Παρασκήνιο

Ο Φαρμακοποιός Μπάμπης Καραθάνος διορίστηκε στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Θάνου Πλεύρη

Ο Φαρμακοποιός Μπάμπης Καραθάνος διορίστηκε στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Θάνου Πλεύρη

Ο Φαρμακοποιός Μπάμπης Καραθάνος πρώην σύμβουλος των υπουργών Υγείας Βορίδη και Γεωργιάδη, διορίστηκε στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Θάνου Πλεύρη και ανέλαβε τον τομέα του Φαρμάκου .

Την διαχείριση του τομέα φαρμάκου στο Υπουργείο Υγείας  ανέλαβε και επίσημα  ο Φαρμακοποιός Μπάμπης Καραθάνος μετά τον διορισμό του στις 25.09.2021. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του healthweb, ο ίδιος μαζί με την ομάδα του ξεκίνησαν ήδη να δουλεύουν για να κατεβάσουν την νέα χρονιά το 2022 , νέο νομοσχέδιο για το φάρμακο και τον ξορθολογισμό του clawbac καθώς έχει ξεφύγει και δεν είναι πλέον βιώσιμο.

Ο κ.  Καραθάνος είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής της Σχολής Αθηνών . Από το 2013 έως το 2015 ήταν σύμβουλος των υπουργών Υγείας Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη . Το 2004 και το 2007 ήταν υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ Περιφέρεια Αθηνών  .

Βιογραφικό -Μπάμπης Καραθάνος

Γεννήθηκα ζω και εργάζομαι στο Περιστέρι Αττικής.Ασχολήθηκα με τον αθλητισμό ως αθλητής της ομάδας μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου (Γ.Σ.Π), ο οποίος με τίμησε με τη θέση του Προέδρου της ΚΑΕ Γ.Σ.Π στην Α1 εθνική κατηγορία. Σήμερα υπηρετώ την ομάδα από τη θέση του Γ. Γραμματέα. Έχοντας πάθος με τη πατρίδα μου αγωνίστηκα επί σειρά ετών για τα εθνικά θέματα και υπήρξα Πρόεδρος της Συντονιστικής Φοιτητικής Ενώσεως Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ), Πρόεδρος της Εθνικής Νεολαίας Βορείου Ηπείρου (ΕΝΒΗ) και Μέλος Δ.Σ. Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Το 2004 και το 2007 ήμουν υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ Περιφέρεια Αθηνών. Έχω υπηρετήσει τα κοινά και από τις θέσεις του συνεργάτη της γραμματείας διεθνών σχέσεων της της Ν.Δ., του αντιπροέδρου του Γενικού Νοσ. Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», όπως και του Περιφερειακού συμβούλου Αττικής. Από το 2013 έως το 2015 ήμουν σύμβουλος των υπουργών υγείας για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής.

  • Από το 2005 είμαι Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών. Είμαι μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Εκλέκτορας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Μέλος της Οργάνωσης « Φαρμακοποιοί του κόσμου», Μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), Μέλος της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΟΠΑ), Μέλος της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.
  • Είμαι υπερήφανος πατέρας τεσσάρων παιδιών, της Φιγαλείας που είναι πτυχιούχος χημικός ΕΚΠΑ, του Κωνσταντίνου που είναι φοιτητής της Φαρμακευτικής Σχολής, της Εύης που είναι φοιτήτρια του τμήματος νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Βασίλη που είναι μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου.
  • Τα τελευταία 25 χρόνια διατηρώ φαρμακείο στο κέντρο του Περιστερίου.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κοπή πίτας του ΣΦΕΕ:συζητήθηκαν ”καυτά” θέματα για τα φάρμακα

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή θέση στην υπερβάλλουσα θνητότητα με καταγραφή θανάτων σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Τα στοιχεία των ελεγκτών υγείας σχετικά με την τήρηση των μέτρων [πίνακες]

Πάνω απο 40 οι εθελοντές γιατροί που στηρίζουν το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα-Προχωρά κανονικά η επίταξη

Πιθανή η συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου για μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ

Πλεύρης 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών: Οι ασθενείς βασικός κρίκος στη συνδιαμόρφωση πολιτικών Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ΚΕΤΕΚΝΥ θα παρουσιάσει επίσημο απολογισμό έργου και των ΚΕΝ ;

Όλοι οι ειδικοί επιστήμονες για τον κορωνοϊό συμφωνούν ότι τα κρούσματα του COVID θα αυξηθούν δραματικά τους αμέσως επόμενους μήνες, κάτι το οποίο θα επιβαρύνει το σύστημα υγείας σε όλα τα επίπεδα( Προσωπικού, υποδομών, οικονομικά.)  Το ΚΕΤΕΚΝΥ δεν μας έχει ενημερώσει μετά από εννιά μήνες πόσο είναι το ΚΕΝ για τον COVID. 

Αυτή είναι η νέα επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών των φαρμάκων. Εκδόθηκε το ΦΕΚ

Η νέα επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών των Φαρμάκων είναι πλέον γεγονός και πρόεδρος είναι η κ.  Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου , σύμφωνα με την απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της  Κυβερνήσεως

Η παραίτηση Μπίνη , η κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και η διαφάνεια που έκανε φτερά

Ο διοικητής της Αρχής Διαφάνειας  Άγγελος Μπίνης  και κουμπάρος του πρωθυπουργού εγκατέλειψε το τιμόνι της ΕΑΔ και τώρα ‘’πηδάνε’’ από το ‘’καράβι’’ και άλλοι συνεργάτες .

ΕΟΠΥΥ: Διορίστηκε η μη εκτελεστική Προέδρος K. Γκογκοζώτου. Τι αναφέρει η απόφαση

Διορίστηκε  επίσημα η μη εκτελεστική Προέδρος του ΕΟΠΥΥ κ.  Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου μετά από την έκδοση της απόφασης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της  Κυβερνήσεως.