ΕΟΦ

ΕΟΦ: Πληρώθηκε αλλά δεν λειτουργεί η Mobile εφαρμογή για κίτρινη κάρτα 

ΕΟΦ: Πληρώθηκε αλλά δεν λειτουργεί η Mobile εφαρμογή για κίτρινη κάρτα 

Η εφαρμογή Mobile για την απευθείας αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών  των φαρμάκων στον ΕΟΦ δεν λειτουργεί , μία περίοδο που λόγω της πανδημίας του COVID 19 θα μπορούσαν εκατομμύρια Έλληνες που εμβολιάζονται να αναφέρουν τις παρενέργειες των εμβολίων και να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Παράλληλα, οι Έλληνες πολίτες θα είχαν την δυνατότητα να ενημερώνονται  για τον αριθμό των παρενεργειών του εμβολίου για τον κορωνοϊό, έχοντας έγκυρη ενημέρωση από τον ΕΟΦ μέσω της  εφαρμογής  Mobile και δεν θα υπήρχε παραπληροφόρηση.

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν  λειτουργεί το σύστημα mobile του ΕΟΦ , για την αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών  φαρμάκων το οποίο έχει πληρωθεί εδώ και πέντε χρόνια;

Μήπως κάποιος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν αφήνει να αναπτυχθεί η εφαρμογή;

Αναμένουμε απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΕΟΦ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κίτρινη κάρτα και οι κίτρινες υποσχέσεις του ΕΟΦ

Άφαντο το Αpplication του ΕΟΦ για την υποβολή ανεπιθύμητων ενεργειών. Της Νικολέτας Ντάμπου 

Ενημέρωση του ΕΟΦ για τα γενόσημα φάρμακα

Ελάχιστες οι αναφορές Ανεπιθύμητων Παρενεργειών των Φαρμάκων.Ποιος φταίει περισσότερο ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΦ: Καταβάλετε κάθε προσπάθεια ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα

ΕΟΦ: Αποστολή του ΕΟΦ είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και για το σκοπό αυτό μεριμνά όχι μόνο για την επάρκεια των φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα αλλά και την διασφάλιση της ποιότητας και κατ επέκταση της ασφάλειας των ασθενών που τα λαμβάνουν, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. 

Όλες οι παρενέργειες των εμβολίων κατά του COVID

Όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων που χορηγήθηκαν κατά του COVID  στην Ελλάδα που καταγράφηκαν μέσω των αναφορών  , δημοσιοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

O ΕΦΕΤ ανακαλεί ορισμένα προϊόντα Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας

ΕΦΕΤ: Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των προϊόντων που ακολουθούν να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ».

Τα self test που έχουν λάβει πιστοποιητικό (Λίστα)

O ΕΟΦ δημοσιεύει τον επικαιροποιημένο κατάλογο των αυτοδιαγνωστικών τεστ που έχουν λάβει πιστοποιητικό CE από Κοινοποιημένο Οργανισμό και έχουν κοινοποιηθεί στο Μητρώο Ι/Π ΕΟΦ.

ΕΟΦ ενημερώνει για τα τεστ κοροναϊού

Tα invitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα (Ι/Π) που χρησιμοποιούνται για τις δοκιμασίες διάγνωσης της νόσου COVID-19 διέπονται από την οδηγία 98/79/ΕΚ. Tα invitro διαγνωστικά Ι/Π που πληρούν τις διατάξεις της παραπάνω Οδηγίας, φέρουν τη Σήμανση CE και κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.   Η νομοθεσία της ΕΕ (Οδ. 98/79 / ΕΚ) ορίζει ότι τα προϊόντα με σήμανση […]

ΕΟΦ: Με επείγουσα διαδικασία θα αξιολογούνται οι κλινικές δοκιμές για την νόσο COVID-19

Με επείγουσα διαδικασία θα αξιολογούνται οι κλινικές δοκιμές για την νόσο COVID-19 που υποβάλλονται στον ΕΟΦ. Τα παραπάνω τονίζει η Διοίκηση του ΕΟΦ στην πρόσκληση που απευθύνει στις φαρμακεύτηκες να καταθέσουν φακέλους για διεξαγωγή κλινικών  δόκιμων  αναφέροντας ότι ‘’ Για την έγκρισή τους απαιτείται η θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας.Αν οι κλινικές δοκιμές είναι πολυεθνικές  σύμφωνα με σύσταση […]