Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

8 απροσδόκητες αιτίες καλοκαιρινών εξανθημάτων

8 απροσδόκητες αιτίες καλοκαιρινών εξανθημάτων

Ενώ το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες UV, ορισμένα άτομα μπορεί να είναι ευαίσθητα σε ορισμένα συστατικά του αντηλιακού, οδηγώντας σε εξάνθημα γνωστό ως δερματίτιδα εξ επαφής.

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή γεμάτη με υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει απροσδόκητα εξανθήματα για ορισμένα άτομα. Ενώ οι κοινές αιτίες εξανθημάτων όπως τα τσιμπήματα εντόμων και το ηλιακό έγκαυμα είναι γνωστές, υπάρχουν μερικά απροσδόκητα ερεθίσματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό του δέρματος κατά τους θερμότερους μήνες. Εδώ είναι οκτώ απροσδόκητες αιτίες εξανθημάτων το καλοκαίρι:

  1. Poison Ivy, Oak και Sumac: Αυτά τα φυτά είναι γνωστά για την πρόκληση εξανθημάτων κατά την επαφή, αλλά πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν στο εξωτερικό τους περιβάλλον. Η επαφή με αυτά τα φυτά μπορεί να οδηγήσει σε φαγούρα, κόκκινο δέρμα που μπορεί να αναπτύξει φουσκάλες.
  2. Χλώριο: Ενώ το κολύμπι σε μια πισίνα μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να δροσιστείτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το χλώριο στο νερό μπορεί να είναι ερεθιστικό για το δέρμα ορισμένων ατόμων. Η παρατεταμένη έκθεση στο χλώριο μπορεί να οδηγήσει σε εξάνθημα γνωστό ως «εξάνθημα πισίνας».
  3. Θερμικό εξάνθημα: Γνωστό και ως ακανθώδης ζέστη, το εξάνθημα από τη θερμότητα μπορεί να εμφανιστεί όταν οι ιδρωτοποιοί αδένες μπλοκάρουν, οδηγώντας σε μικρά κόκκινα εξογκώματα και φαγούρα. Αυτό το εξάνθημα είναι πιο κοινό σε ζεστό και υγρό καιρό.
  4. Αλλεργικές αντιδράσεις: Το καλοκαίρι μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες στη γύρη, το γρασίδι και άλλα αλλεργιογόνα εξωτερικού χώρου, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα σε ευαίσθητα άτομα. Η προσοχή στην έκθεση σε αλλεργιογόνα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των αντιδράσεων.
  5. Αερομεταφερόμενα ερεθιστικά: Η ρύπανση, η σκόνη και άλλα αερομεταφερόμενα ερεθιστικά μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε δερματικά εξανθήματα σε ορισμένα άτομα. Η λήψη προφυλάξεων όπως η χρήση προστατευτικού ρουχισμού ή η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των ημερών υψηλής ρύπανσης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του ερεθισμού του δέρματος.
  6. Ιδρωμένα ρούχα: Το να φοράτε στενά, ιδρωμένα ρούχα το καλοκαίρι μπορεί να παγιδεύσει την υγρασία στο δέρμα, οδηγώντας σε εξανθήματα γνωστά ως intertrigo. Το να διατηρείτε το δέρμα καθαρό και στεγνό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτού του τύπου εξανθήματος.
  7. Αντηλιακή ευαισθησία: Ενώ το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες UV, ορισμένα άτομα μπορεί να είναι ευαίσθητα σε ορισμένα συστατικά του αντηλιακού, οδηγώντας σε εξάνθημα γνωστό ως δερματίτιδα εξ επαφής. Η επιλογή ενός αντηλιακού ειδικά σχεδιασμένου για ευαίσθητο δέρμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτής της αντίδρασης.
  8. Αλλεργίες σε μέταλλα: Μερικά άτομα μπορεί να εμφανίσουν εξανθήματα όταν φορούν μεταλλικά κοσμήματα ή ρολόγια, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όταν η εφίδρωση μπορεί να επιδεινώσει την αντίδραση. Η επιλογή υποαλλεργικών κοσμημάτων ή η αποφυγή επαφής μετάλλων με το δέρμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των ειδών εξανθημάτων.

Συμπερασματικά, η επίγνωση αυτών των απροσδόκητων αιτιών εξανθημάτων το καλοκαίρι μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να λάβουν προφυλάξεις για να προστατεύσουν το δέρμα τους και να απολαύσουν την εποχή χωρίς την πρόσθετη ενόχληση του ερεθισμού του δέρματος.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tips αυτοφροντίδας για όσους δουλεύουν ως καπετάνιοι σε πλοίο

Πρέπει το δέρμα μας να ενυδατώνεται περισσότερο;

Γιατί η σάουνα είναι ευεργετική για την υγεία σας

Ξεκλείδωμα της άμυνας του σώματος - Κατανόηση της ανοσοθεραπείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φροντίσετε την μητέρα σας μετά από επέμβαση ισχίου;

Φροντίδα ισχίο: Η φροντίδα της μητέρας σας μετά από χειρουργική επέμβαση ισχίου απαιτεί υπομονή, προσοχή στη λεπτομέρεια και μια υποστηρικτική προσέγγιση για να βοηθήσει την ανάκαμψη και την άνεσή της.

Πώς να φροντίσετε μια θαλάσσια χελώνα αν την βρείτε τραυματισμένη;

Θαλάσσια χελώνα: Εάν συναντήσετε μια τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα, είναι σημαντικό να χειριστείτε την κατάσταση με προσοχή και να ακολουθήσετε τα κατάλληλα βήματα για να εξασφαλίσετε την ευημερία της χελώνας.

Τι είναι η πρόπολη ποιες οι ιδιότητες και τα οφέλη της;

Πρόπολη οφέλη: Η πρόπολη περιέχει μια ποικιλία ενώσεων, όπως φλαβονοειδή, φαινολικά οξέα και τερπένια, τα οποία συμβάλλουν στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και ανοσοτροποποιητικές της ιδιότητες.

5 απροσδόκητες αιτίες απώλειας μνήμης 

Μνήμη: Όταν βρίσκεστε υπό στρες, το σώμα σας απελευθερώνει ορμόνες που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του εγκεφάλου να σχηματίζει και να ανακτά αναμνήσεις.

Close Icon