ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υγεία: Πόσο συχνά γίνεται χρήση της αξονικής τομογραφίας;

Υγεία: Πόσο συχνά γίνεται χρήση της αξονικής τομογραφίας;

Υγεία: Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης (ΝPP) είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν σκιαγραφικά μέσα για παραγγελθείσες εξετάσεις αξονικής τομογραφίας (CT), σύμφωνα με μια μελέτη.

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης (ΝPP) είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν σκιαγραφικά μέσα για παραγγελθείσες εξετάσεις αξονικής τομογραφίας (CT), σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 12 Δεκεμβρίου στο Journal of the American College of Radiology.

Πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης

Ο Eric W. Christensen, Ph.D., από το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας Harvey L. Neiman στο Reston της Βιρτζίνια και οι συνεργάτες του εξέτασαν τη συσχέτιση μεταξύ της συμμετοχής του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης στη διαχείριση ασθενών και της χρήσης σκιαγραφικών μέσων για CT. Η σχετική συνεισφορά των NPP στη φροντίδα σε μια δεδομένη τοποθεσία (μερίδιο αξιολόγησης και διαχείρισης NPP [E&M]) χρησιμοποιήθηκε ως δείκτης της πιθανής σχετικής συνεισφοράς των NPP για την παραγγελία απεικονιστικών εξετάσεων. Η συσχέτιση μεταξύ του ποσοστού χρήσης σκιαγραφικών μέσων CT και του μεριδίου NPP E&M εξετάστηκε μεταξύ 16.855 παρατηρήσεων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το συνολικό ποσοστό χρήσης σκιαγραφικών μέσων CT ήταν 34,7 τοις εκατό με βάση τους ισχυρισμούς της Medicare από το 2011 έως το 2020. Για το 2011 έως το 2020, το συνολικό μερίδιο NPP E&M ήταν 10,8 τοις εκατό και αυξήθηκε από 6,5 σε 14,7 τοις εκατό από το 2011 σε 20. Παρατηρήθηκε διακύμανση στο μερίδιο του NPP E&M ανά τόπο υπηρεσίας, από 5,2 τοις εκατό για νοσοκομεία εσωτερικού σε 14,1 τοις εκατό για εξωτερικά νοσοκομεία. Ο συντελεστής για τη σχέση μεταξύ του μεριδίου NPP E&M και του ποσοστού χρήσης σκιαγραφικών μέσων CT ήταν 0,155, υποδεικνύοντας διαφορά 1,55 τοις εκατό στο ποσοστό χρήσης σκιαγραφικών μέσων CT μεταξύ τοποθεσιών με διαφορά 10 τοις εκατό στα μερίδια NPP E&M. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ένα ποσοστό χρήσης αντίθεσης 36,25 τοις εκατό ή 4,5 τοις εκατό σχετική αύξηση της χρήσης.

«Η παρατηρούμενη διακύμανση στα μοτίβα φροντίδας ανά τύπο επαγγελματία υπογραμμίζει την ανάγκη δημιουργίας συστημάτων για τη διασφάλιση της καταλληλότητας της παραγγελίας απεικόνισης», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς σε δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι προσφέρουν τα VR προγράμματα γυμναστικής;

Πώς ο χειμώνας επηρεάζει το παιδικό άσθμα;

ΠΟΥ: Αυξανόμενη ανησυχία για τα κρούσματα Covid στην Κίνα

Οι βραδινές θερμές πηγές μειώνουν τα κρούσματα υπέρτασης σε ηλικιωμένους Ιάπωνες ενήλικες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοιχτό πρόγραμμα κατάρτισης για 2000 ανέργους από τη ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων άνεργων Πτυχιούχων νέων έως 29 ετών, σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της Οικονομίας

Μελέτη επισημαίνει ότι εγκυμονούσες γυναίκες με κατάθλιψη μπορούν να τη μεταδώσουν στο παιδί τους

Εγκυμοσύνη κατάθλιψη: Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που έχουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τα ίδια συμπτώματα κατάθλιψης