Ρεπορτάζ Υγείας

Κοπή πίτας του ΣΦΕΕ:συζητήθηκαν ”καυτά” θέματα για τα φάρμακα

Κοπή πίτας του ΣΦΕΕ:συζητήθηκαν ”καυτά” θέματα για τα φάρμακα

Διαφορετικό κλίμα από το συνηθισμένο είχε φέτος η κοπή της πίτας του ΣΦΕΕ καθώς αντί για καλή χρονιά και άλλες ευχές στο καλωσόρισμα τέθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο από τον προέδρο του ΣΦΕΕ, Κωνσταντίνο Φρουζή προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ήταν παρών.

Της Νικολέτας Ντάμπου

Συγκεκριμένα, το πρώτο θέμα που έθεσε ο κ. Φρουζής ήταν οι αλλαγές στο πλαφόν της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε γιατρούς και ασθενείς . Απαντώντας ο Υπουργός Υγείας, τόνισε ότι ‘’ η κατάργηση του μέτρου θα διπλασιάζει το clawback για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Εάν συμφωνείται να αφαιρεθεί το πλαφόν του 80% θα το κάνω αμέσως αλλά θα οδηγήσει σε αύξηση του clawback 600 εκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρείες. Αν δεν σας πειράζει τότε προχωράω. Φοβάμαι, όμως, ότι 600 εκατομμύρια ευρώ δένε θα το αντέξουν ούτε οι εγχώριες εταιρείες, που θα απειληθούν με λουκέτο, ούτε οι ξένες, που θα σκεφτούν σοβαρά να φύγουν», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Μπ. Καραθάνος, Σύμβουλος Υπουργού Υγεία- Ζ. Μακρή, Υφυπουργός Υγείας-Αδ. Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας-Κ. Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ

Μπ. Καραθάνος, Σύμβουλος Υπουργού Υγεία- Ζ. Μακρή, Υφυπουργός Υγείας-Αδ. Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας-Κ. Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ

Όσον άφορα στα προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς το κλειδώνει στο 100% υπάρχει η διάθεση για βελτιώσει , ανέφερε ο υπουργός .

Το επόμενο σοβαρό θέμα που συζητήθηκε ήταν η πρόταση που έχει υποβληθεί από τον υπουργό υγείας στον Υπουργό Οικονομικών να ανέλθει η Φαρμακευτική Δαπάνη στα 2,2 δισεκατομμύρια αντί των 2 δις που έχει επιβάλλει η τρόικα. Ο Α. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι το συγκεκριμένο διαχειρίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κοπή πίτας του ΣΦΕΕ:συζητήθηκαν ''καυτά'' θέματα για τα φάρμακα

Κοπή πίτας του ΣΦΕΕ:συζητήθηκαν ”καυτά” θέματα για τα φάρμακα

Κίνητρα για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η εξωστρέφεια αλλά και να στηριχθεί η θεραπεία των ασθενών, τονίζοντας ότι ” τα οριζόντια μέτρα σοβιετικού τύπου δεν είναι τα ενδεδειγμένα” ζήτησε ο προεδρος του ΣΦΕΕ για να πάρει την απάντηση από τον Α. Γεωργιάδη ότι ‘’Στόχος μας είναι να λειτουργεί εύρυθμα η αγορά κάναμε λάθη αλλά σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή, με σεβασμό στους ασθενείς. Πρόθεση μας είναι να δώσουμε χώρο σε νέα φάρμακα και για την αγορά αλλά και για τους ασθενείς. Η κυβέρνηση θέλει οι εταιρείες να μείνουν στην Ελλάδα και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας’’

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για 6 ακόμη μήνες μπορούν να παραμείνουν στο ΕΣΥ γιατροί που συνταξιοδοτούνται στο τέλος του 2021

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση στους 3 μήνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μετάλλαξη Όμικρον: Τι λέει ο ασθενής μηδέν της νέας παραλλαγής στην Ελλάδα

Μετάλλαξη Όμικρον: Ο κ. Αγγελάκης ήρθε στη χώρα, πριν την ισχύ των μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής. Ο ίδιος έκανε τρεις ελέγχους, από την άφιξή του στις 26 Νοεμβρίου, οι οποίοι ήταν ωστόσο αρνητικοί. Η νόσησή του διαγνώστηκε τελικά στο τέταρτο rapid test.

Πράσινο φως για την επίσπευση της τρίτης δόσης εμβολίου στο 4μηνο

Τρίτη δόση εμβολίου 4μηνο: Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ακριβώς μετά την λύση της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, έτσι ώστε να προσδιοριστεί πλήρως ο χρόνος χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19.

Σενάρια για την επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Έκκληση κάνουν οι ειδικοί σε όλους τους πολίτες να κάνουν τα δωρεάν self test που θα χορηγηθούν δωρεάν, το διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της διασποράς.

79 επιβεβαιωμένα κρούσματα της "όμικρον" στην ΕΕ έχει καταγράψει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), όλα ήπια ή ασυμπτωματικά

Όσον αφορά τα δεδομένα για τη μεταδοτικότητα της παραλλαγής, το ECDC επισημαίνει ότι προκαταρκτικά δεδομένα από τη Νότια Αφρική δείχνουν ότι μπορεί να έχει σημαντικό πλεονέκτημα ανάπτυξης έναντι της μετάλλαξης Δέλτα. Εάν αυτό ισχύει, η Όμικρον αναμένεται, βάσει των μαθηματικών μοντέλων, να προκαλέσει πάνω από το ήμισυ όλων των λοιμώξεων SARS-CoV-2 στην ΕΕ/ΕΟΧ τους επόμενους μήνες.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid αυξήθηκαν σε 8.561 την Τετάρτη από 4.373 μια ημέρα νωρίτερα στη Νότια Αφρική

Η παραλλαγή όμικρον ανιχνεύθηκε σε πέντε από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής και αντιπροσώπευε το 74% των γονιδιωμάτων του ιού που προσδιορίστηκε η αλληλουχία τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Ασθενειών της χώρας.

Νέα ιατρική μελέτη εγείρει ερωτήματα για τη φυσική ανοσία

Ο Glatt, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών στο Mount Sinai South Nassau στη Νέα Υόρκη, είπε: «Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια (ακόμα κι αν επιζήσουν) και γι' αυτό υποστηρίζουμε σθεναρά ότι οι άνθρωποι εμβολιάζονται και την κατάλληλη στιγμή κάνουν αναμνηστικό εμβόλιο».