Αυτοφροντίδα

Άγχος Αυτοφροντίδα: Φυσικές θεραπείες που βοηθούν στην ανακούφιση του άγχους

Άγχος Αυτοφροντίδα: Φυσικές θεραπείες που βοηθούν στην ανακούφιση του άγχους

Άγχος Αυτοφροντίδα: Για όσες και όσους αναζητάτε μια πιο φυσική προσέγγιση στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους ή θέλετε να συμπληρώσετε το βασικό θεραπευτικό σας σχήμα, ακολουθούν φυσικές θεραπείες που μπορείτε να λάβετε υπόψη.

Το άγχος εξελίσσεται σε επιδημία στον δυτικό κόσμο, έχοντας ξεπεράσει την κατάθλιψη στη λίστα με τις συνηθέστερες διαταραχές ψυχικής υγείας. Μόνο στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι 40 εκατομμύρια Αμερικανοί παλεύουν με το άγχος. Αν και υπάρχουν πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα που βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του άγχους, ίσως θέλουμε να εξετάσουμε περισσότερες φυσικές θεραπείες εάν ψάχνουμε μια μακροπρόθεσμη λύση.

Για όσες και όσους αναζητάτε μια πιο φυσική προσέγγιση στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους ή θέλετε να συμπληρώσετε το βασικό θεραπευτικό σας σχήμα, ακολουθούν φυσικές θεραπείες που μπορείτε να λάβετε υπόψη:

  • Διαλογισμός

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός και το mindfulness είναι αποτελεσματικές πρακτικές στη μείωση των συμπτωμάτων άγχους. Μια μετα-ανάλυση που συνδύαζε τα αποτελέσματα 163 διαφορετικών μελετών συμπέρανε ότι η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας και του διαλογισμού παρήγαγε ευεργετικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας το άγχος. Εάν κάποιος είναι νέος στον διαλογισμό, μπορεί να είναι πιο εύκολο να ξεκινήσει με καθοδηγούμενους διαλογισμούς. Μπορείτε να βρείτε άφθονους διαλογισμούς στο YouTube και σε podcast. Να θυμάστε πως με τη συνεχή εξάσκηση ο διαλογισμός γίνεται ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός με την πάροδο του χρόνου.

  • Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια στον κόσμο. Σε μια τεκμηριωμένη μελέτη του 2013, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η λήψη καψουλών 80 mg αιθέριου ελαίου λεβάντας ανακουφίζει από το άγχος, τις διαταραχές ύπνου και την κατάθλιψη. Στην ίδια μελέτη, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το αιθέριο έλαιο λεβάντας δεν οδήγησε σε ανεπιθύμητες ενέργειες, αλληλεπιδράσεις φαρμάκων ή συμπτώματα στέρησης. Για να ανακουφιστείτε από το στρες, εισπνεύστε 100% καθαρό αιθέριο έλαιο λεβάντας απευθείας από το μπουκάλι ή εφαρμόστε το τοπικά πίσω από τα αυτιά, τους κροτάφους και στο πίσω μέρος του λαιμού.

  • Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφών

Η ζάχαρη και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες που βρίσκονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να διαταρράξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να οδηγήσουν σε συμπτώματα άγχους. Αυτές οι τροφές μπορούν επίσης να προκαλέσουν εναλλαγές της διάθεσης και μεταβαλλόμενα επίπεδα ενέργειας, καθιστώντας δυνητικά πιο δύσκολο να αποκτήσετε τον έλεγχο των συμπτωμάτων σας. Τρόφιμα όπως μπισκότα, αρτοσκευάσματα, σόδα, φαστ φουντ, τηγανητά τρόφιμα, επεξεργασμένο κρέας και επεξεργασμένα δημητριακά συνίσταται να αποφεύγονται όσον αφορά την ανακούφιση του άγχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tips αυτοφροντίδας για να μειώσετε το άγχος

Η Αυτοφροντίδα είναι Πρόληψη για το Άγχος

Στρατηγικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του άγχους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 λάθη οργάνωσης μπάνιου και πώς να τα διορθώσετε

Μπάνιο οργάνωση: Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν δίνουν προτεραιότητα σε πρακτικές λύσεις αποθήκευσης που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την αισθητική και τη λειτουργικότητα του μπάνιου τους.

Βρείτε ανακούφιση από τον ίλιγγο και τη ζάλη με αποτελεσματικές θεραπείες

Ίλιγγος ζάλη: Ο ίλιγγος και η ζάλη είναι κοινές ανησυχητικές αισθήσεις που βιώνουν πολλοί, μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές ανάλογα με διάφορους παράγοντες που έχουν προκαλέσει τη ζάλη. 

Cozy cardio: Ένας ήπιος και αποτελεσματικός τρόπος για να αρχίσετε να αθλείστε

Cozy cardio: Η αντικατάσταση 30 λεπτών ημερησίως καθιστικής δραστηριότητας με σωματική δραστηριότητα ελαφριάς έντασης συσχετίστηκε με 11% μείωση της θνησιμότητας από κάθε αιτία και 24% μείωση της καρδιαγγειακής θνησιμότητας.