ΕΟΠΥΥ

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Συστάθηκε η επιτροπή η διαπραγμάτευσης αμοιβών και τιμών ιατροτεχνολογικών προϊόντων του εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). της οποίας πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Θεόδωρο Παπαϊωάννου καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Να θυμίσουμε ότι  πριν δέκα ημέρες είχε καθοριστεί  η σύνθεση και ο τρόπος λειτουργίας της επιτροπής , όπως είχαμε γράψει στο Healtweb.gr-Διαβάστε ΕΔΩ

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου και αντιπρόεδρος ο κ. Αλεξανδρος Παπαλάμπρος , χρέη Γραμματέα της Επιτροπής εκτελεί υπάλληλος τουΕ.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του με πράξη του Διοικητή του Εθνικού Οργανισμού Παροχών.Η θητεία της Επιτροπής είναι τριετής.

Ο κ. Θεόδωρος Παπαϊωάννου

Η απορία που μας γεννάται για την σύνθεση της επιτροπής  είναι η εξής : Η επιτροπή απαρτίζεται από γιατρούς οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία , πως θα καταφέρνουν να εξυπηρετήσουν τις απαιτητικές ανάγκες των διαπραγματεύσεων, δεδομένης της επιβαρυμένης κατάστασης των νοσοκομείων λόγω της πανδημίας. Να τονίσουμε ότι θα δουλεύουν αμισθί στην επιτροπή. Το βάρος πέφτει και πάλι στους εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ , όπως ξέρουμε ότι πέφτει και στην επιτροπή διαπραγμάτευσης φαρμάκων .

Τα μέλη της επιτροπής είναι τα εξής :

 • Θεόδωρος Παπαϊωάννου καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α ́Καρδιολογική Κλινική, Γ.Ν.Α. «ΙΠ-ΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με αναπληρωτή τον ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΗΛΙΑ  Αναπληρωτή ΚαθηγητήΨυχιατρικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α ́Ψυχιατρική Κλινική,«Αιγινήτειο» Νοσοκομείο.
 • ΓΙΑΛΛΑΦΟΣ ΗΛΙΑΣ τΚαρδιολόγος, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό(ΕΔΙΠ), «Αιγινήτειο» Νοσοκομείο, με αναπληρωτή τον ΓΟΥΛΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ .Προϊστάμενο του Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμούκαι Προγραμματισμού Αναπτυξιακών Έργων της Διεύ-θυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
 • ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Γεωργίου, Λέκτορας Ιατρικής Φυσικής – Ακτινοφυσικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α ́Εργαστήριο Ακτινολογίας,«ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ» Νοσοκομείο, με αναπληρώτρια τη ΓΕΩΡ ΓΑΝΤΗ ΕΛΠΙΔΑ του Δημητρίου , Προϊσταμένη του Τμήματος Συμβάσεων Λοιπών Παρόχωντης Διεύθυνσης Συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  • ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΛΟΥΚΑΣ του Ευσταθίου , Επίκουρος Καθηγητής ΓενικήςΧειρουργικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α ́Χειρουργική Κλινική, Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ», με αναπληρώτρια τη ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Χρήστου , υπάλληλος του Τμήματος Διαπραγμάτευσης Συμβάσεωντης Διεύθυνσης Συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  • ΑΡΓΑΛΙΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Νικολάου – Ιατρός Βιοπαθολόγος, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ), «Αιγινήτειο» Νοσοκομείο, με αναπληρώτρια την ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΓΕΡΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Ξενοφώντα, υπάλληλο του Τμήματος Λογιστηρίου της Διεύθυνσης Οικονομικών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  • ΤΣΑΚΩΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αλεξίου   Ορθοπαιδικός, Διδάκτωρ Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Ανατομίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, με αναπληρωτή τον ΠΡΙΦΤΗ ΧΡΗΣΤΟ του Ιωάννη . Προϊστάμενο του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Μελετών της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου Δικηγόρος παρ ́ Αρείω Πάγω Δ.Σ.Α, με αναπληρώτρια την ΚΥΡΙΜΗ ΜΑΡΙΑ του Πέτρου .Προϊσταμένη του Τμήματος Παροχών Ασθένειας σε είδος Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

  • ΚΟΥΜΠΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Σωτηρίου – Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρώτρια τη ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗ ΘΕΩΝΗ, του Ανάργυρου Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Διμερών Συμφωνιών και Συμβάσεων της Διεύθυνσης Διεθνών ασφαλιστικών Σχέσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  • ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θεοδώρου – Προϊστάμενος του Τμήματος Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων της Διεύθυνσης Συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,με αναπληρωτή τον ΝΤΕΡΕΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ του Βασιλείου υπάλληλο του Τμήματος Συλλογής, Επεξεργασίας και Τεκμηρίωσης Οικονομικών Στοιχείων της Διεύθυνσης Οικονομικών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου , Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Παροχών, Κοστολόγησης – Τιμολόγησης Ιατροτεχνολογικών,Υγειονομικού Υλικού και ΣΕΔ της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρώτρια την ΤΖΙΒΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Σάββα  υπάλληλο του Τμήματος Φαρμακαποθήκης της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  • ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Βασιλείου Προϊστάμενος του Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρώτριατην ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Χρήστου , υπάλληλο του Τμήματος ΔιασφάλισηΠοιότητας και Αποτελεσματικότητας της ΔιεύθυνσηςΣτρατηγικού Σχεδιασμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΠΥΥ: Η σύνθεση και ο τρόπος λειτουργίας της Eπιτροπής Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων

Για τα νοσοκομειακά φάρμακα το ΙΦΕΤ θα επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας

Δ. Κούβελας : Ο Εθνικός Φορέας Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας και το Φιλότιμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)».

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Για την  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νόμο  ν.3918/11 και το  άρθρο 21 στις αρμοδιότητες του Προέδρου ΕΟΠΥΥ  παρ.και θ. αναφέρετο  ότι « Παραγγέλλει στην ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. τη διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων και ελέγχων στις οργανικές μονάδες του Οργανισμού.  Εποπτεύει και συντονίζει τις Υπηρεσίες της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. και αναθέτει σε δύο (2) δικηγόρους που ασχολούνται […]

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάποιοι από τους οποίους εκπροσωπούν φορείς, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και συμπεριλαμβάνει επιπλέον τροπολογίες που αφορούν στον οργανισμό . Η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ στον Βασίλη Κικίλια.

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

Το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, με τις αλλαγές που επρόκειτο να φέρει η τροπολογία του Βασίλη Κίκιλια . Προκύπτει όμως ένα σημαντικό ερώτημα .

Επί τάπητος τα πρόστιμα των παθολόγων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ευάγγελου Τούλη Πρόεδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Ρηγάτο.