Αυτοφροντίδα

8 Αυγούστου: Εθνική Ημέρα της Ευτυχίας! Πώς θα γίνετε πιο ευτυχισμένοι;

8 Αυγούστου: Εθνική Ημέρα της Ευτυχίας! Πώς θα γίνετε πιο ευτυχισμένοι;

8 Αυγούστου: Η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας ενθαρρύνει την ευτυχία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πρόκειται για την αναγνώριση κάθε στιγμής ευχαρίστησης, απόλαυσης και απόλυτης χαράς.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας έχει να κάνει με απεριόριστες ποσότητες ευτυχίας. Τι άλλο θα μπορούσατε να θέλετε από μια μέρα; Αυτή είναι μια μέρα για να μοιραστείς την ευτυχία σου και να φέρεις πολλή χαρά στη ζωή των άλλων ανθρώπων. Η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας ενθαρρύνει την ευτυχία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πρόκειται για την αναγνώριση κάθε στιγμής ευχαρίστησης, απόλαυσης και απόλυτης χαράς. Μην αφήσετε αυτές τις στιγμές να περάσουν. Άλλωστε είναι εξαιρετικά ξεχωριστά! Ο Ralph Waldo Emerson, ο ποιητής, είπε κάποτε: “Για κάθε λεπτό που είσαι θυμωμένος, χάνεις εξήντα δευτερόλεπτα ευτυχίας”. Σίγουρα συμφωνούμε με αυτό!

Ημέρα Ευτυχίας

Ένα άλλο στοιχείο της ημέρας είναι να μην καταπνίγετε την ευτυχία των άλλων. Ας είμαστε όλοι ειλικρινείς, υπάρχουν στιγμές που μας ερεθίζει η ευτυχία των άλλων. Αυτό μπορεί να οφείλεται απλώς στο ότι δεν περνάμε πολύ καλή μέρα. Θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι η ευτυχία τους μας θυμίζει μια στιγμή στη ζωή μας κατά την οποία δεν ήμασταν ευτυχισμένοι. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, μπορεί να συμβεί! Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι κακές μας μέρες δεν μας δίνουν το δικαίωμα να καταπνίγουμε την ευτυχία ενός άλλου ατόμου. Αντίθετα, θα πρέπει να επιτρέψουμε στην ευτυχία τους να μας κάνει να νιώθουμε έτσι. Το χαμόγελό τους μπορεί να μας κάνει να χαμογελάμε, και το ίδιο ισχύει και προς την άλλη κατεύθυνση. Αν παρατηρήσετε κάποιον άλλο που είναι πεσμένος, μπορείτε να προσπαθήσετε να τον κάνετε να χαμογελάσει.

Καταπληκτικοί τρόποι για να επιλέξετε την ευτυχία

  • Ευγνωμοσύνη. Η έκφραση ευγνωμοσύνης οδηγεί σε μια συνολική αισιόδοξη στάση. συσχετίζεται σταθερά και ισχυρά με τα συναισθήματα ευτυχίας.
  • Εθελοντισμός. Το να αφιερώνετε τον χρόνο σας για να βοηθήσετε άλλους έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συναισθήματα κατάθλιψης και βελτιώνει την αισιοδοξία και την αίσθηση της αξίας.
  • Δόσιμο. ​Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση: είναι καλύτερο να δίνεις παρά να λαμβάνεις… ναι, το να δίνεις είναι μια άλλη ενέργεια που οδηγεί στην ευτυχία και ωφελεί τον δωρητή τόσο πολύ, αν όχι περισσότερο, από τον δέκτη.
  • Ενθάρρυνση. Το να ενθαρρύνετε τους άλλους φέρνει ένα αμοιβαίο αποτέλεσμα. Βγάζετε θετικές σκέψεις και συναισθήματα και αυτό είναι που πιθανότατα θα λάβετε σε αντάλλαγμα.

  • Αναπόληση. ​Περάστε λίγο χρόνο κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες, ξεφυλλίζοντας τις επετηρίδες του γυμνασίου ή διαβάζοντας παλιά γράμματα και θα βρείτε συναισθήματα ευτυχίας να ξεχειλίζουν καθώς περπατάτε στη λωρίδα μνήμης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα για πολυάσχολες μαμάδες

6 μύθοι αυτοφροντίδας που πρέπει να γνωρίζουμε

Τι είναι η Κυριακή αυτοφροντίδας;

6 tips αυτοφροντίδας που μπορείς να κάνεις με τη σχέση σου

H κολύμβηση καταπολεμά το άγχος & την κατάθλιψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αξιοποιήστε δημιουργικά τον χρόνο σας μαζί με τα παιδιά σας

Χρόνος: Ο ποιοτικός χρόνος που περνάτε με τα παιδιά σας, ωφελεί όλη την οικογένεια! Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να βρίσκετε τρόπους ή δραστηριότητες που θα σας κάνουν να αξιοποιείτε ευχάριστα τον χρόνο σας οικογενειακώς!

Για ποιο λόγο είναι σημαντικό να κάνουμε δραστηριότητες εκτός σπιτιού;

Αλλάξτε ζωή: Ο σημερινός τρόπος ζωής σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι επιβλαβής για τη σωματική και ψυχική υγεία. Είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ άλλοτε να δίνετε προτεραιότητα στον εξωτερικό χρόνο.

Το πικ-νικ είναι ένας από τους λόγους που η οικογένεια έρχεται πιο κοντά

Πικ-νικ: Μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, για να μην αναφέρουμε μια εξαντλητική χρονιά, ένα πικνίκ είναι ακριβώς αυτό που θα συνταγογραφούσε ο γιατρός για όλη την οικογένεια.