Αυτοφροντίδα

Άγχος Αυτοφροντίδα: Η Αυτοφροντίδα είναι Πρόληψη [vid]

Άγχος Αυτοφροντίδα: Η Αυτοφροντίδα είναι Πρόληψη [vid]

Άγχος Αυτοφροντίδα: Μπορεί να είναι δύσκολο να πείτε «όχι» στους άλλους ή να περιορίσετε τον εαυτό σας από το να κάνετε τα πάντα, ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι καλύτερο για εσάς μακροπρόθεσμα. Αντί να λέτε αυτόματα «ναι» σε νέες ευθύνες, εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε την προεπιλεγμένη απάντησή σας σε «Αφήστε με να το σκεφτώ» ή «Θα επικοινωνήσω μαζί σας». Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τον αντίκτυπο της απόφασή σας.

Η εμπειρία του άγχους είναι καθολική – είναι μέρος της ζωής. Επομένως, η ανάπτυξη μιας υγιούς αντίδρασης στο στρες είναι μια δεξιότητα που θα σας φανεί χρήσιμη σε όλη σας τη ζωή. Κι ενώ ορισμένοι στρεσογόνοι παράγοντες βρίσκονται στον ορίζοντα του ελέγχου σας και μπορούν να προληφθούν, άλλοι παράγοντες άγχους είναι αναπόφευκτοι, αλλά μπορείτε να ανακουφίσετε τον αντίκτυπό τους εφαρμόζοντας ορισμένες από τις στρατηγικές ευεξίας που περιγράφονται παρακάτω.

Η Αυτοφροντίδα είναι Πρόληψη για το Άγχος

Η φροντίδα του εαυτού σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά σας αποθέματα για την πρόληψη και τη διαχείριση του άγχους. Αυτό περιλαμβάνει τακτικό ύπνο, άσκηση, χαλάρωση και καλή διατροφή. Επιπλέον, υπάρχουν βασικές στρατηγικές που μπορείτε να υιοθετήσετε για να νιώσετε καλύτερα και να προλάβετε το άγχος, πριν σας χτυπήσει την πόρτα.

  • Αξιολογήστε τις προτεραιότητές σας: Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πιθανά θα θέλατε να κάνετε, αλλά αν προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα μαζί, μπορεί να βρεθείτε στα όρια της κόπωσης και να χάσετε την ικανοποίησή σας από ό,τι κάνετε. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε: Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς; Φανταστείτε τον εαυτό σας 5-10 χρόνια στο μέλλον, κοιτάζοντας πίσω. Σε τι θα θέλατε να έχετε επενδύσει περισσότερο;

 

  • Σκεφτείτε να κάνετε λιγότερα: Προσπαθήστε να αφήσετε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε. Πριν αναλάβετε μια πρόσθετη ευθύνη, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε αν πρόκειται να συμβάλει στην συνολική σας ευημερία; Ή μήπως είναι ένα επιπρόσθετο άγχος; Αξίζουν τα οφέλη της επιλογής, το πιθανό άγχος;
  • Εξασκηθείτε στα όρια: Μπορεί να είναι δύσκολο να πείτε «όχι» στους άλλους ή να περιορίσετε τον εαυτό σας από το να κάνετε τα πάντα, ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι καλύτερο για εσάς μακροπρόθεσμα. Αντί να λέτε αυτόματα «ναι» σε νέες ευθύνες, εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε την προεπιλεγμένη απάντησή σας σε «Αφήστε με να το σκεφτώ» ή «Θα επικοινωνήσω μαζί σας». Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τον αντίκτυπο της απόφασή σας.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στρατηγικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του άγχους

Όταν η αυτοφροντίδα είναι το κλειδί στη διαχείριση του άγχους και της κατάθλιψης

Φυσικές θεραπείες για το άγχος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κατάλληλη αυτοφροντίδα μετά τη γέννα

Αυτοφροντίδα μετά τη γέννα: Σίγουρα θα σε απασχολούν πάρα πολλά πράγματα, που είναι ίσως πιο σοβαρά από το πώς θα επανέλθεις μετά τη γέννα. Όμως αν είναι και αυτό κάτι που σε αγχώνει είμαστε εδώ για να σου δώσουμε λίγες συμβουλές.

Μύθοι και αλήθειες για το hangover τώρα τις γιορτές

Hangover γιορτές αυτοφροντίδα: Επειδή οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί από εσάς θα βγείτε, μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συνέλθετε μετά από ένα πιθανό hangover το επόμενο πρωί.

Όταν η τέχνη είναι το μέσο έκφρασης και φροντίδας του εαυτού

Τέχνη αυτοφροντίδα: Η δημιουργία αλλάζει και διευρύνει το μυαλό μας, μαθαίνοντάς μας να είμαστε σε εγρήγορση στις άπειρες λεπτομέρειες του κόσμου γύρω μας. Όταν αισθανόμαστε άρρωστοι, είναι συχνά δύσκολο να εστιάσουμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον πόνο μας. Η δημιουργία τέχνης στρέφει την προσοχή μας προς τα έξω. Οι άνθρωποι που δημιουργούν συχνά περιγράφουν τη διαδικασία σα να βρίσκονται σε μια ευχάριστη «ροή» στην οποία χάνουν την αίσθηση του χρόνου, των ανησυχιών και του σωματικού πόνου. Όταν έχουμε την εμπειρία να αξιοποιήσουμε αυτή τη ροή, αποκτούμε πρόσβαση σε ένα δημιουργικό μέρος του μυαλού μας που συνεχίζει να μας ευχαριστεί ακόμα και όταν δεν κάνουμε τέχνη.

Εξοικονομήστε χρήματα γρήγορα και αποτελεσματικά

Εξοικονόμηση χρημάτων: Η οικονομία του σπιτιού ή του πορτοφολιού μας, μπορεί μοιραία να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη. Οι πειρασμοί γύρω μας άλλωστε, είναι πια πάρα πολλοί και τα χρήματα ολοένα και λιγοστεύουν.

Ενισχύστε την μνήμη σας μέσα από έξυπνες τεχνικές

Μνήμη οργάνωση: Ανάμεσα στους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους ξεχνάμε ευκολότερα βρίσκονται η προχωρημένη ηλικία και οι διαταραχές άγχους που μπορεί να αντιμετωπίζουμε την δεδομένη στιγμή στη ζωή μας.

Κερδίστε πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό σας

Οργάνωση χρόνου: Πολλοί άνθρωποι ζουν σε μία συνεχή κατάσταση άγχους και έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο. Όλοι μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο, αρκεί να οργανώσουμε το πρόγραμμά μας καλύτερα.