Παρασκήνιο

Αιφνιδιαστική  επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο ΕΚΑΒ

Αιφνιδιαστική  επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο ΕΚΑΒ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο ΕΚΑΒ .

Μετά την πρώτη αιφνιδιαστική  επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη στο νοσοκομείο  Ευαγγελισμός , σειρά είχε το ΕΚΑΒ .

Ενημερώθηκε ο υπουργός για τα προβλήματα που αντομετωπιζει το ΕΚΑΒ , ελλείψεις σε ασθενοφόρα αλλά και πληρώματα . Ξεναγήθηκε στο τμήμα του Συντονιστικού δείχνοντας του όλη τη διαδικασία από την ώρα που θα φτάσει η κλήση στο ΕΚΑΒ μέχρι την ώρα που θα φύγει το ασθενοφόρο.

Στόχος του κ. Χρυσοχοΐδη είναι να γίνει μια επέκταση του νόμου που είχε ψηφιστεί και αναφερόταν σε οδηγούς ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας, με προσωπικό από Πυροσβεστική ή προσωπικό των ΟΤΑ, ώστε να τεθούν σε λειτουργία τα μεικτά πληρώματα, για τα οποία μίλησε και ο πρωθυπουργός, όμως αντί για προσωπικό των ΟΤΑ θα έχουμε τη συμμετοχή προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το προσωπικό αυτό θα πρέπει να διαθέτει άδεια οδήγησης και να έχει ταχύρρυθμη εκπαίδευση με βασικές γνώσεις στις πρώτες βοήθειες. Στις περιπτώσεις αυτές η διακομιδή ασθενών γίνεται συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας. Αυτό αναφέρει ο νόμος και προφανώς πάνω σε αυτόν θα γίνει η επέκταση, ώστε να καλυφθούν κάποιες άμεσες ανάγκες λόγω καλοκαιριού τουρισμού κυρίως σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές όπου το ΕΚΑΒ δεν διαθέτει σταθμούς.

  • Το ΕΚΑΒ και οι ασφαλείς διακομιδές είναι προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Το ΕΚΑΒ δέχεται πανελλαδικά 8.000-10.000 τηλεφωνήματα τη μέρα, εκ των οποίων τα 2.000-2.500 αφορούν κλήση για ασθενοφόρο. Σε σχέση με το προσωπικό, το ΕΚΑΒ διαθέτει 3.350 μόνιμους και 750 επικουρικούς εργαζομένους
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισημαίνει τις αλλαγές που θα γίνουν στην Υγεία

Ν. Παπαευσταθίου στο Healthweb: Στόχος μας η διασύνδεση των ΤΕΠ με το ΕΚΑΒ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: "Να επαναθεμελιώσουμε όλοι μαζί το νέο ΕΣΥ"

Η πρώτη γιγαντιαία τηλεδιάσκεψη του νέου υπουργού Υγείας με όλους τους φορείς

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα;

Εμπόδια υπάρχουν στην εφαρμογή απλών τεχνολογιών στο ΕΚΑΒ. Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα; Πως θα επιτευχθεί η δημιουργία και εφαρμογή του Πύργου ελέγχου και αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνίας;

Ο κύριος υπεύθυνος για τις ελλείψεις φαρμάκων μέλος της νέας επιτροπής παρακολούθησης

Το υπουργείο Υγείας στην προσπάθεια να ελέγξει τις ελλείψεις φαρμάκων δημιούργησε μια νέα επιτροπή που θα  παρακολουθεί τις ελλείψεις φαρμάκων αλλά και τη διαθεσιμότητά τους και η οποία συνεδριάζει στον ΕΟΦ .

ΕΚΑΠΥ: Οι συνεχείς παρατάσεις για να ξεκινήσει το έργο της και οι εξοικονομήσεις που πέτυχαν ο νυν και πρώην πρόεδρος

Η ΕΚΑΠΥ έρχεται πάντα στην δημοσιότητα για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι παίρνει συνεχώς παρατάσεις για να ξεκινήσει η εφαρμογή όλων όσων έγραφε η  νομοθεσία για το σκοπό και το έργο της .

Ο Ά. Αγγέλης που ανέλαβε τα φάρμακα είναι συγγενής με στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής

Υπουργείο Υγείας: Ο νέος Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας Άρης Αγγέλης ο οποίος αναλαμβάνει τα φάρμακα είναι συγγενής πρώτου Βαθμού, με στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας.

ΗΔΙΚΑ: Διενεργεί διαγωνισμό για την βελτίωση Ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων - Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων

Ανοικτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό διενεργεί η ΗΔΙΚΑ για τη ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο «Βελτίωση της Ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων - Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων & υποδομών νοσοκομείων».