Ρεπορτάζ Υγείας

Κοπή πίτας του ΣΦΕΕ:συζητήθηκαν ”καυτά” θέματα για τα φάρμακα

Κοπή πίτας του ΣΦΕΕ:συζητήθηκαν ”καυτά” θέματα για τα φάρμακα
ADMAN

Διαφορετικό κλίμα από το συνηθισμένο είχε φέτος η κοπή της πίτας του ΣΦΕΕ καθώς αντί για καλή χρονιά και άλλες ευχές στο καλωσόρισμα τέθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο από τον προέδρο του ΣΦΕΕ, Κωνσταντίνο Φρουζή προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ήταν παρών.

Της Νικολέτας Ντάμπου

Συγκεκριμένα, το πρώτο θέμα που έθεσε ο κ. Φρουζής ήταν οι αλλαγές στο πλαφόν της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε γιατρούς και ασθενείς . Απαντώντας ο Υπουργός Υγείας, τόνισε ότι ‘’ η κατάργηση του μέτρου θα διπλασιάζει το clawback για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Εάν συμφωνείται να αφαιρεθεί το πλαφόν του 80% θα το κάνω αμέσως αλλά θα οδηγήσει σε αύξηση του clawback 600 εκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρείες. Αν δεν σας πειράζει τότε προχωράω. Φοβάμαι, όμως, ότι 600 εκατομμύρια ευρώ δένε θα το αντέξουν ούτε οι εγχώριες εταιρείες, που θα απειληθούν με λουκέτο, ούτε οι ξένες, που θα σκεφτούν σοβαρά να φύγουν», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Μπ. Καραθάνος, Σύμβουλος Υπουργού Υγεία- Ζ. Μακρή, Υφυπουργός Υγείας-Αδ. Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας-Κ. Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ

Μπ. Καραθάνος, Σύμβουλος Υπουργού Υγεία- Ζ. Μακρή, Υφυπουργός Υγείας-Αδ. Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας-Κ. Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ

Όσον άφορα στα προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς το κλειδώνει στο 100% υπάρχει η διάθεση για βελτιώσει , ανέφερε ο υπουργός .

Το επόμενο σοβαρό θέμα που συζητήθηκε ήταν η πρόταση που έχει υποβληθεί από τον υπουργό υγείας στον Υπουργό Οικονομικών να ανέλθει η Φαρμακευτική Δαπάνη στα 2,2 δισεκατομμύρια αντί των 2 δις που έχει επιβάλλει η τρόικα. Ο Α. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι το συγκεκριμένο διαχειρίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κοπή πίτας του ΣΦΕΕ:συζητήθηκαν ''καυτά'' θέματα για τα φάρμακα

Κοπή πίτας του ΣΦΕΕ:συζητήθηκαν ”καυτά” θέματα για τα φάρμακα

Κίνητρα για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η εξωστρέφεια αλλά και να στηριχθεί η θεραπεία των ασθενών, τονίζοντας ότι ” τα οριζόντια μέτρα σοβιετικού τύπου δεν είναι τα ενδεδειγμένα” ζήτησε ο προεδρος του ΣΦΕΕ για να πάρει την απάντηση από τον Α. Γεωργιάδη ότι ‘’Στόχος μας είναι να λειτουργεί εύρυθμα η αγορά κάναμε λάθη αλλά σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή, με σεβασμό στους ασθενείς. Πρόθεση μας είναι να δώσουμε χώρο σε νέα φάρμακα και για την αγορά αλλά και για τους ασθενείς. Η κυβέρνηση θέλει οι εταιρείες να μείνουν στην Ελλάδα και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας’’

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αποτελέσματα μαζικών δειγματοληψιών 30 Νοεμβρίου

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου Covid-19 σήμερα 01/12

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσηλευτής ασέλγησε σε 16χρονη που φιλοξενούνταν σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Στον απόηχο των καταιγιστικών αποκαλύψεων για την Κιβωτό του Κόσμου, έρχεται στο φως μια ακόμα σκοτεινή υπόθεση που αφορά σε περιστατικό κακοποίησης σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Κρίσιμες αλλαγές στα πρότυπα περίθαλψης COVID-19 που σχετίζονται με βελτιωμένα αποτελέσματα θνησιμότητας

Τα μέτρα του Κέντρου Λειτουργίας Ασφαλείας των προτύπων φροντίδας (SOC) για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 εξελίχθηκαν ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και περιλαμβάνουν αλλαγές στις πρακτικές οξυγόνωσης, στη διαχείριση των αεραγωγών, στη χρήση της πρηνούς τοποθέτησης, στις πρακτικές αντιπηκτικής αγωγής και στη χρήση αντιϊκών φαρμάκων, κορτικοστεροειδών και άλλων ανοσοτροποποιητικών.

Τρίτο είδος κινδύνου μόλυνσης για τους οπαδούς ποδοσφαίρου που ταξιδεύουν στο Κατάρ

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν όσους ταξιδεύουν στο Κατάρ να αποφεύγουν όχι μόνο την άμεση επαφή με καμήλες, αλλά και εκδηλώσεις με καμήλες, όπως αγώνες δρόμου. Προειδοποιούν επίσης τους επισκέπτες να αποφεύγουν να πίνουν γάλα καμήλας (ή ούρα) ή να τρώνε κρέας καμήλας. Ζητείται επίσης από τους επισκέπτες να μπουν σε καραντίνα εάν εμφανίσουν συμπτώματα οποιουδήποτε από τους τρεις τύπους λοιμώξεων.

Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη δωρίζουν τα όργανά της

Τα Organmeetings αποτελούν ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε με την επιστημονική καθοδήγηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και τη συνεργασία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ) που έχει ως στόχο να προσφέρει τη σωστή πληροφόρηση γύρω από τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, καταρρίπτοντας παράλληλα μύθους και στερεότυπα του παρελθόντος, που εξακολουθούν να κυριαρχούν στην κοινή γνώμη.