Παρασκήνιο

Η κατεδάφιση της Πολιτείας Καινοτομίας στην Πειραιώς ( ΧΡΩΠΕΙ )

Η κατεδάφιση της Πολιτείας Καινοτομίας στην Πειραιώς ( ΧΡΩΠΕΙ )

Σε ματαίωση οδηγήθηκε ο πολλά υποσχόμενος διαγωνισμός για την υλοποίηση της Πολιτείας Καινοτομίας στην οδό Πειραιώς .

Σε ματαίωση οδηγήθηκε ο πολλά υποσχόμενος διαγωνισμός για την υλοποίηση της Πολιτείας Καινοτομίας στην οδό Πειραιώς .Είναι η 3η  φορά που ματαιώνεται ο εν λόγω διαγωνισμός μετά από τρεις αγόνους  διαγωνισμούς ( 8/3/2021 , 30/1/2023 , 17/5/2023 ) .Είχαμε αναρωτηθεί πριν περίπου ένα χρόνο ( 30/9/2022) εάν ήταν fake news η ανάπτυξη του Kέντρου Καινοτομίας ή ένας άλυτος γρίφος για το παρόν και το μέλλον του κτιρίου.

Αποδείχτηκε ότι τελικά είναι ένας άλυτος γρίφος . Γιατί τι άλλο να πει κανείς για ένα έργο  ( ΧΡΩΠΕΙ ) που ξεκίνησε με 100.000.000 ευρώ και  έφτασε στα 280.000.000 ευρώ ; Έργο που είχε αρχική διάρκεια σύμβασης 45 χρόνια και πήγε στα 90 χρόνια ! Που το οικονομικό αντάλλαγμα ήταν 1% για το δημόσιο και μειώθηκε στο 0,5% (50% μείωση ) . Και πολλά άλλα που τώρα δε θα τα σχολιάσουμε.

Και άλλα σημαντικά projects ανακοινώθηκαν για να αναπτυχθεί η καινοτομία αλλά « χάθηκαν» στις «διαβουλεύσεις». Να θυμίσουμε άλλο ένα πολυδιαφημισμένο project καινοτομίας που θα φιλοξενούσε μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών πωλήσεων στο Σχιστό το οποίο ματαιώθηκε τελευταία στιγμή πριν από λίγους μήνες.Αυτά τα projects θέλουν μία μεγαλύτερη προσοχή όταν ανακοινώνονται γιατί  η  υλοποίηση τους απαιτεί σοβαρές προϋποθέσεις και όχι απλά μεγάλα και εύκολα κέρδη για τους επενδυτές.

  • Θέλουμε να πιστεύουμε ότι  οι αστοχίες αυτές θα γίνονται μαθήματα και να λαμβάνουν και τα μηνύματα της κοινωνίας όπως αυτά εκφράζονται από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ΧΡΩΠΕΙ: Η Καθυστέρηση τριών ετών και ο υπερδιπλασιασμός του κόστους

Ο ΕΟΦ γιατί πληρώνει ακόμα την ΔΕΗ στο ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ -οδός Πειραιώς;

Άλυτος γρίφος ή fake news το κέντρο καινοτομίας στο Ν. Φάληρο;

ΣΔΙΤ προς αποφυγή και 'Γεφύρι της Άρτας'

Το Υπ.Υγείας νοικιάζει κτήριο από την ERGO και τα κρατικά σαπίζουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΙΦΕΤ: Έφυγε ο φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και ήρθε ο φαρμακοποιός, με ιδιωτικό φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια

Τελικά μερικά πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν, στο ΙΦΕΤ έφυγε ένας φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και πήγε ένας φαρμακοποιός ως σύμβουλος,  ο οποίος διατηρεί και το ιδιωτικό  φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια.

Πωλήσεις των φαρμάκων: Ο ΕΟΦ διόρθωσε το λάθος μετά το δημοσίευμα του healthweb

Ο ΕΟΦ μετά το δημοσίευμα του healthweb το οποίο ανέδειξε ότι τα στοιχεία για τις πωλήσεις των φαρμάκων που ανακοινώθηκαν είναι λάθος , διόρθωσε το σφάλμα , όπως η διοίκηση μας επιβεβαίωσε  και παραδέχθηκε  ότι η παρέμβαση μας τους βοήθησε να το εντοπίσουν . Τελικά οι πωλήσεις φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 17,66 % για το 2020 […]

Αποκλεισμός των  ικανών διοικητών για ΥΠΕ και νοσοκομεία

Το healthweb.gr είχε επισημάνει πολύ πριν ψηφιστεί ο νόμος για τις διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών και νοσοκομείων ότι δεν θα έχει τις ασφαλιστικές δικλείδες που απαιτούνται για να μην επιλέγουν και επανατοποθετηθούν όλοι όσοι κακοδιοίκησαν τους οργανισμούς και τα νοσοκομεία.

Τα εμβόλια και φάρμακα για COVID στην αρμοδιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τα παίρνει όλα πάνω του με την υπουργική απόφαση για τον ορισμό αποφαινόμενου οργάνου για τις δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων ή λοιπών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID 19.

Πότε θα λειτουργήσει η λίστα αναμονής χειρουργείων ;

Πριν ένα χρόνο το healthweb.gr είχε προτείνει στο υπουργείο υγείας να ελέγξει τηλεφωνικά τις λίστες των χειρουργείων για το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα 2925 παιδιά που δεν μπορούσαν να χειρουργηθούν λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Αποδείχτηκε ότι τελικά αντί για 2925 παιδάκια ήταν λιγότερα από 1500.

Ολόκληρο το κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων πληρώνουν οι ασθενείς και όχι μόνο την συμμετοχή

Ο υπουργός υγείας ,την άνοιξη, περιόρισε  τον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων όπως προβλεπόταν από τις εισηγήσεις ειδικών και τα ιατρικά πρωτόκολλα.  Αν είναι σωστό και αποτελεσματικό θα φανεί στην πράξη.

Νομιμοποιούνται οι διοικητές νοσοκομείων με το ν/σ για την επιλογή διοικήσεων

Η ηγεσία του  υπουργείου υγείας μας άκουσε και μας διάβασε στο healthweb.gr. Διάβασε τα άρθρα μας για τις παράνομες τοποθετήσεις των διοικητών των  νοσοκομείων  και αποφάσισε  να τους νομιμοποιήσει  με την ψήφιση του επικείμενου νόμου για τις διοικήσεις νοσοκομείων .