ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Χυμός πορτοκάλι φλεγμονή: Ο χυμός πορτοκαλιού βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες.

Χυμός πορτοκάλι φλεγμονή: Ο χυμός πορτοκαλιού βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες.

Χυμός πορτοκάλι φλεγμονή: Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ενδέχεται να μειώσει αισθητά τις φλεγμονές, καθώς και το οξειδωτικό στρες του οργανισμού.

Η κατανάλωση 100 % χυμού πορτοκαλιού μειώνει σημαντικά την ιντερλευκίνη 6, έναν καθιερωμένο δείκτη φλεγμονής, τόσο σε υγιείς όσο και σε ενήλικες υψηλού κινδύνου. Μια νέα μελέτη έδειξε ότι ο χυμός πορτοκαλιού 100% έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες στους ενήλικες. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Advances in Nutrition». Αν και περιορισμένη σε έκταση, η μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση 100 % χυμού πορτοκαλιού μειώνει σημαντικά την ιντερλευκίνη 6, έναν καθιερωμένο δείκτη φλεγμονής, τόσο σε υγιείς όσο και σε υψηλού κινδύνου ενήλικες. Δύο επιπλέον δείκτες φλεγμονώδους και οξειδωτικού στρες μειώθηκαν επίσης. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν είχαν στατιστική σημασία. Τα ευρήματα αυτής της μελέτης εναρμονίζονται με μια προηγουμένως δημοσιευμένη ανασκόπηση, η οποία ανέφερε τα ευεργετικά αποτελέσματα της εσπεριδίνης, της κύριας βιοδραστικής ένωσης που βρίσκεται στα πορτοκάλια και το 100 τοις εκατό χυμό πορτοκαλιού. μείωση ορισμένων δεικτών φλεγμονής και οξειδωτικού στρες.

Τι συμβαίνει με τον χυμό πορτοκάλι

Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην πρόκληση ή την προώθηση ορισμένων χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη. «Γνωρίζουμε ότι 100 τοις εκατό ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει μια σειρά από θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, καθώς και ευεργετικές βιοδραστικές ενώσεις που έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες», δήλωσε η Gail Rampersaud, διαιτολόγος του Τμήματος Εσπεριδοειδών της Φλόριντα. “Αυτή η ανασκόπηση μας λέει ότι ορισμένες μελέτες βρίσκουν οφέλη με 100 τοις εκατό χυμό πορτοκαλιού, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα και μεγάλες καλά σχεδιασμένες μελέτες για να βγάλουμε πιο οριστικά συμπεράσματα. Αυτή η ανάλυση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς εμείς και άλλοι σχεδιάζουμε μελλοντική έρευνα σχετικά με τον χυμό πορτοκαλιού.”, πρόσθεσε η Rampersaud.
Η ανασκόπηση εξέτασε δημοσιευμένες μελέτες που αφορούσαν 100 τοις εκατό χυμό πορτοκαλιού και δείκτες φλεγμονής και οξειδωτικού στρες. Η ανασκόπηση διεξήχθη από την ομάδα Think Healthy και ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Tufts και στο Πανεπιστήμιο George Mason.

Η ανάλυση αποτελούνταν από τρία μέρη:

  • μια ποιοτική ανασκόπηση του πεδίου εφαρμογής 21 μελετών με συνολικά 307 υγιείς ενήλικες και 327 ενήλικες σε κίνδυνο για ασθένεια.
  • μια συστηματική ανασκόπηση μιας υποομάδας 16 μελετών που μέτρησαν τους έξι πιο αναφερόμενους βιοδείκτες που σχετίζονται με τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες στο σώμα.
  • 10 μελέτες που είχαν επαρκή δεδομένα για τη διεξαγωγή μετα-ανάλυσης.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τη συνολική ποιότητα και την πιθανή μεροληψία στις μελέτες. Το ευρύ πεδίο εφαρμογής και οι συστηματικές ανασκοπήσεις αποκάλυψαν ότι, γενικά, ο χυμός πορτοκαλιού 100% είχε είτε ευεργετικές είτε μηδενικές (χωρίς δυσμενείς) επιπτώσεις στο οξειδωτικό στρες ή τη φλεγμονή. Ωστόσο, οι μελέτες περιελάμβαναν σχετικά μικρό αριθμό ατόμων, είχαν χαμηλή ισχύ στοιχείων και είχαν μέτριο κίνδυνο μεροληψίας. Ως εκ τούτου, τα συνολικά ευρήματα θα πρέπει να ερμηνευθούν με προσοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με ποιον τρόπο βοηθούν την υγεία κάποιοι χυμοί φρούτων

Εάν τα ούλα σας ματώνουν, μπορεί να έχετε ανεπάρκεια σε βιταμίνη C

Το εξαιρετικά εύγευστο φρούτο με τα πολλαπλά του οφέλη

Διατροφή γεμάτη βιταμίνες κατά την εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Γιατί μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορεί να μην βοηθήσει όλους να χάσουν βάρος;

Διατροφή: Ενώ η κατανάλωση μιας δίαιτας χαμηλής σε θερμίδες βοηθά στην απώλεια αυτών των επιπλέον κιλών, μπορεί να μην βοηθήσει τα άτομα με παχυσαρκία που αντιμετωπίζεται δύσκολα να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν