ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υγεία ματιών: Ποιο είναι το όφελος από το λέιζερ στα μάτια;

Υγεία ματιών: Ποιο είναι το όφελος από το λέιζερ στα μάτια;

Υγεία ματιών: Οι χειρουργοί αμφιβληστροειδούς πραγματοποιούν λέιζερ αμφιβληστροειδούς εδώ και πολλά χρόνια και θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για διάφορα προβλήματα αμφιβληστροειδούς.

ADMAN

Διάφοροι παράγοντες προκαλούν οίδημα και αιμορραγία του αμφιβληστροειδούς, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, της υπέρτασης και της αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς. Το λέιζερ αμφιβληστροειδούς είναι μια χειρουργική επέμβαση στο ιατρείο που χρησιμοποιεί ενέργεια λέιζερ για να σφραγίσει τον αμφιβληστροειδή στο πίσω τοίχωμα του ματιού εάν σχιστούν ή θερμανθούν απαλά τα αγγεία για να μειώσει ή να αποτρέψει περαιτέρω αιμορραγία και πρήξιμο.

Λέιζερ στα μάτια

Οι χειρουργοί αμφιβληστροειδούς πραγματοποιούν λέιζερ αμφιβληστροειδούς εδώ και πολλά χρόνια και θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για διάφορα προβλήματα αμφιβληστροειδούς. Ένας χειρουργός αμφιβληστροειδούς μπορεί να εντοπίσει ρήξεις αμφιβληστροειδούς κατά τη διάρκεια μιας ολοκληρωμένης οφθαλμολογικής εξέτασης. Εάν έχετε ρήξη αμφιβληστροειδούς, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση με λέιζερ για να αποτρέψει την επιδείνωση της ρήξης και την πρόκληση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς.

To λέιζερ αμφιβληστροειδούς μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει μικρές περιοχές αιμορραγίας στον αμφιβληστροειδή που δεν σχετίζονται με ρήξεις ή σπασίματα. Αυτός ο τύπος χειρουργικής επέμβασης με λέιζερ ονομάζεται εστιακή φωτοπηξία. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργός του αμφιβληστροειδούς σας θα βάλει μουδιαστικές σταγόνες στο μάτι σας. Θα είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά δεν θα πρέπει να αισθάνεστε ενόχληση. Ένας μοναδικός φακός επαφής θα καλύψει το μάτι σας και θα κοιτάτε ένα έντονο φως ενώ ο χειρουργός κατευθύνει την ακτίνα λέιζερ γύρω από τον αμφιβληστροειδή όπου χρειάζεται θεραπεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν τις κανονικές τους δραστηριότητες την ημέρα ή την επόμενη μέρα του λέιζερ. Μπορεί να εμφανίσετε θολή όραση μετά τη διαδικασία. Είναι μια επιτυχημένη θεραπεία για πολλά άτομα με προβλήματα αμφιβληστροειδούς. Όπως όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι. Ωστόσο, είναι ελάχιστες και σπάνιες. Ο χειρουργός σας θα τα συζητήσει μαζί σας πριν από οποιαδήποτε επέμβαση.

Αυτή η ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε πιο επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις και σας επιτρέπει να επιστρέψετε γρήγορα στη ζωή σας. Με πολυετή πείρα στην πραγματοποίηση λέιζερ αμφιβληστροειδούς και άλλων επεμβάσεων αμφιβληστροειδούς, η Δρ Ankit Desai στο Windy City Retina μπορεί να προσφέρει την εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζεστε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για τις επίμονες ρυτίδες κάτω από τα μάτια

Τι είναι η οπτική νευροπάθεια και ποια είναι τα συμπτώματά της;

Τι σκιές να προτιμήσετε για να φωτίσετε το πρόσωπό σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνθρωποι της Νότιας Ασίας υποβάλλονται σε ύφεση του διαβήτη τύπου 2 με δίαιτες χαμηλών θερμίδων

Οι συμμετέχοντες τυχαιοποιήθηκαν για να ξεκινήσουν αμέσως είτε την πλήρη αντικατάσταση της δίαιτας (περίπου 850 kcal/ημέρα για τρεις έως πέντε μήνες) είτε την καθυστερημένη παρέμβαση ως σκέλος ελέγχου συνήθους φροντίδας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Χτυπώντας τον καρκίνο του εγκεφάλου με μακριές βελόνες ανοίγει η πόρτα σε νέες θεραπείες

Δείξαμε ότι η τεχνική μας μπορεί επίσης να βοηθήσει στο άνοιγμα αυτού του φραγμού, ώστε ο εγκέφαλος να μπορεί να λάβει καλύτερα άλλες θεραπείες -όπως χημειοθεραπεία ή φάρμακα που συμβάλλουν στην αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης- και να βοηθήσει τον ασθενή να καταπολεμήσει τον όγκο με συστηματικό τρόπο".

7 λόγοι για τους οποίους γερνάμε τόσο γρήγορα

Προσδόκιμο ζωής: Ορισμένα άτομα διατηρούν τα διανοητικά και φυσιολογικά ταλέντα τους σε όλη τους τη ζωή, ενώ άλλα καταλήγουν να χάνουν αυτές τις ικανότητες τόσο γρήγορα όσο και στην ενηλικίωση.

Τα MicroRNA παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη πολύπλοκων εγκεφάλων

MicroRNA: Τα χταπόδια διαθέτουν ένα μαζικά διευρυμένο ρεπερτόριο microRNAs (miRNAs) στον νευρικό τους ιστό, αντανακλώντας παρόμοιες εξελίξεις που συνέβησαν στα σπονδυλωτά, ενώ αυτό το εύρημα πιθανώς σημαίνει ότι τα miRNA παίζουν θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη πολύπλοκων εγκεφάλων.

Οδηγός επιβίωσης για να μείνετε μακριά από αλλεργίες και αυτές τις γιορτές

Αλλεργίες: Ενώ οι γιορτές φέρνουν πολλή χαρά, μερικές από τις καλές στιγμές μπορεί να εκτροχιαστούν από εξάρσεις αλλεργίας και άσθματος, όμως μερικές προφυλάξεις μπορούν να σας κρατήσουν υγιείς.

Οι ανάγκες των ανθρώπων σε νερό σε όλο τον κόσμο διαφέρουν σημαντικά

Νερό: Η μελέτη μέτρησε τον κύκλο νερού περισσότερων από 5.600 ανθρώπων από 26 χώρες, ηλικιών από 8 ημερών έως 96 ετών, και βρήκε ημερήσιους μέσους όρους σε ένα εύρος μεταξύ 1 λίτρου και 6 λίτρων την ημέρα.