ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υγεία ματιών: Ποιο είναι το όφελος από το λέιζερ στα μάτια;

Υγεία ματιών: Ποιο είναι το όφελος από το λέιζερ στα μάτια;

Υγεία ματιών: Οι χειρουργοί αμφιβληστροειδούς πραγματοποιούν λέιζερ αμφιβληστροειδούς εδώ και πολλά χρόνια και θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για διάφορα προβλήματα αμφιβληστροειδούς.

Διάφοροι παράγοντες προκαλούν οίδημα και αιμορραγία του αμφιβληστροειδούς, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, της υπέρτασης και της αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς. Το λέιζερ αμφιβληστροειδούς είναι μια χειρουργική επέμβαση στο ιατρείο που χρησιμοποιεί ενέργεια λέιζερ για να σφραγίσει τον αμφιβληστροειδή στο πίσω τοίχωμα του ματιού εάν σχιστούν ή θερμανθούν απαλά τα αγγεία για να μειώσει ή να αποτρέψει περαιτέρω αιμορραγία και πρήξιμο.

Λέιζερ στα μάτια

Οι χειρουργοί αμφιβληστροειδούς πραγματοποιούν λέιζερ αμφιβληστροειδούς εδώ και πολλά χρόνια και θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για διάφορα προβλήματα αμφιβληστροειδούς. Ένας χειρουργός αμφιβληστροειδούς μπορεί να εντοπίσει ρήξεις αμφιβληστροειδούς κατά τη διάρκεια μιας ολοκληρωμένης οφθαλμολογικής εξέτασης. Εάν έχετε ρήξη αμφιβληστροειδούς, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση με λέιζερ για να αποτρέψει την επιδείνωση της ρήξης και την πρόκληση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς.

To λέιζερ αμφιβληστροειδούς μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει μικρές περιοχές αιμορραγίας στον αμφιβληστροειδή που δεν σχετίζονται με ρήξεις ή σπασίματα. Αυτός ο τύπος χειρουργικής επέμβασης με λέιζερ ονομάζεται εστιακή φωτοπηξία. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργός του αμφιβληστροειδούς σας θα βάλει μουδιαστικές σταγόνες στο μάτι σας. Θα είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά δεν θα πρέπει να αισθάνεστε ενόχληση. Ένας μοναδικός φακός επαφής θα καλύψει το μάτι σας και θα κοιτάτε ένα έντονο φως ενώ ο χειρουργός κατευθύνει την ακτίνα λέιζερ γύρω από τον αμφιβληστροειδή όπου χρειάζεται θεραπεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν τις κανονικές τους δραστηριότητες την ημέρα ή την επόμενη μέρα του λέιζερ. Μπορεί να εμφανίσετε θολή όραση μετά τη διαδικασία. Είναι μια επιτυχημένη θεραπεία για πολλά άτομα με προβλήματα αμφιβληστροειδούς. Όπως όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι. Ωστόσο, είναι ελάχιστες και σπάνιες. Ο χειρουργός σας θα τα συζητήσει μαζί σας πριν από οποιαδήποτε επέμβαση.

Αυτή η ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε πιο επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις και σας επιτρέπει να επιστρέψετε γρήγορα στη ζωή σας. Με πολυετή πείρα στην πραγματοποίηση λέιζερ αμφιβληστροειδούς και άλλων επεμβάσεων αμφιβληστροειδούς, η Δρ Ankit Desai στο Windy City Retina μπορεί να προσφέρει την εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζεστε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για τις επίμονες ρυτίδες κάτω από τα μάτια

Τι είναι η οπτική νευροπάθεια και ποια είναι τα συμπτώματά της;

Τι σκιές να προτιμήσετε για να φωτίσετε το πρόσωπό σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Γιατί μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορεί να μην βοηθήσει όλους να χάσουν βάρος;

Διατροφή: Ενώ η κατανάλωση μιας δίαιτας χαμηλής σε θερμίδες βοηθά στην απώλεια αυτών των επιπλέον κιλών, μπορεί να μην βοηθήσει τα άτομα με παχυσαρκία που αντιμετωπίζεται δύσκολα να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν