Παρασκήνιο

Αιφνιδιαστική  επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο ΕΚΑΒ

Αιφνιδιαστική  επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο ΕΚΑΒ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο ΕΚΑΒ .

Μετά την πρώτη αιφνιδιαστική  επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη στο νοσοκομείο  Ευαγγελισμός , σειρά είχε το ΕΚΑΒ .

Ενημερώθηκε ο υπουργός για τα προβλήματα που αντομετωπιζει το ΕΚΑΒ , ελλείψεις σε ασθενοφόρα αλλά και πληρώματα . Ξεναγήθηκε στο τμήμα του Συντονιστικού δείχνοντας του όλη τη διαδικασία από την ώρα που θα φτάσει η κλήση στο ΕΚΑΒ μέχρι την ώρα που θα φύγει το ασθενοφόρο.

Στόχος του κ. Χρυσοχοΐδη είναι να γίνει μια επέκταση του νόμου που είχε ψηφιστεί και αναφερόταν σε οδηγούς ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας, με προσωπικό από Πυροσβεστική ή προσωπικό των ΟΤΑ, ώστε να τεθούν σε λειτουργία τα μεικτά πληρώματα, για τα οποία μίλησε και ο πρωθυπουργός, όμως αντί για προσωπικό των ΟΤΑ θα έχουμε τη συμμετοχή προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το προσωπικό αυτό θα πρέπει να διαθέτει άδεια οδήγησης και να έχει ταχύρρυθμη εκπαίδευση με βασικές γνώσεις στις πρώτες βοήθειες. Στις περιπτώσεις αυτές η διακομιδή ασθενών γίνεται συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας. Αυτό αναφέρει ο νόμος και προφανώς πάνω σε αυτόν θα γίνει η επέκταση, ώστε να καλυφθούν κάποιες άμεσες ανάγκες λόγω καλοκαιριού τουρισμού κυρίως σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές όπου το ΕΚΑΒ δεν διαθέτει σταθμούς.

  • Το ΕΚΑΒ και οι ασφαλείς διακομιδές είναι προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Το ΕΚΑΒ δέχεται πανελλαδικά 8.000-10.000 τηλεφωνήματα τη μέρα, εκ των οποίων τα 2.000-2.500 αφορούν κλήση για ασθενοφόρο. Σε σχέση με το προσωπικό, το ΕΚΑΒ διαθέτει 3.350 μόνιμους και 750 επικουρικούς εργαζομένους
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισημαίνει τις αλλαγές που θα γίνουν στην Υγεία

Ν. Παπαευσταθίου στο Healthweb: Στόχος μας η διασύνδεση των ΤΕΠ με το ΕΚΑΒ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: "Να επαναθεμελιώσουμε όλοι μαζί το νέο ΕΣΥ"

Η πρώτη γιγαντιαία τηλεδιάσκεψη του νέου υπουργού Υγείας με όλους τους φορείς

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσοκομεία – Διοικήσεις: Τα φροντιστήρια των υποψηφίων και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα

Σε φροντιστήρια ‘’τρέχουν’’ κάποιοι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών  ώστε  να ανταπεξέλθουν στις γραπτές  εξετάσεις του ΑΣΕΠ και να περάσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας .  

Ιατροί σε ρόλο συμβούλων φαρμακευτικών και ιατρικών επιχειρήσεων

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας,  οι γιατροί του ΕΣΥ ,  εκτός από τη δυνατότητα να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο , τους δίνεται και η δυνατότητα να παρέχουν συμβουλές ως εμπειρογνώμονες ή τεχνικοί σύμβουλοι σε φαρμακευτικές  εταιρείες και εταιρείες ιατροτεχνολογικων προϊόντων

Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων υπονομεύουν την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Η αξιολόγηση για τους διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων καθυστερεί και κυκλοφορούν πολλά σχόλια για την εξέλιξη τους. Όλα είναι αρνητικά αφού φροντίζουν γι’ αυτό οι νυν διοικητές διαδίδοντας σκόπιμα ότι ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει , αν γίνει είναι εξασφαλισμένη η θέση τους κι άλλα τέτοια καλά .

ΙΦΕΤ: Τα σκάνδαλα, το clawback και η προκήρυξη για την πρόσληψη Διευθ. Συμβούλου και Προέδρου

Ο Υπουργός Υγείας, δικαίως  αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το ΙΦΕΤ και την διακίνηση φαρμάκων μέσω αυτού. Τα τελευταία χρόνια το ΙΦΕΤ βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων, καταγγελιών και υποθέσεων που έχουν σταλεί στην δικαιοσύνη και τα οποία τον έχουν ζημιώσει.

Εννιά χρόνια και δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το Αpplication του ΕΟΦ για την υποβολή ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων

Συνεχίζει να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων μέσα από την Κίτρινη Κάρτα .

ΙΦΕΤ: Έφυγε ο φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και ήρθε ο φαρμακοποιός, με ιδιωτικό φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια

Τελικά μερικά πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν, στο ΙΦΕΤ έφυγε ένας φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και πήγε ένας φαρμακοποιός ως σύμβουλος,  ο οποίος διατηρεί και το ιδιωτικό  φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια.