Αυτοφροντίδα

Άγχος: Αποβάλλετε το άγχος σας και αλλάξτε τις συνήθειές σας

Άγχος: Αποβάλλετε το άγχος σας και αλλάξτε τις συνήθειές σας

Άγχος: Αν θέλετε να αποβάλετε το άγχος από τη ζωή σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές μας.

Λόγω των ραγδαίων εξελίξεων που κατακλύζουν τη σημερινή κοινωνία, οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται συνεχώς μέσα στο άγχος. Η συνεχείς αλλαγές στο καθημερινό τους πρόγραμμα και οι υποχρεώσεις τους τούς καταβάλουν. Έτσι, το στρες τούς γίνεται συνήθεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία τους και να κινούνται σπασμωδικά. Αν θέλετε να αποβάλετε το άγχος από τη ζωή σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές μας.

Πώς να αποβάλετε το στρες από τη καθημερινότητάς σας

  • Αποσυνδεθείτε από τη τεχνολογία για μία ώρα.

Κλείστε το ίντερνετ για να μην έχετε πρόσβαση στις ειδήσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις υπόλοιπες κοινωνικές σας υποχρεώσεις. Προσπαθήστε να περάσετε την ημέρα σας κάνοντας κάτι δημιουργικό για να αποσπάσετε  την προσοχή σας από τις υποχρεώσεις που σας κατακλύζουν. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αλλάξετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης ή σε αθόρυβη λειτουργία. Αν απομακρύνετε από τη ζωή σας όλες τις τοξικές συνήθειες, η ζωή σας θα γίνει πιο φυσιολογική, άρα και με λιγότερο στρες.

  • Δημιουργήστε ένα κουτί που να λέγετε “Ανησυχία”.

Εδώ είναι ένα μικρό τέχνασμα για να σας βοηθήσει να ανησυχείτε λιγότερο και να μειώσετε το άγχος σας. Δημιουργείστε ένα κουτί μέσα στο οποίο θα γράφετε τα άγχη σας και τις ανησυχίες σας! Κάθε φορά που μια ανησυχία έρχεται στο μυαλό σας, γράψτε το σε ένα κομμάτι χαρτί και τοποθετήστε το στο κουτί. Με αυτόν τον τρόπο, απελευθερώνετε κυριολεκτικά και σωματικά αυτή την ανησυχία από το μυαλό σας. Το απελευθερώνετε στο Σύμπαν ή στο Θεό (ανάλογα με τις πεποιθήσεις σας) και έχετε πίστη ότι όλες οι ανάγκες σας θα τακτοποιηθούν.

  • Δημιουργήστε χρόνο για τον εαυτό σας και χαλαρώστε με ένα μπάνιο

Δοκιμάστε να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και απλά να έχετε λίγο χρόνο για την αυτοφροντίδα σας. Χαλαρώστε, αναπνεύστε, ακούστε μουσική και ανάψτε μερικά κεριά! Όταν φροντίζετε τον εαυτό σας και επανακκινήστε, έχετε πιο πολλά αποθέματα αγάπης για τους γύρω σας.

  • Αποσπάστε την προσοχή με χιούμορ

Περάστε λίγο χρόνο με φίλους ή συγγενείς παρακολουθώντας μια αστεία ταινία ή μια κωμική σειρά. Το γέλιο μειώνει τις ορμόνες του στρες, χαλαρώνει το φυσικό σώμα και απελευθερώνει ενδορφίνες (ενίσχυση της διάθεσης, χημική ουσία που μειώνει το στρες).

  • Παίξτε ένα παιχνίδι

Άλλος ένας τρόπος να ξεχαστείς.. βγάλτε το παλιό σκραμπλ και περάστε λίγο χρόνο παίζοντας ένα παιχνίδι με την οικογένειά σας. Εάν είστε μόνοι, δοκιμάστε μερικά παιχνίδια όπως πασιέντζα. Τα παιχνίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατοπίσετε τη συγκέντρωσή σας σε μια δραστηριότητα που διεγείρει τον εγκέφαλο, και που κρατά επίσης την πλήρη προσοχή σας. Τελικά τα παιχνίδια μπορεί να είναι ένας μάλλον διασκεδαστικός τρόπος για να ανακουφιστείτε λίγο από το άγχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς συμβάλλει η άσκηση στη μείωση του στρες;

Δέκα λεπτά αερόβιας άσκησης μαζί με θεραπεία έκθεσης μειώνουν τα συμπτώματα της διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD)

Πολλοί κινδυνεύουν με μετατραυματικό στρες μετά την νοσηλεία από covid-19

Το χαμηλό έως μέτριο στρες κάνει καλό, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Νέων του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 αποτελεσματικές ασκήσεις για τη μείωση του πονοκεφάλου

Άσκηση: Είτε υποφέρετε από περιστασιακούς πονοκεφάλους είτε από χρόνιες ημικρανίες, η ενσωμάτωση αυτών των ασκήσεων στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής σας.