Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υγεία παιδιών: Ασθένειες από τις οποίες πρέπει να προστατεύσετε το νήπιό σας

Υγεία παιδιών: Ασθένειες από τις οποίες πρέπει να προστατεύσετε το νήπιό σας

Υγεία παιδιών: Τα νήπια είναι ευαίσθητα είτε εξετάζετε τη συναισθηματική ευεξία είτε τη σωματική ευεξία.

Δεν μπορεί να γίνει κανένας συμβιβασμός με την υγεία των παιδιών. Εξάλλου, είναι η κόρη του ματιού σου, οπότε πώς μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη η υγεία τους; Τα νήπια είναι ευαίσθητα είτε εξετάζετε τη συναισθηματική ευεξία είτε τη σωματική ευεξία. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να φροντίζετε σωστά το παιδί σας. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τη διατροφή τους με θρεπτική τροφή, αλλά και την προστασία τους από πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας. Ακολουθούν ορισμένες κοινές ασθένειες και ανησυχίες για την υγεία που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και να λαμβάνουν μέτρα για να προστατεύσουν τα νήπια τους από διάφορες ασθένειες.

Ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβόλιο:

Μπορείτε να πείτε όχι σχεδόν σε όλα, αλλά όχι στα εμβόλια. Τα εμβόλια είναι η πανοπλία του νηπίου σας που το βοηθά να διατηρείται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο για την υγεία του. Οι εμβολιασμοί βοηθούν στην παροχή ανοσίας από πολλές δυνητικά σοβαρές ασθένειες και προστατεύουν το παιδί σας από τον κίνδυνο επιπλοκών από τη νόσο. Η τήρηση του προγράμματος εμβολιασμού που σας συμβουλεύει ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατέψετε το μωρό σας. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας λαμβάνει όλους τους συνιστώμενους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένων αυτών για την ιλαρά, την παρωτίτιδα, την ερυθρά, την πολιομυελίτιδα, τη διφθερίτιδα, τον κοκκύτη (κοκκύτη), τον τέτανο, τον Haemophilus influenzae τύπου b (Hib), την ηπατίτιδα Β και την ανεμευλογιά (ανεμευλογιά). Θυμηθείτε, κάθε φορά που αναβάλλετε τον εμβολιασμό του παιδιού σας, γίνεται πιο ευαίσθητο σε ασθένειες.

Λοιμώξεις του αναπνευστικού:

Στην Ινδία, τα αναπνευστικά προβλήματα και οι μητροπολιτικές πόλεις πάνε χέρι-χέρι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διασφάλιση της προστασίας του παιδιού σας από λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι υψίστης σημασίας. Η επιβάρυνση των λοιμώξεων του αναπνευστικού στην παιδιατρική είναι εξαιρετικά υψηλή. Είναι σύνηθες φαινόμενο τα νήπια να προσβάλλονται από αναπνευστικές ασθένειες που αφορούν τόσο την ανώτερη όσο και την κατώτερη αναπνευστική οδό. Οι συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού περιλαμβάνουν το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη, τη βρογχιολίτιδα και την πνευμονία. Δεδομένου ότι τα νεογέννητα και τα πρώιμα βρέφη έχουν μικρές ρινικές διόδους αέρα, η συμφόρηση και η βλέννα μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικές δυσκολίες ακόμα και από ήπια ρινική συμφόρηση. Τα μωρά που παρουσιάζουν ρινική συμφόρηση έχουν επίσης δυσκολία στη σίτιση, καθώς δεν μπορούν να αναπνεύσουν όταν θηλάζουν ή χρησιμοποιούν μπιμπερό. Τα μωρά συχνά φιμώνονται και πνίγονται επειδή δεν μπορούν να φτύνουν τη βλέννα που βήχουν.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος λοιμώξεων του αναπνευστικού για τα παιδιά, οι οικογένειες θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν την επαφή του παιδιού σας με άτομα που έχουν συμπτώματα κρυολογήματος. Η αποφυγή πολυσύχναστων χώρων (όπως εμπορικά κέντρα ή σούπερ μάρκετ) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έκθεσης, ειδικά κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, όταν πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κρυολογήματα. Το να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά μπορεί επίσης να επιβραδύνει την εξάπλωση των ιών. Ζητήστε από τα άτομα που αγγίζουν το παιδί σας να πλύνουν πρώτα τα χέρια τους.

Γαστρεντερικές λοιμώξεις:

Η γαστρεντερική λοίμωξη είναι μια λοίμωξη στο στομάχι και τα έντερα που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και μερικές φορές έμετο, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο για πολύ μικρά μωρά. Δεδομένου του γεγονότος ότι τα παιδιά θέλουν να εξερευνήσουν, να αποσυναρμολογήσουν και να γευτούν ό,τι βρίσκουν, δεν είναι δυνατό να αποτραπεί η έκθεση ενός παιδιού στα βακτήρια που προκαλούν γαστρεντερίτιδα. Το σωστό πλύσιμο των χεριών για όλη την οικογένεια είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της εξάπλωσης ασθενειών. Βεβαιωθείτε ότι όλοι στην οικογένεια πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό μετά τη χρήση του μπάνιου, μετά το χειρισμό των πάνων και πριν από το χειρισμό φαγητού ή την προετοιμασία φαγητού ή ποτού.

Μολύνσεις αυτιών:

Οι λοιμώξεις των αυτιών σε βρέφη και νήπια είναι πολύ συχνές. Να είστε προσεκτικοί σε σημάδια λοιμώξεων του αυτιού, όπως πόνο στο αυτί, φασαρία ή τράβηγμα στα αυτιά. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να συνεργαστείτε με το παιδί και το γιατρό σας για να καθορίσετε την κατάλληλη πορεία δράσης. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, οι αποφάσεις θεραπείας εξαρτώνται από την ηλικία του παιδιού σας, το επίπεδο του πόνου και τα συμπτώματα.

Ασθένειες που μεταδίδονται από έντομα:

Τα μωρά διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από ασθένειες που μεταδίδονται από έντομα, επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι συχνά λιγότερο ανεπτυγμένο από τους ενήλικες. Εάν αυτές οι ασθένειες δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές. Προστατέψτε το παιδί σας από τσιμπήματα εντόμων για να μειώσετε τον κίνδυνο ασθενειών όπως η νόσος του Lyme, ο δάγγειος πυρετός, η ελονοσία κ.λπ. Χρησιμοποιήστε κατάλληλα εντομοαπωθητικά και ντύστε το παιδί σας με προστατευτικό ρουχισμό και τα δύο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Δηλητηρίαση:

Οι περισσότερες δηλητηριάσεις στα παιδιά είναι τυχαίες και συμβαίνουν στο σπίτι. Επειδή τα μικρά παιδιά βάζουν πάντα πράγματα στο στόμα τους, περισσότερες από τις μισές αναφερόμενες δηλητηριάσεις συμβαίνουν σε παιδιά κάτω των πέντε ετών. Ένα παιδί μπορεί να γίνει περίεργο και να καταπιεί, να εισπνεύσει ή να απορροφήσει τις τοξικές ουσίες, όπως χλωρίνη ή καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας, κόλλα, διαλυτικά και αφαιρετικά χρωμάτων, λοβούς απορρυπαντικού πλυντηρίου, φυτοφάρμακα ή εντομοκτόνα και καθαριστικά φούρνου και αποχέτευσης. Κρατήστε τις δυνητικά επιβλαβείς ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων και των οικιακών χημικών, μακριά από την πρόσβαση. Φυλάξτε τα φάρμακα σε κλειδωμένα ντουλάπια ή μακριά. Χρησιμοποιήστε κλειδαριές ασφαλείας για παιδιά στα ντουλάπια και να είστε προσεκτικοί για πιθανούς κινδύνους.

Η προστασία της υγείας του νηπίου σας είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική του ευημερία. Η καλύτερη προσέγγιση για την προστασία της υγείας του μικρού σας παιδιού περιλαμβάνει έναν συνδυασμό προληπτικών μέτρων, τακτικών ελέγχων υγειονομικής περίθαλψης και άμεσης ιατρικής φροντίδας όταν χρειάζεται. Εάν ανησυχείτε για το μικρό παιδί σας, συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης του παιδιού σας για εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με τη φροντίδα των κοινών παθήσεων, την πλοήγηση στα αναπτυξιακά ορόσημα και πολλά άλλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πρέπει να μιλάμε στα παιδιά μας;

Πόσο καιρό πρέπει να θηλάζετε;

Πώς να δημιουργήσετε γεύματα που θα λατρέψουν τα μικρά σας;

Το παιχνίδι με τους γονείς στο σπίτι διευκολύνει την προσαρμογή των παιδιών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μηχανική υποστήριξη: Η απόφαση για τερματισμό θα έπρεπε να διαρκεί περισσότερο

Μηχανική υποστήριξη: Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στον κλινικό κόσμο σχετικά με το ποιοι ασθενείς πρόκειται να αναρρώσουν, σε ποιο βαθμό θα αναρρώσουν και πότε θα αναρρώσουν.

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Νέος κύκλος του προγράμματος προ των πυλών

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος ενισχύθηκαν 45.509 δικαιούχοι με συνολικό ποσό της επιχορήγησης που έφτασε τα 92.990.407,56 ευρώ, δηλαδή το 78,37% της συνολικής εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Τρόφιμα που σας βοηθούν να αποδώσετε τα μέγιστα

Ενισχύστε τη συγκέντρωσή σας: Ενσωματώνοντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύνθετους υδατάνθρακες και παραμένοντας ενυδατωμένοι, μπορείτε να δώσετε στον εγκέφαλό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Close Icon