μας αρέσει και μας ευχαριστεί. Είναι ωστόσο σαφές ότι, είναι ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους ή απαιτητικούς καιρούς που χρειάζεται να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Εάν μάλιστα βιώνετε και άγχος, η αυτοφροντίδα θα πρέπει να είναι μια βασική πτυχή της καθημερινότητάς σας και η προτεραιότητά σας. Να θυμάστε ότι το να αφιερώνετε χρόνο για μικρές πράξεις αυτο-φροντίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κρατήσει τη διάθεσή σας πιο ισορροπημένη και θα αναπληρώσει τα αποθέματα της ενέργειάς σας.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν η αυτοφροντίδα, γίνεται μέσο για την διαχείριση του άγχους

Τεχνικές αυτοβοήθειας για την διαχείριση του άγχους

Πώς η αυτοφροντίδα μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς το άγχος σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κατάλληλη αυτοφροντίδα μετά τη γέννα

Αυτοφροντίδα μετά τη γέννα: Σίγουρα θα σε απασχολούν πάρα πολλά πράγματα, που είναι ίσως πιο σοβαρά από το πώς θα επανέλθεις μετά τη γέννα. Όμως αν είναι και αυτό κάτι που σε αγχώνει είμαστε εδώ για να σου δώσουμε λίγες συμβουλές.

Μύθοι και αλήθειες για το hangover τώρα τις γιορτές

Hangover γιορτές αυτοφροντίδα: Επειδή οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί από εσάς θα βγείτε, μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συνέλθετε μετά από ένα πιθανό hangover το επόμενο πρωί.

Όταν η τέχνη είναι το μέσο έκφρασης και φροντίδας του εαυτού

Τέχνη αυτοφροντίδα: Η δημιουργία αλλάζει και διευρύνει το μυαλό μας, μαθαίνοντάς μας να είμαστε σε εγρήγορση στις άπειρες λεπτομέρειες του κόσμου γύρω μας. Όταν αισθανόμαστε άρρωστοι, είναι συχνά δύσκολο να εστιάσουμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον πόνο μας. Η δημιουργία τέχνης στρέφει την προσοχή μας προς τα έξω. Οι άνθρωποι που δημιουργούν συχνά περιγράφουν τη διαδικασία σα να βρίσκονται σε μια ευχάριστη «ροή» στην οποία χάνουν την αίσθηση του χρόνου, των ανησυχιών και του σωματικού πόνου. Όταν έχουμε την εμπειρία να αξιοποιήσουμε αυτή τη ροή, αποκτούμε πρόσβαση σε ένα δημιουργικό μέρος του μυαλού μας που συνεχίζει να μας ευχαριστεί ακόμα και όταν δεν κάνουμε τέχνη.

Εξοικονομήστε χρήματα γρήγορα και αποτελεσματικά

Εξοικονόμηση χρημάτων: Η οικονομία του σπιτιού ή του πορτοφολιού μας, μπορεί μοιραία να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη. Οι πειρασμοί γύρω μας άλλωστε, είναι πια πάρα πολλοί και τα χρήματα ολοένα και λιγοστεύουν.

Ενισχύστε την μνήμη σας μέσα από έξυπνες τεχνικές

Μνήμη οργάνωση: Ανάμεσα στους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους ξεχνάμε ευκολότερα βρίσκονται η προχωρημένη ηλικία και οι διαταραχές άγχους που μπορεί να αντιμετωπίζουμε την δεδομένη στιγμή στη ζωή μας.

Κερδίστε πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό σας

Οργάνωση χρόνου: Πολλοί άνθρωποι ζουν σε μία συνεχή κατάσταση άγχους και έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο. Όλοι μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο, αρκεί να οργανώσουμε το πρόγραμμά μας καλύτερα.